woensdag, 14 december 2016 07:32

Passievolle kooktalenten Jerry en Louwren uit Houten in EO’s Downtown Dinner

Passievolle kooktalenten Jerry en Louwren uit Houten in EO’s Downtown Dinner Goed Folk

In het nieuwe EO-programma ‘Downtown Dinner’ bezoeken mensen met een verstandelijke beperking elkaars restaurant en beoordelen zij elkaars kookkunsten, service en de entourage. EO-presentator Johan Eikelboom trekt samen met de ambitieuze deelnemers door het land waar zij met een kritische blik elkaars kookkunsten en service beoordelen.

Ook in Houten prikken de deelnemers een vorkje mee in het restaurant waar Jerry (28) en Louwren (32) werkzaam zijn.

In Nederland zijn tientallen horecagelegenheden te vinden waar mensen met een verstandelijke beperking hun talenten inzetten. In het programma Downtown Dinner, dat overigens niet alleen over mensen met het syndroom van Down gaat, gaan zij vol passie en ambitie de strijd met elkaar aan. Iedere aflevering staan drie restaurants centraal en vaardigt elk restaurant twee medewerkers af in deze competitie. Zo ook Jerry en Louwren! In het Houtense restaurant bereiden zij zelfgekozen specialiteiten voor de medewerkers van de andere twee restaurants. Na het opdienen en het proeven van de gerechten stijgt de spanning: hoe beoordelen zij het gerecht? En hoe staat het met de service van de bediening? Wat gebeurt er als de medewerkers onverwachts bezoek krijgen van een bekende Nederlander? Verschillende bekende Nederlanders waaronder Monique Smit, Jochem van Gelder, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Vajèn van den Bosch, Pip Pellens, Xander de Buisonjé, zullen te zien zijn in deze nieuwe titel.

Door heel Nederland

Downtown Dinner brengt in vijf afleveringen een bezoek aan vijftien Nederlandse plaatsen waaronder: Houten, Nijkerk en Amersfoort. Presentator Johan Eikelboom, bekend van 3Onderzoekt en Hufterproef, trekt samen met de deelnemers door het land en brengt hen van restaurant naar restaurant. “Inmiddels hebben we een aantal opnames achter de rug en iedere keer verrassen deze mensen mij door hun pure emoties en oprechtheid. Dit zorgt voor spannende en soms emotionele momenten bij de beoordeling. In de restaurants waar zij werken leren ze van elkaar, ze helpen elkaar en ze leveren een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ik ben blij dat we dit met Downtown Dinner kunnen laten zien.”

Jerry en Louwren zijn te zien in Downtown Dinner op 3 januari om 21.23 uur op NPO 3.