PAND Pannenkoek

PAND Pannenkoek

Provincialeweg 1
Schalkwijk
telefoon 030 7604393
Website www.pandpannenkoek.nl

Geopend
Woensdag t/m zondag van 11.30 tot 20.30 uur

  • uitgebreide menukaart met klassieke pannenkoeken, specials en pancakes
  • leuke speelhoek en afgerasterde buitenspeeltuin
  • gemoedelijke sfeer

De Passie

Naast het voormalige hotel/dorpscafe "Het Wapen van Schalkwijk" is in februari 2017 PAND Pannenkoek geopend. Het idee van een pannenkoekenrestaurant is bedacht door de eigenaar Lourens de Kruijf. "We wilden iets neerzetten dat net even anders is" verteld Freek Hol. Samen met Kirsten de Kruijf en bedrijfsleider Arifin Quispel vormt hij het dagelijkse management.
De hele familie de Kruijf heeft haar steentje bijgedragen bij de uitvoering en inrichting. Het resultaat is een uniek pand  met de sfeer van een Amerikaanse barn met veel houten balken en een grote glazen wand. Bijzonder is de energie-neutrale verwarming waarmee een duurzaamheidsprijs is gewonnen. In de aanpandige ijssalon is een VVV i-punt gehuisvest en het restaurant is aangewezen als TOP-locatie Eiland van Schalkwijk, een Toeristisch Overstap Punt.

Als je binnenkomt voel je je er meteen thuis, er zijn intieme hoekjes, grote houten tafels en er staat een grote potkachel. Het is een plek waar je kunt komen voor een kopje koffie met bijvoorbeeld een echte Bossche Bol, een drankje of om iets te eten. Een team van enthousiaste medewerkers en professionele koks zorgen dat alle gasten het naar hun zin hebben. Op de menukaart zijn naast alle klassieke pannenkoeken, ook specials met originele toppings en American pancakes te vinden.
De ‘kiddies’ zijn niet vergeten: er is een apart kidsmenu met bijvoorbeeld een pannenkoek met ‘stroepwoffel’, lekkere stroopwafelkruimels. En ze kunnen een ijsje laten scheppen in de ijssalon. Daarnaast is er een speciale kaart voor mensen die iets anders dan een pannenkoek willen eten.

Er is van alles gedaan om het de kinderen naar de zin te maken. Zo staat er binnen in de speelhoek een oude caravan en een Renault uit de jaren 70. Buiten is een afgerasterde speelplaats waar de zandbak, een glijbaan en een oude tractor voor het speelplezier zorgen.
“Als de kids het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin" zegt Freek.
"Neem gerust de tijd als je met je kids komt" voegt hij eraan toe, "want ze willen vaak niet meer weg."