Dinner at Six

Dinner at Six

Herenweg 6
3991 DS Houten
Telefoon  030 2746272
Website https://dinneratsix.nl

Geopend dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur

•  Een creatieve keuken met verrassende gerechten
•  Veel aandacht voor lokale producten
•  Een ontspannen, informele sfeer

De Passie

Bas Mittelmeijer en Jules Hartmann zijn sinds september 2017 de trotse eigenaren van Dinner at Six. De naam verwijst naar het adres met het huisnummer 6 en niet naar de tijd van zes uur. Het restaurant heeft een eigentijds interieur met een ontspannen sfeer.
Je kan plaatsnemen aan de tafels met banken of aan de knusse ronde tafels achterin. Kies je voor een plaatsje aan de bar dan heb je een mooi uitzicht op de keuken en de werkzaamheden van de koks. 
Ze werken alleen met producten die aan hun hoge kwaliteitsnorm voldoen. De groente wordt lokaal bij het biologische bedrijf de Groentenakker in Odijk ingekocht. De duurzame vis en het diervriendelijk vlees komen voornamelijk uit Nederland.

Het menu wisselt vaak, bijna iedere week is er wat anders te kiezen. Het is voor topkok Jules een uitdaging om met groente op een creatieve manier een gerecht te bereiden. Hij wil zijn gasten ermee verrassen, zodat ze na afloop zeggen “Vandaag hebben we iets bijzonders gegeten”.

Bas en Jules zijn geboren en getogen Houtenaren. Ze kennen elkaar al vanaf de brugklas. Het was hun jongensdroom om een eigen restaurant te beginnen. Bas volgde een commerciële studie en heeft ervaring opgedaan bij diverse restaurants. Jules volgde de koksopleiding en werkte in de keuken bij  toprestaurants in Nederland en Frankrijk.
Het restaurant zit op de plaats van de vroegere snackbar van 't Oude Dorp waar Bas en Jules in hun jeugd vaak een patatje aten. Toen na een brand het pand opnieuw werd opgeleverd, was dit de kans om hier hun restaurant te beginnen zoals zij dat voor ogen hadden. “Dit is zoals wijzelf uit eten willen gaan” zegt Bas.

 

Meer in deze categorie: « PAND Pannenkoek