Heren van Houten

Heren van Houten

Het Rond 160
Houten
Telefoon 030 268 7054
Website www.HerenvanHouten.nl

Geopend:
Di t/m do van 11.00 uur tot 23.00 uur
Vr en za van 11.00 tot 01.00 uur
Zo van 12.00 tot 23.00 uur

  • Uitgebreide wijnkaart (Cellar 33°)
  • Diner vanaf € 13,75
  • Riant buitenterras
  • High Tea & High Wine
  • Proeflokaal voor partijen
  • Vergaderruimte

De Passie

Als je op het Rond loopt kan je het goudkleurige gebouw niet missen. Hierin zit sinds eind 2014 Eric Fernhout als de trotse eigenaar van restaurant Heren van Houten. Deze ras-Amsterdammer heeft eerst 16 jaar bij een internationaal IT-bedrijf gewerkt, waarbij hij de halve wereld heeft gezien. Na al die omzwervingen kwam hij in IJsselstein terecht waar hij zijn horeca ervaringen heeft opgedaan. Toen het gebouw (waarin ooit La Place begonnen is) vrijkwam, kon Eric hier zijn jongensdroom verwezenlijken.

Op zijn menukaart vind je voor lunch en diner een selectie van Franse, Italiaanse en Hollandse gerechten. Er is een uitgebreide wijnkaart met wel 40 exclusieve wijnen. Ze zijn allen per glas te bestellen, waarbij je ook nog een advies kan krijgen van deskundig personeel, waaronder de Franse sommelier Patrick. Om thuis ook van deze wijnen te genieten, kan je deze bestellen via de website www.cellar33.nl. Om je kennis over wijnen te vergroten verzorgt Patrick regelmatig een wijncursus van 4 avonden. Voor degenen die de voorkeur geven aan een lekker biertje zijn er 9 soorten bier, waarvan er 2 of 3 op tap.

Het proeflokaal op de 1ste verdieping is uitermate geschikt voor groepsreserveringen en biedt vele mogelijkheden. Daarnaast biedt de vergaderruimte op de 2de verdieping een rustige ambiance, waar eventueel ook de lunch verzorgd kan worden.

Eric geniet er dagelijks van om het ieder naar zijn zin te maken. Hij houdt van gezelligheid en mensen om zich heen. Dan voelt hij zich als een vis in het water of zoals hij dat zelf zegt: Ik heb er nog geen dag spijt van gehad dat ik hier ben begonnen.

 

 

Meer in deze categorie: « Hajé Nieuwegein Down Under »