donderdag, 13 oktober 2016 18:01

Voor ieder wat wils bij Ouders Actief

Het nieuwe project “Ouders Actief”, opgezet door Sportpunt Houten, heeft inmiddels de eerste vier lessen gehad. Na de herfstvakantie staan er nog zes lessen op de planning. Met “Ouders Actief” kunnen ouders sporten op het moment dat hun eigen kind ook al aan het sporten is bij één van de vele (andere) sportaanbieders op het sportpark. Een tijdwinst, waarbij je als ouder ook nog eens fit wordt/blijft en in beweging bent.

Op sportpark de Weteringhoek krijgen de ouders een afwisseling van verschillende sporten. Zo gaan ze nog korfbalfit met korfbalvereniging Victum beoefenen, maar ook zwemmen, hardlopen, bootcamp en pilates staan nog op de planning. Dit alles in samenwerking met de aanwezige sportaanbieders op het sportpark.

Loopsportcentrum Houten neemt de ouders op sportpark de Kruisboog nog zes weken lang mee rondom het sportpark. Niet alleen hardlopen staat centraal, maar vooral goede begeleiding naar blessurevrij en met veel plezier in de buitenlucht bewegen. Ook krijgen de ouders techniek en core stability oefeningen.

Als laatste komen hockey en fitness nog aan bod op sportpark de Meerpaal. HC Houten en Fysioworkshop Houten hebben hiervoor een gevarieerde training opgesteld. Hier zijn honkbal en frisbee al aan bod gekomen en met name de sport frisbee bleek een groot succes te zijn voor de ouders. In een grote groep hebben de ouders met veel plezier en enthousiasme gesport. Zo enthousiast dat de vereniging zelfs overweegt dit in het nieuwe jaar vaker te laten terugkomen.

De uitgebreide informatie, zoals dagen en tijdstippen, is terug te lezen op www.sportpunthouten.nl. Hier is ook de mogelijkheid om in te schrijven voor een losse les of de tien wekelijkse cursus. Zes weken Ouders Actief op één van de sportparken kost je als deelnemer € 30,-. Een losse les kost € 7,-.