vrijdag, 08 februari 2013 14:53

Voorbereidingen woningbouw Het Hout van start

Donderdag 7 februari zijn de voorbereidingen voor de woningbouw in Leebrug II 2e fase gestart. In het gebied tussen Het Hout en Weteringhout, nabij de Ambachtsweg en het Sandelhout worden 34 woningen gebouwd.

Bomen en struiken verwijderd

Voor de bouw van de woningen in  het westelijke deel van Leebrug II 2e fase moeten de bomen en struiken worden gekapt en verwijderd. Dit wordt de komende periode gedaan, om te voorkomen dat vogels in het komend voorjaar en zomer in deze bomen en struiken gaan nestelen. Daarna worden de riolering en bouwwegen aangelegd. Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw van de 34 woningen in september 2013 starten.

Ecowijk

De bomen en struiken in het oostelijk deel van het gebied blijven voorlopig staan. In dit gebied is een ecologische woonwijk gepland. Hier wordt naar verwachting pas in 2014 gebouwd. Samen met de Vereniging Ecowijk Houten, initiatienemer van het plan, wordt bepaald welke bomen kunnen blijven staan.

Nieuwe bomen

Er komt ook weer groen terug in de nieuwe wijk. Na realisering van alle woningen in Leebrug II 2e fase worden er ruim vijftig nieuwe bomen aangeplant.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het meldpunt openbare ruimte tel: 0800 3990 000, of via de knop op de homepage van www.houten.nl.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1642/