maandag, 10 oktober 2016 15:40

Aanpak wateroverlast bij extreme regenval

Maandag 24 oktober organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de aanpak van wateroverlast bij extreme regenbuien. De locatie is de raadszaal van het gemeentehuis. De avond begint om 19.00 uur tot circa 21.30 uur

Door klimaatverandering neemt het aantal hevige regenbuien toe. Om beter voorbereid te zijn op de veranderende weersomstandigheden heeft de gemeente in 2015 een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van extreme neerslag in Houten. Onderdeel van het onderzoek was een klimaatworkshop waarbij bewoners en bedrijven konden doorgeven op welke locaties er soms sprake is van wateroverlast.

Het onderzoek is in december 2015 succesvol afgerond en heeft een rekenmodel opgeleverd. Met dit rekenmodel kunnen we bekijken hoe hoog het water op straat en in tuinen komt te staan bij extreme neerslag. Ook is duidelijk op welke locaties er waterschade kan ontstaan.

Met deze kennis wil de gemeente het stedelijk gebied robuuster inrichten tegen de effecten van extreme neerslag. Eigenaren van panden hebben ook een verantwoordelijkheid bij het voorkomen van wateroverlast en schade. Tijdens de bijeenkomst kunt u horen wat de gemeente gaat doen en welke maatregelen u zelf als bewoner kunt nemen.

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Erik Groenland van de afdeling Beheer Openbare Ruimte via (030) 63 92 765.