Opoe Spronk

Bistro Opoe Spronk

Plein 17

Houten

Telefoon 030 636 1331

Website: www.bistroopoespronk.nl

Alle dagen geopend

Keuken geopend vanaf 17:00 uur

  • Volledige vuurgrill
  • Bistro-keuken
  • Speelhoek en kinderkaart
  • 3-gangenmenu vanaf € 20,00
  • huiselijke sfeer 

De Passie 

Bistro Opoe Spronk is vernoemd naar de vroegere bewoonster die begin 1900 op deze plek een winkel met fournituren en levensmiddelen had. Eind 1999 openden de nazaten van Opoe Spronk de Bistro.

 Huidig eigenaar Johan van der Zwaan, hield altijd al van kokkerellen en ging vaak buiten de deur eten, waarbij de bistro al gauw zijn voorkeur had. Hij begon ooit als hovenier en is later ook nog werkzaam geweest in de mode. Toen hij eenmaal met de horeca in aanraking kwam, was zijn hart meteen verpand. Hij leerde het vak bij een restaurant in Maarssen en kwam daarna naar Houten.

Johan begon in 1999 bij Bistro Opoe Spronk als bedrijfsleider. Toen hij 2 jaar later de mogelijkheid kreeg om de bistro over te nemen greep hij dit met beide handen aan, en kon daarmee zijn droom verwezenlijken.
Zelf staat hij graag in de keuken, waarbij hij de beste vis- en vleessoorten op de grill legt. Hij kiest voor een hoge kwaliteit vlees die hij speciaal uit Ierland en Schotland laat komen.

Door gebruik te maken van zijn eigen kruidenmelanges in de soepen, dressings en andere gerechten wordt een smaak verkregen die door gasten bijzonder wordt gewaardeerd. 

 

 

Meer in deze categorie: « De Zwijger Gewoon Anders »