maandag, 15 februari 2016 09:55

Symfonisch Blazers Ensemble Houten, een nieuw orkest binnen het HMC!

Het Symfonisch Blazers Ensemble Houten is in het najaar van 2015 van start gegaan en al snel bleek de formule een groot succes. Het orkest bestaat momenteel uit ongeveer dertig hout- en koperblazers en twee cellisten. Naast blaasinstrumenten is er ruimte voor slagwerk/percussie en een bassectie.

De artistieke leiding van het Symfonisch Blazers Ensemble Houten berust bij Tineke van der Meulen, een zeer ervaren dirigent, (orkest)musicus en klarinetdocent.

Plezier in samenspelen!

De goede onderlinge sfeer, het enthousiasme van de muzikanten én de professionele leiding van Tineke van der Meulen maken het SBE-Houten tot een heel bijzonder orkest, “met een lage drempel en een hoge lat”. De groep muzikanten is zeer divers en bestaat uit jong en oud, vergevorderd en minder gevorderd, leerlingen van het HMC en amateurmusici van daarbuiten. Het repertoire is breed en gevarieerd, van klassiek tot modern. Niveauverschillen binnen het orkest worden opgevangen door partijen van verschillende moeilijkheidsgraad.

Op 23 mei 2016 heeft het Symfonisch Blazers Ensemble Houten het allereerste seizoen afgesloten met een concert in Theater Aan de Slinger, gepresenteerd door radioverslaggever Robert Jan Booij. Dit was een daverend succes!

Naast een jaarlijks, feestelijk zomerconcert verzorgt het SBE-Houten ook optredens voor (zorg)instellingen, onder andere rond Kerstmis.

En… omdat gezelligheid ook belangrijk is, wordt er tweemaal per jaar iets leuks georganiseerd voor de orkestleden, zoals een kerstborrel of een etentje.

Doe mee!

De repetities van het SBE-Houten vinden plaats in het gebouw van Theater Aan de Slinger (lokaal 4.19), om de week op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Voor geïnteresseerden is er, in overleg met artistiek leider Tineke van der Meulen, de mogelijkheid om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Het instapniveau voor het SBE-Houten is minimaal het 4e lesjaar op het instrument of een vergelijkbaar niveau.

  

Meld je aan!

Spreekt dit alles je aan? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Het Symfonisch Blazers Ensemble Houten staat onder artistieke leiding van HMC-klarinetdocente Tineke van der Meulen (1967). Zij studeerde Docerend Musicus en Ensembleleiding aan het Utrechts Conservatorium en heeft ruime ervaring in het dirigeren van onder andere harmonieorkesten, jeugdorkesten (prijswinnend!) en HMC-klarinetchoirs. Daarnaast is zij uitvoerend (orkest)musicus. Zij speelt eerste klarinet in het Symfonisch Begeleidingsorkest (www.begeleidingsorkest.eu

Telefoon: 06-42917510 (Tineke van der Meulen)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.