De Roskam

De Roskam

Plein 25
Houten
Telefoon 030 637 1254

Website www.deroskam.com 

Geopend
ma t/m do van 09.00 uur tot 01.00 uur
Vr en za van 09.00 tot 02.00 uur
Zo van 12.00 tot 24.00 uur

  • 3 gangenmenu voor €29,50
  • Bierlokaal met ruim 80 soorten bier
  • Frans/internationale keuken
  • Verwarmd terras op het zuiden
  • Diverse zalen van 5 tot 250 personen
  • Eigen fietsroutes

De Passie

Naast de kerk aan het Plein ligt het restaurant de Roskam, een voormalige herberg die stamt uit de 17e eeuw. Dit rijksmonument lag vroeger op de handelsroute Utrecht-Tiel en de mensen kwamen hier om te rusten en hun paarden te verzorgen.
De Roskam is al vele generaties in het bezit van de familie Ossendrijver en de huidige eigenaar Lennard is hier ook geboren en opgegroeid. Onlangs is het hele gebouw onder handen genomen. Vele oude elementen die tevoorschijn kwamen zijn in het vernieuwde interieur verwerkt, waardoor een geriefelijke sfeer is ontstaan. “Horeca moet een warm bad zijn” zoals Lennard zelf zegt.

Lennard is een echte horecaondernemer die alle facetten van het vak beheerst. Naast zijn opleiding aan de Hotelschool hebben zijn beide ouders hem de fijne kneepjes van het vak bijgebracht.
Zodra het druk is schroomt hij er niet voor om zelf in de keuken achter het fornuis te kruipen. Ook stelt in overleg met zijn koks meerdere malen per jaar een nieuwe menukaart samen. Hierbij houdt hij de nieuwe tendensen in de culinaire wereld nauwlettend in de gaten. Lennard wil graag een zaak waar pure smaken en creatief koken centraal staan. De jarenlange ervaring die hij heeft, samen met zijn warenkennis en creativiteit staan garant voor verfrissende en vernieuwende gerechten die reeds vele mensen aangenaam hebben verrast!

 

Meer in deze categorie: « Down Under Jonkheer de Ram »