maandag, 19 september 2016 15:55

Open Deuren Sportweek Houten is ‘Op de fiets langs diverse sportaanbieders’

Deze week staat Houten in het teken van de Open Deuren Sportweek. Een week waarin veel sportorganisaties en sportverenigingen in Houten hun deuren open zetten om hun sportaanbod te promoten. Dit varieert van voetbal tot ballet, van kickboksen tot skaten. Deze week bekijken we de Open Deuren Sportweek door de ogen van een aantal sportaanbieders.

‘We hopen dat de mensen die niet zo snel aan ballet denken de moeite nemen om een keer te komen kijken’. Balletschool Helen Wilson

Veel sportaanbieders zien de Open Deuren Sportweek als een belangrijk moment om inwoners uit Houten en omliggende dorpen kennis te laten maken met hun sport. Laagdrempelig en zonder al te veel verplichtingen. ‘De trainingen zijn normaal niet ingericht om zomaar langs te komen. Deze week houden we er extra rekening mee’ zegt voetbalvereniging ’t Goy.

Het is dit jaar het eerste jaar dat de Open Deuren Sportweek, in het kader van de Nationale Sportweek, plaatsvindt. ‘Een erg goed initiatief’ geven alle sportaanbieders aan, en een prima manier om je te presenteren aan het Houtens publiek. Het programmaboekje, waarin de 31 deelnemende sportorganisaties staan vermeld, bevat korte en bondige informatie over de deelnemers, die thuis rustig doorgebladerd kan worden. De gehele week staat alle deuren wagenwijd open, kan men een kijkje komen nemen en zelfs meedoen met de lessen.

De verwachtingen zijn hoog en aanbieders hopen op nieuwe leden. Maar ze zijn vooral nieuwsgierig naar wat er op de trainingen af gaat komen. ‘We verwachten enthousiaste deelnemers die zin hebben in een uurtje kickboksen. Er zijn extra trainers in gezet die met vol enthousiasme diverse proeflessen gaan geven’ geeft Sportschool Jellema aan. En of ‘mensen eens gaan kijken bij iets anders dan wat ze gewend zijn’ zegt Helen Wilson nieuwsgierig.

De clubs hebben er zin in en hopen uiteindelijk door de Open Deuren Sportweek meer mensen te bereiken. Mond-op-mond reclame is een belangrijke factor in de ruchtbaarheid aan een activiteit. ‘Zo hoop je toch mensen te bereiken die tot op heden de vereniging nog niet bezochten’ zegt voetbalvereniging ’t Goy tot slot.

De Open Deuren Sportweek is een initiatief van Sportpunt Houten en duurt nog de gehele week. Op www.sportpunthouten.nl is het complete programmaboekje inclusief kalender te vinden met meer dan 100 activiteiten. Daarnaast worden elke dag op zowel Facebook als Twitter de activiteiten voor de desbetreffende dag gepost. Houd deze kanalen dus ook goed in de gaten.