dinsdag, 07 februari 2017 13:13

Winnaars Sportgala Houten bekend!

Theater aan de Slinger was maandagavond 6 februari het decor voor het 6e Sportgala Houten. Met een prachtig programma, een tot de nok toe gevulde theaterzaal en winnaars in de categorieën Sporter, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportfoto werd de avond een groot succes!

Sportvrijwilliger
Iedereen werd muzikaal ontvangen door Big Band Houten en balletschool Helen Wilson opende de avond met een prachtig ballet. De allereerste categorie Sportvrijwilliger kent meteen een winnaar met een staat van dienst. Nanning van der Hoop van HC Houten ontvangt het Sportgala Houten beeldje vanwege zijn brede vrijwilligersfocus en maatschappelijke inzet, onder andere voor zijn initiatief Sportief Netwerken waarbij werkzoekenden worden begeleid met bewegen om ze fit op weg te laten gaan naar nieuw werk. Daarnaast is Nanning de drijvende kracht achter het trimhockey en is hij opleider en begeleider van scheidsrechters.

Sportfoto
De avond ging verder met de categorie beste Sportfoto van 2016. Winnaar Adri de Vrieze legde de honkballers op weg naar het kampioenschap op de gevoelige plaat vast. Een foto die een bepaalde sfeer en vastberadenheid oproept bij de jury. De jury is geraakt door de mooie balans en het spanningsveld tussen een team zijn en elf losse individuen.

Sportploeg
Voor het intermezzo van balletschool Helen Wilson had Mark Frederiks van Local2Local de eer om de Sportploeg 2016 bekend te maken. De prestatie van de Jongens C1 van Taurus vond de jury het meeste in het oog springen. Zij werden Nationaal Open Jeugd Kampioen vanuit een unieke situatie; in een zeer korte tijd voor dit toernooi vanuit diverse jeugdteams van Taurus één team vormen om vol voor de winst te gaan.

Na het intermezzo was er aandacht voor het aangepast sporten in Houten, middels de sportstimuleringsprijs. Taurus ontving van Rotary Club Houten Castellum een cheque van maar liefst €1000,- voor de ondersteuning van het paravolleybal (zitvolleybal) bij de jeugd.

Sporttalent 
Debora Jille stond vanavond op het hoogste podium en zij werd bekroond met de titel Sporttalent van het Jaar 2016. Door de jury van het Onze Lieve Vrouwe Broederschap – die deze prijs mogelijk maakt – roemt Debora om haar unieke talent en ondanks haar 17 jaar, om haar staat van dienst: een plek in Jong Oranje, hoogste talentstatus van het NOC*NSF en potentie voor de toekomst.

Sporter
Voor de jury was het een lastige opgave om bij deze categorie tot en besluit te komen. Uiteindelijk werd weg- & baanwielrenner Vincent ter Schure uitgeroepen tot Sporter van het Jaar en ontving hij van wethouder Sport Kees van Dalen het felbegeerde Sportpunt Houten beeldje.  Vincent heeft optimaal gepresteerd op de Paralympische Spelen afgelopen zomer in Rio de Janeiro. Met drie medailles, twee zilver en één goud, heeft Vincent met zijn voorman Timo Franssen de sport naar een professioneler en hoger niveau weten te brengen.