zaterdag, 03 november 2012 19:20

VVD Houten hield ledenvergadering op 31 oktober j.l.

VVD ledenvergadering in trek bij landelijke media Op 31 oktober 2012 kwam de VVD Houten bijeen voor de algemene ledenvergadering (ALV). Op de agenda stonden onder meer de evaluatie Tweede Kamerverkiezingen, de weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014, de begroting van de VVD afdeling Houten voor 2013, de sollicitatieprocedure voor de fractieondersteuning en nieuws uit college en fractie.

Het bleek echter dat onze ALV de eerste was na het sluiten van het regeerakkoord met de PvdA. De commotie rond de inkomensafhankelijke zorgpremie had de landelijke en regionale media er toe laten besluiten een bezoekje aan onze ALV te brengen. Zo waren er cameraploegen van Nieuwsuur, de EO (de vijfde dag) en RTV Utrecht. Ook was Menno Reemeijer van Radio 1 aanwezig om mensen te interviewen.

 

Verslag ALV VVD Houten 31 oktober j.l. De aanwezige Yvonne Bijma van de VVD kamercentrale gaf aan dat er een extra openbare bijeenkomst gepland is op 6 november om uitleg te geven over het regeerakkoord. Om hier naar toe te kunnen moet men zich wel vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fred Vos stond aan het begin van de vergadering stil bij de commotie rond het regeerakkoord en gaf de aanwezige leden de kans hierop te reageren of in ieder geval hun hart te luchten. Het bleek dat de aanwezige leden een redelijk genuanceerd beeld er op na hielden waardoor de media ook snel weer kon vertrekken en de vergadering door kon gaan met de geplande agenda.

Als eerste was het de beurt aan Quintijn de Leng die onder begeleiding van Gijs Flameling een maatschappelijke stage zal lopen bij de VVD Houten. Quintijn is 14 jaar, zit in VWO 2 en zal een volledige raadscyclus meelopen. In een presentatie liet hij aan de aanwezige leden zien wie hij is en waarom hij voor deze maatschappelijke stage had gekozen. We wensen Quintijn veel succes met zijn stage!

Er werd stilgestaan bij het succesvol verlopen van de Tweede Kamerverkiezingen en het feit dat nu er een kabinet gevormd is onze Perjan Moors de 'derde reserve' is. Alle campagneteamleden en vrijwilligers werden nog eens bedankt voor hun inzet. Ook werd benadrukt dat we bij volgende verkiezingen zeker weer voldoende mensen nodig hebben voor dit werk dat niet alleen nuttig maar ook erg leuk is om te doen.

Vervolgens presenteerde Gert Wich welke stappen er genomen moeten worden voor de volgende Gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De aanwezige leden werd gevraagd na te denken of ze actief willen worden. Een steunfractielidmaatschap kan hiervoor een prima opstap zijn. Zo als bekend is Robert Paling kortgeleden benoemd als commissielid, maar daarnaast hebben we ook versterking gekregen van Marcel Dagnieux, Geert Renia en Roxane Rooke. Zij zullen de komende periode als steunfractielid fungeren om zodoende al ervaring op te doen.

Het laatste gedeelte van de vergadering was gereserveerd voor de gemeenteraadsfractie om een presentatie te geven van de lopende zaken sinds de vorige ALV. Gesproken werd vooral over de gemeentelijke financiën, bestemmingsplannen, proefverkalvelingen en het initiatiefvoorstel van de VVD om mensen met een uitkering weer aan het werk te helpen

Enkele leden spraken hun bezorgdheid uit over het verdwijnen van groen in Houten, behalve het rooien van zieke kastanjes waar begrip voor is, zien zij ook op andere plaatsen groen verdwijnen. De fractie kon aangeven dat dit in ieder geval niets te maken heeft met bezuinigingen. Waarschijnlijk gaat het hier om het verwijderen van snelgroeiers nu de overige bomen voldoende volume hebben kunnen deze, zoals bij aanplant gepland, gerooid worden. Als dit niet wordt gedaan zullen de bomen met elkaar vervlechten waardoor er schade kan optreden.

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/50896/