donderdag, 07 februari 2013 14:51

Bijscholing trainers en coaches Beeball

De trainers en coaches van de Beeball afdeling van de Houten Dragons zijn weer helemaal bijgeschoold! Leander (algemeen coördinator) nam vlak voor de kerst deel aan een door de NOC*NSF georganiseerde cursus over het trainen en coachen van zes- tot twaalfjarigen. Verder namen hij en Anja en David (coaches en trainers van het Major League Beeball team) in januari deel aan de Beeball cursus B van de KNBSB.

diploma's Beeball B levenlanglerenAan de cursus van NOC*NSF werd door trainers van allerlei sportbonden deelgenomen. Het was heel inspirerend om samen met mensen die in andere sporten actief zijn te leren. Deze cursus maakt overigens deel uit van het NOC*NSF programma 'Samen naar een veiliger sportklimaat' waaraan in andere nieuwsberichten ook al aandacht werd besteed. Het draaide allemaal uiteindelijk om de vraag hoe je plezier in bewegen centraal laat staan. En dat is natuurlijk precies wat we met Beeball beogen.

De Beeball cursus B van de KNBSB werd op initiatief van (en met dank aan!) UVV in De Meern georganiseerd. We hebben in vier avonden samen met trainers en coaches van een paar andere clubs in onze omgeving puntjes op de i gezet. Het was leuk om te merken dat we bij de Houten Dragons erg goed op weg zijn. Maar het was ook heel inspirerend om weer wat nieuwe trainingsvormen aangereikt te krijgen aangereikt. Ondertussen hebben we daarmee waarschijnlijk in relatieve zin het grootste aantal op het hoogste niveau gediplomeerde Beeball begeleiders ter wereld (grijns).

 Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/beeball-nieuws/260-bijscholing-trainers-en-coaches-beeball