zondag, 20 november 2016 09:23

Houten krijgt slimme verkeersregelinstalltie

Op maandag 21 november geeft wethouder Kees van Dalen samen met Willem Hartman, directeur bij Vialis, het startsein voor de eerste slimme verkeersregelinstallatie in Nederland.

Het gaat hierbij om een proef waarbij automobilisten via de Verkeerplaza app voor Apple of Android goed en snel informatie ontvangen via de verkeersregelinstallatie van de verkeerslichten bij het kruispunt De Staart/Hoofdveste/De Rede. Voorbeelden van informatie die je via de app kunt krijgen: “Als je nu 35km/h rijdt, kan je zonder stoppen door groen” of “Let op, de richting waarin je staat te wachten springt over 5 seconden op groen”.

Vialis wil dit het eerst uittesten in Houten omdat Houten een innovatieve gemeente is. Bovendien is het hoofdkantoor van Vialis in Houten gevestigd, waardoor niet alleen de inwoners van Houten gebruik kunnen maken van de app, maar ook dagelijks de medewerkers van Vialis datgene wat ze maken ook in de praktijk kunnen ervaren.

Het is de bedoeling dat de komende jaren in eerste instantie zo’n 1200 verkeersregelinstallaties in Nederland worden omgebouwd of nieuw gebouwd om dit soort informatie uit te zenden.