Van Dort Wijnspecialist

Van Dort Wijnspecialist

Plein 8
3991 DK Houten (Oude Dorp)
Telefoon 030-6351146
Website www.vandort-wijnspecialist.nl

Geopend Di t/m do van 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 – 20.00 uur
Zaterdag van 09.00 – 17.00 uur

• Meer dan 300 soorten wijnen, eigen import direct vanaf het wijnhuis
• Samenwerking met wijnhuizen die respect hebben voor omgeving en natuur
• Speciale activiteiten rondom wijn: wijnbar-avonden, wijncursussen (basis- en vervolgcursus), proeverijen met desgewenst hapjes, wijn-& spijsavonden, wijnabonnement
• Wijnclub: Wijnvrienden van het Oude Dorp
• Webwinkel (gratis bezorging in Houten) en nieuwsbrief

De passie:

Van Dort Wijnspecialist bestaat in 2015 twintig jaar. Mieke van Dort heeft de start van de winkel van haar ouders bewust meegemaakt en ook vanaf het begin meegeholpen.
Aanvankelijk is zij qua opleiding en beroep haar eigen weg gegaan en heeft zij als officemanager en directiesecretaresse gewerkt, maar zo’n tien jaar geleden is - mede door het reizen - haar belangstelling voor wijnen opnieuw aangewakkerd en heeft zij voor het ondernemerschap gekozen. Mieke heeft de diverse, pittige opleidingen gevolgd en heeft inmiddels het diploma Vinoloog op zak.

Veel leert Mieke van haar ouders, daarnaast haalt zij haar inspiratie uit de wijnreizen die zij maakt bijvoorbeeld naar Portugal, Toscane en Oostenrijk, uit het contact met de wijnhuizen, uit het bezoek aan beurzen en uit eigen onderzoek via onder meer internet. Haar werk is haar hobby en haar passie is om weer nieuwe wijnen te ontdekken en zoveel mogelijk te leren!
Ook heeft zij allerlei plannen om nieuwe dingen op te pakken en nieuwe activiteiten te ondernemen. Voor haar klanten stelt zij bijvoorbeeld met zorg de Toptien van meest verkochte wijnen op en voor het wijnabonnement selecteert zij elk kwartaal 6 flessen met bijzondere of nieuwe wijnen met korting. Klanten komen zelf ook met suggesties of vragen over wijnen die zij bijvoorbeeld op vakantie hebben geproefd. Mieke, haar ouders en collega’s kunnen hen goed van advies dienen en hun passie over wijnen aan de klanten doorgeven!