Banketbakkerij en IJssalon Marco Osté

Banketbakkerij Marco Osté
De Passage 2
3991 DZ Houten (Oude Dorp)

Telefoon 030-6351345
Website www.marcooste.nl

Geopend Ma t/m za van 08.00 – 17.30 uur
Extra openingstijd voor ijs in de zomer (juni, juli, augustus): tot 21.00 uur en
op zondag van 12.00 – 17.00 uur.

- Ambachtelijke bereiding van o.a. taarten, gebak, bonbons en ijs
- Fruit uit eigen kweek (Urban Farming) of van - bij voorkeur - lokale biologische leveranciers
- Bestelling van gebak & petit fours, taarten & vlaaien, belegde broodjes, koeken, snacks en koffiebroodjes,
bonbons, cake, koekjes & zoutjes, brood en bruidstaarten ook mogelijk via de webshop.

De passie:

In augustus 1995 opende Marco Osté zijn banketbakkerij in Houten, een sfeervolle zaak met open keuken: de klant kan zien en ruiken hoe de producten gemaakt worden.

Marco’s grootste passie is de ambachtelijke bereiding van het banket en het ijs, waarmee hij locaal en regionaal naam maakt. ”Het werken met de beste en meest verse grondstoffen vertaalt zich direct in een uitstekende kwaliteit van de diverse producten.” Marco en zijn vrouw Saâdia staan altijd klaar voor de klanten en ontvangen vele complimenten, vooral over de verse bonbons en het heerlijke ijs, dat ook door diverse restaurants in Houten wordt afgenomen.
 
Voor biologische producten maakt Marco bij voorkeur gebruik van lokale leveranciers, daartoe heeft hij onder meer contact met boeren in de omgeving en met Local2local. Ook kweekt hij op zijn dakterras aardbeien, bramen en frambozen en houdt hij appelbomen (urban farming).

Het draait om de balans tussen ambacht en vernieuwing: hij was ook een van de eerste banketbakkers met een eigen website en een Facebook-pagina, die hij grotendeels zelf onderhoudt. Maar het allerbelangrijkste blijft zijn liefde voor het banketbakkersvak!

 

Meer in deze categorie: Woninginrichting Het Rond »