vrijdag, 07 oktober 2016 12:16

Aanbieding Petitie “Weg met parkeerplaatsen op de weg van De Bouw” aan de gemeenteraad

Aanstaande dinsdag 11 oktober zal om 19:45 aan de gemeenteraad vooraf gaande aan de raadsvergadering een petitie worden aangeboden die door meer dan 500 mensen is ondertekend.
De gemeente heeft door de ogen van de inwoners van Houten een ondoordacht idee gemaakt en hierbij bedacht om parkeerplaatsen te maken op de doorgaande rijbaan van De Bouw langs het spoor op.

Om de buurtbewoners van aan grenzende straat te gemoed te komen en parkeeroverlast in de wijk terug te dringen. De communicatie liep hierna stroef en tijdens de pilot werd de voorspeld overlast aan de bewonerskant lager ervaren , maar voor de weggebruiker en bewoners toch dramatisch. De doorgang is over een lengte van honderden meters belemmerd, waardoor passeren over deze lengte moeizaam gaat.

Voorrangsverkeer uit de wijk wordt hierdoor te laat opgemerkt, wat gevaarlijke situaties oplevert. Het verkeer neemt vervolgens een sluiproute door aangrenzende straten, dit gaat vaak gepaard met hoge snelheden. Dit alles maakt de weg naantrekkelijk voor gebruikrichting de wijk de Bouw en het winkelcentrum.
De volledige petitie kunt vinden op: https://doorgangdebouwhouten.petities.nl