Parthenon

Restaurant Parthenon
Het Rond 72
Houten
Telefoon 030 635 1051

website www.houten-parthenon.nl

Geopend di t/m zon van 14.00 uur tot 23.00 uur
(alle feestdagen geopend)
Keuken geopend van 16.30 tot 22.00 uur

  • 3 gangenmenu tussen € 20,-- en € 30,--
  • Griekse specialiteiten
  • Grieks en Nederlands kindermenu
  • Huiselijke knusse sfeer

 De passie

Sinds 1989 is Parthenon al een vertrouwd adres in Houten om van de Griekse specialiteiten te genieten. Theodoros Angelidis heeft 10 jaar geleden het restaurant overgenomen van zijn oom waar hij eerst als kok werkzaam was. Hij begon ooit op Rhodos in de horeca en heeft later een eigen zaak met gyros en pitabroodjes gehad in Noord Griekenland. Toen hij in 1993 in Nederland kwam startte hij in Utrecht met een soortgelijke zaak.

Het Parthenon was de tempel op de Akropolis van Athene van 447 voor Christus. De Griekse sfeer is terug te vinden in het interieur van het restaurant van Theodoros, waar je kan genieten van een heerlijke avond met de authentieke Griekse gerechten en wijnen. Het is een echt familierestaurant, waar iedereen met veel plezier werkt. Dit blijkt wel uit het feit dat alle medewerkers al vanaf het begin in dienst zijn. De Griekse gastvrijheid en de persoonlijke band met de gasten zijn voor Theodoros en zijn team een tweede natuur. Iedereen die hier vaker komt kennen ze dan ook bij naam.

Elke twee maanden wordt er op vrijdag live muziek gespeeld, de sirtaki gedanst en zingt iedereen mee. Het Griekse vakantiegevoel is dan weer helemaal terug. Zoals in Griekenland dan ook gebruikelijk is krijgen de gasten bij binnenkomst als welkomstdrankje een glaasje Ouzo en wordt de avond afgesloten met een typisch Grieks afscheidslikeurtje van het huis.

 

Meer in deze categorie: « van der Valk Ming & Ming »