dinsdag, 01 november 2016 14:37

Kans verduurzaming voor de sport

In januari 2017 komt er een subsidie voor sportclubs beschikbaar waarmee tot 30% van de kosten voor duurzame maatregelen als ledverlichting en zonnepanelen terug te krijgen is. De subsidieregeling wordt op 2 januari 2017 opengesteld.

De subsidiepot is niet oneindig en de verwachting is dat deze snel leeg raakt. Het is dus van groot belang om nu aan de slag gaat om een aanvraag op 2 januari in te dienen. Met deze subsidie is het financieel zeer aantrekkelijk om te verduurzamen.

Verduurzaming is echter niet iets alledaags is voor sportverenigingen. De gemeente Heemskerk heeft hiervoor samen met Sportief opgewekt (www.sportiefopgewekt.nl) een ondersteuningscampagne opgezet. Zij helpen clubs te verduurzamen door advies, financiering, realisatie, onderhoud en het betrekken van leden bij energiebesparing. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Én leuke bijkomstigheid: er zijn aan dit traject GEEN kosten verbonden.

Met gebruik van de subsidie is het financieel zeer aantrekkelijk om te verduurzamen. Sportief Opgewekt is de Sprint naar Subsidie gestart om clubs bij het hele proces van verduurzaming te begeleiden, van advies tot realisatie. Tijdens dit project kunnen ze maximaal 25 clubs helpen met:

  • een verduurzamingsanalyse met technisch en financieel advies;
  • volledige uitwerking en aanvraag van de subsidie;
  • hulp bij het uitwerken en aanvragen van een financiering met de borgstelling van SWS;
  • verduurzaming van de club met ledlampen en zonnepanelen;
  • duurzame opening waarbij clubleden op een opgewekte manier bewust worden gemaakt van duurzaamheid en energie;
  • ons unieke monitoringsscherm in de kantine waarop de leden op een begrijpelijke manier de opwek en het verbruik van de elektriciteit zien;
  • de mogelijkheid voor sponsoren om zich via dit scherm duurzaam te profileren.

In 2015 deden 16 clubs mee. Zo zijn de voetbalverenigingen VDZ en SML in Arnhem en OSV in Amsterdam verduurzaamd door het vervangen van de veldverlichting en binnenverlichting door led en het plaatsen van zonnepanelen op de kantine. Hiermee besparen zij in totaal bijna 40% op hun energielasten. Om leden en sponsoren hierbij te betrekken hangt ons unieke kantinescherm in iedere kantine, deze geeft realtime de opwek en het verbruik weer in begrijpelijke taal.

Meer informatie over de regeling vindt u via: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-sportaccommodaties

Bent u als vereniging geïnteresseerd om een subsidie aan te vragen en denkt u dat Sportief Opgewekt u daarbij goed kan helpen? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Sportief Opgewekt of kijk op www.sportiefopgewekt.nl.