zondag, 05 februari 2017 11:26

Bijzondere samenwerking Verteltas, VoorleesExpress en Krachtfabriek

Wat hebben De Verteltas, de VoorleesExpress en de Krachtfabriek gemeen? Ieder op hun eigen unieke manier stimuleren zij de bevordering van ontmoeting en zelfredzaamheid in Houten. Afgelopen maandag viel dit op een bijzondere manier samen door de overhandiging van een speciale kapstok.

Met de VoorleesExpress gaan vrijwilligers de strijd aan tegen laaggeletterdheid. Dit doen zij door 20 weken lang voor te lezen bij een gezinnen thuis. Door het introduceren van het voorleesritueel bieden zij ouders handvatten om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier.

Eén van deze handvatten is de Verteltas; een stoffen tas met daarin handgemaakt (spel)materiaal rondom een specifiek thema en aansluitend bij een prentenboek. Uniek aan deze tas is dat alles, in en om de tas, gemaakt wordt door een groep vrouwen uit Houten. Elke maandag komen deze vrouwen samen en wordt er een plek gecreëerd waar ‘kleurrijke ontmoeting’ centraal staat. De groep bestaat uit vrouwen met verschillende achtergronden, jong en oud maar allen met een gezamenlijk doel: in hun eigen kracht komen. Ook de Krachtfabriek creëert een omgeving waar werk willende mensen in hun kracht komen.

En zo mocht het zijn dat afgelopen maandag – onder het toeziende oog van de makers én gebruikers – de VoorleesExpress een handgemaakte kapstok ontving waaraan Verteltassen kunnen worden opgehangen en gepresenteerd. Gemaakt door een vrijwilliger van de KrachtFabriek, voor de handgemaakte tassen van de Verteltas; beide voor de vrijwilligers en gezinnen van de VoorleesExpress. De kapstok en de tassen zijn te bewonderen Bibliotheek Houten- Centrum.

Voor meer informatie over de Voorleesexpress kunt u terecht bij projectleider Sabrina Damen, 0612444098, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor vragen en informatie over de Verteltas kunt u terecht bij Annekee Bosveld, opbouwwerker ‘van Houten&co’ e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-7001535.