vrijdag, 21 oktober 2016 12:06

Dagelijks televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Houten

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in gemeente Houten. Kijk van maandag 14 t/m vrijdag 18 november a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Houten om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Houten

Fietsgemeente Houten is in korte tijd uitgegroeid naar een grote gemeente met verschillende centra. Het Oude Dorp is het meest kenmerkend met gezellige terrasjes aan het plein tussen de kerken. We maken kennis met Rob Timmerman, hij zet zich in voor de vele vluchtelingen die via Griekenland naar Europa komen. Hoe kijken zijn vrouw en kinderen daar tegen aan? Henk bezoekt Lydia van Maurik op haar boerderij in Schalwijk. En we spreken Jan Bakker, bekend van de Alpha-cursus. Zijn enige dochter trouwt en we volgen hen in de voorbereidingen naar en tijdens de bruiloft. Bij Het Doorgeefluik, een plek waar Houtenaren kleding en huisraad kwijt kunnen, ontmoet Mirjam, Aleid Groothoff. Zij zorgt ervoor dat nieuwkomers geholpen worden met de eerste behoeften aan kleding en meubels.

Verder delen Hella en Mirjam, Geloof, Hoop en Liefde uit. Henk en Kefah ontmoeten verschillende Houtenaren op de bank.

De gewone dingen


Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Houten deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: www.eo.nl/ghl.