zondag, 18 september 2016 14:12

Onderzoek naar koopgedrag in Randstad

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker winkelsluiting en leegstand zichtbaar. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is onderzoek naar het koopgedrag van groot belang.

Net als in 2011 wordt dit jaar onderzoek gedaan in 150 gemeenten in de Randstad en directe omgeving. Dat moet in beeld brengen waar bewoners boodschappen halen, winkelen en doelgerichte aankopen doen. Er zijn ook vragen over hun tevredenheid over de verschillende aankooplocaties.

Enquêtes

Het onderzoek omvat de afname van minimaal 70.000 online en telefonische enquêtes in de periode tussen de zomer- en de herfstvakantie.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research in opdracht van de provincies Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. Ook in Houten worden inwoners uitgenodigd voor deelname. Zij ontvangen hierover een brief.

Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Ook kan het zijn dat het onderzoeksbureau telefonisch contact opneemt. Deelname is op vrijwillige basis.

De resultaten van het onderzoek zijn eind 2016 bekend via www.kso2016.nl. Daar kunt u ook meer informatie over het onderzoek vinden.