donderdag, 19 januari 2017 15:55

'Nominatie voor MKB-prijs is erkenning van de markt voor ons inkoopbeleid'

‘De nominatie van de gemeente Houten voor de MKB INFRA AanbestedingsAward zie ik als belangrijke erkenning en waardering van de markt voor ons inkoopbeleid. Ik ben trots op onze plaats in de Top 3’.

Dat zei wethouder Michiel van Liere (duurzaamheid en milieu) donderdag in Rotterdam.

Daar werd de gemeente Enschede uitgeroepen tot de meest mkb-vriendelijke aanbesteder van infrastructurele werken, en daarmee winnaar van de MKB INFRA AanbestedingsAward 2017. De derde genomineerde was de gemeente Den Haag.

De tweejaarlijkse prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren midden- en kleinbedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven.

Complimenten

De jury gaf de drie gemeenten complimenten voor de manier waarop zij de aanbestedingsregels toepassen. Alle drie denken ze kritisch en zorgvuldig na over specifieke aanbestedingsthema’s en staan zij open voor geluiden uit de markt. Hun inkoopbeleid is ‘mkb-vriendelijk’ van karakter. De jury beschouwt de drie genomineerden als een voorbeeld en inspiratiebron voor andere aanbesteders van infrastructurele werken.

Oplossingen

Bij de prijsuitreiking in Rotterdam benadrukte Michiel van Liere dat Houten de markt wil blijven uitdagen en aanmoedigen om met innovatieve oplossingen te komen. Ook houdt de gemeente bij aanbestedingen vast aan het uitgangspunt om, indien mogelijk, op zijn minst één lokale ondernemer uit te nodigen om een offerte uit te brengen. Tenslotte gaf de wethouder aan dat Houten nadrukkelijker gaat inzetten op circulaire inkoop, bijvoorbeeld bij de aanschaf van bedrijfskleding.

Op de foto v.l.n.r: Michiel van Liere, Hans van Agteren (wethouder Enschede), Gert Peek (voorzitter jury) en Jack Amesz (gemeente Den Haag).

Lees meer over het inkoopbeleid van de gemeente Houten.

Lees meer over de MKB INFRA AanbestedingsAward 2017.