Bij Teus

Restaurant Bij Teus

Plein 3
Houten
Telefoon 030 634 3657
Website www.bijteus.nl
Geopend di t/m zat vanaf 17.00 uur
De keuken is vanaf 18.00 uur geopend.  

  • Internationale keuken
  • Menu wisselt elke 3 weken
  • Ontvangst in huiskamer
  • Walk-in fridge
  • Big Green Egg (houtskool/steenoven)

De Passie

In de voormalige garage De Vico in het Oude Dorp zit tegenwoordig het sfeervolle restaurant Bij Teus. De huiskamer van de voormalige eigenaar is nu de entree waar je wordt ontvangen. Chefkok Martin Rotteveel is een telg uit een echte horeca-familie en stond al als kleine jongen bij zijn vader in de keuken. In 2012 is hij bij restaurant Bij Teus begonnen en al gauw werd hij ook de eigenaar.
  
Samen met de rest van het huispersoneel zorgt hij ervoor dat je meteen bij binnenkomst het gevoel krijgt dat je echt bij Teus op visite bent. Zo kan je in de huiskamer op de bank bij de open haard van een drankje genieten, terwijl je om je heen allerlei spulletjes ziet die Teus van zijn vele reizen heeft meegenomen. Je hebt de keus om zelf je bier, wijn of frisdrank uit te kiezen in de grote walk-in fridge (Frits in de volksmond) of om je te laten adviseren door het huispersoneel van Teus.

Bij binnenkomst in het restaurantgedeelte (denk om het afstapje) valt de grote wandtekening van Robbie Cornelissen direct op. Je kan plaats nemen rondom de open keuken, hetgeen uitnodigt om een praatje te maken met de koks. Kies je voor een tafeltje op de entresol dan heb je een fraai uitzicht op de werkzaamheden in de keuken. Martin heeft, net als Teus, veel van de wereld gezien, hetgeen je ook terug kan vinden op de menukaart. Eten bij Teus kan je daarom ook zien als een avontuurlijke reis waarbij je gerechten tegenkomt uit alle windstreken.

 

Meer in deze categorie: « Barbacoa van der Valk »