Jonkheer de Ram

Jonkheer de Ram Tafel en Tap
Jonkheer Ramweg 22
Schalkwijk
Telefoon 030 636 8583
Website www.jonkheer-deram.nl

Geopend
Wo t/m vr van 12.00 uur tot 24.00 uur
Za en zo van 11.00 tot 24.00 uur

 

  • Gemoedelijke sfeer
  • Diner van € 25,00 to € 35,00
  • Veel streekgebonden producten
  • Zonnig terras
  • Zaalverhuur voor privé en zakelijk
  • 25 soorten bier

De Passie

Waar voorheer het cafetaria ’t Hoekje zat, is nu het geheel vernieuwde restaurant Jonkheer de Ram gevestigd. De trotse eigenaar Jeroen Stokman is een rasechte Schalkwijker uit een slagersfamilie in Schalkwijk bij Haarlem en sinds zijn 4e jaar woont hij in Schalkwijk bij Houten. Veel mensen zullen hem herkennen als de slager uit de Vershof. Hij kwam daardoor altijd veel met koken in aanraking en in 2015 heeft hij de stap gemaakt naar zijn eigen restaurant.

Zijn keuken is internationaal georiënteerd. Bij het bereiden van de gerechten wordt veel gebruik gemaakt van bier als ingrediënt. Daarnaast heeft hij een echt biermenu, waar bij elke gang een ander speciaal bier geserveerd wordt. Buiten het vaste menu houdt Jeroen ervan zijn gasten te verrassen met een niet alledaags gerecht. Vanuit zijn slagervak heeft hij de kwaliteit van het vlees hoog in het vaandel staan. Hij weet bijna alles van vlees en kan daar dan ook smakelijk over vertellen. Jeroen is een gemoedelijke gastheer die met zijn team er veel plezier aan beleeft als zijn gasten het naar hun zin hebben.

Naast het restaurant is er ook nog steeds een cafetaria, waar nu ook ambachtelijke en streekproducten verkrijgbaar zijn. Jeroen vertelt ook graag de anekdote dat in de jaren 70 Andre Hazes dacht een cafetaria gekocht te hebben in Schalkwijk bij Haarlem, maar later bleek het te gaan om dit cafetaria aan de Jonkheer Ramweg. Uiteindelijk is Hazes hier nog drie jaar uitbater geweest. Jeroen is van plan, anders dan Hazes, nog heel lang hier zijn vaste gasten en ook de langskomende dagjesmensen te ontvangen.