maandag, 23 januari 2017 16:57

Klavertje Vier houdt Fit- en talentenles

Dinsdag 17 januari 2017 deden de groepen 6,7 en 8 van basisschool Klavertje Vier mee aan een Fit- en talentenles. JOGG Houten organiseerde deze leuke en actieve gymles in samenwerking met Gaan voor Gezond en Active Projects.

Op de fit- en talentenles staat de gymles in het teken van beweegtestjes. We kijken naar de fitheid en motorische vaardigheden van de leerlingen.

De uitvoering gebeurd door Rolien Appel van Gaan voor Gezond en Marijn Prins van Active Projects. Een jeugdverpleegkundige van GGDrU meet de lengte en het gewicht. De leerlingen krijgen een werkboekje. In dit werkboekje staat informatie over de oefeningen die ze gaan uitvoeren. Daarnaast bevat het boekje leuke feitjes en weetjes over gezondheid en bewegen.

Waarom een fit-en talentenles?

JOGG Houten wil graag in samenwerking met scholen gezond gedrag van leerlingen bevorderen. De fit- en talentenles draagt hier aan bij en heeft meerdere doelen.

Ten eerste het stimuleren van kinderen om beter te gaan bewegen. Daarom geven de oefeningen inzicht in de sport- en bewegingstalenten van de kinderen. Het resultaat is een sportadvies dat aansluit bij de talenten van het kind. Hierdoor zal het met meer plezier bewegen en dit langer volhouden. Dit heeft een positieve uitwerking op de gezondheid op langere termijn. Appel: “Met mijn bedrijf richt ik mij vooral op het belang van gezonde voeding en een actieve leefstijl. Sporten speelt hierin een belangrijk rol. Met de fit- en talentenles hoop ik kinderen enthousiast te maken voor sport en bewegen.”

Ten tweede om leerkrachten in staat te stellen om specifiek voor hun klas thema’s op het gebied van bewegen en voeding aan te kaarten. Annemieke Meefout, vakdocent gymnastiek op Klavertje Vier: “Bewegen is niet alleen leuk, het geeft de hersenen ook weer nieuwe zuurstof en energie. Hierdoor kun je je beter concentreren in de klas”. Tot slot willen we het gesprek over fitheid en leefstijl tussen ouders en kind stimuleren.

Ook een fit-en talentenles organiseren tijdens de gymles op jouw school? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is JOGG Houten

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
In Houten is bewegen en gezond eten en drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen!  

Kijk voor meer informatie op www.houten.nl/jogg