maandag, 24 oktober 2016 21:16

Geef uw mening over uitgangspunten nieuwbouw Wegwijzer/Den Oord

De oude school De Wegwijzer en de oude sporthal Den Oord worden afgebroken. Deze locatie aan het Lupineoord komt beschikbaar voor nieuwbouw. Voor dit nieuwbouwplan zijn uitgangspunten nodig en u kunt hierover meedenken.

De gemeente heeft al een paar concept-uitgangspunten op een rij gezet. Zo moet de ontwikkeling van deze plek voldoen aan het huisvestingsbeleid in de Woonvisie 2016 - 2025. Hierin staat dat er meer betaalbare woningen voor senioren, gezinnen en starters moeten komen. Het gaat dan onder andere om sociale huur- en koopwoningen. Ook moet het plan voorzien in de woonwensen van de nieuwe bewoners. Daarnaast zal de buurt het nieuwbouwplan voldoende moeten steunen.

De gemeenteraad moet de uitgangspunten goedkeuren voordat de ontwikkeling verder kan. De raad maakt daarbij een afweging van de belangen van de buurt en van de toekomstige bewoners. Het is daarom belangrijk dat de gemeente de meningen van omwonenden en andere belanghebbenden kent.

Geef uw reactie vóór 21 november

U kunt een reactie geven op de concept-uitgangspunten voor de nieuwbouw De Wegwijzer/Den Oord. Wat vindt u positief, wat kan er beter of anders? Stuur uw reactie vóór maandag 21 november naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inloopavond woensdag 9 november

Op woensdag 9 november is er een inloopavond, van 19.30 uur tot 21.30 uur in Het Wereldhuis op Lupineoord 4. U kunt dan vragen stellen aan medewerkers van de gemeente en/of een reactie geven op de concept-uitgangspunten. Als alles volgens plan verloopt, neemt de gemeenteraad op 24 januari 2017 een besluit.

Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen de ontwikkelingen van deze locatie volgen via de projectwebsite over Wegwijzer/Den Oord.