donderdag, 17 november 2016 20:00

Twee nieuwe bomen voor Tingietersgilde

Aan het Tingietersgilde plant de gemeente binnenkort twee nieuwe bomen. Het gaat om een witte en een rode prunus. Beide bomen worden zo’n acht à tien meter hoog. De gemeente wil ze nog voor de jaarwisseling plaatsen.

De keuze voor de prunussen is tijdens een bewonersbijeenkomst in de wijk gemaakt. De gemeente ging daar vrijdag met een tiental omwonenden in gesprek over de vervanging van een boom die dit voorjaar in de straat is gekapt.

Die kastanjeboom moest tot grote spijt van alle betrokkenen weg omdat hij ongeneeslijk ziek was en een gevaar voor de verkeersveiligheid vormde.

Deskundigen hadden vastgesteld dat de kastanje al enige tijd aan bloedingsziekte leed en een oesterzwam had. De boom was hierdoor ernstig verzwakt. Het risico op het afbreken van takken of het breken van de stam was onaanvaardbaar groot.

Direct na de kap was al duidelijk dat een nieuwe boom in de wijk zou worden teruggeplaatst. In overleg met de buurt is nu besloten er twee te planten.

Wilt u meer weten over het bomenbeleid van de gemeente? De groendeskundigen van de afdeling Beheer Openbare Ruimte maken graag een afspraak met u. Ze zijn bereikbaar op (030) 63 92 611.