Wijnkoperij Vinabc

Wijnkoperij Vinabc
Het Rond 33b
3995 DK Het Rond Houten

Telefoon 030-6369236
Website http://vinabc.nl

Geopend
Di t/m do van 09.30 – 18.00 uur
Vrijdag van 09.30 – 21.00 uur
Zaterdag van 09.30 – 17.00 uur

  • Deskundig advies over een grote collectie wijnen
  • Kwaliteitswijnen tegen scherpe prijzen
  • Via webwinkel vandaag besteld, vandaag verzonden

De passie:

In 2011 is Cor de Boer gestart met Wijnkoperij Vinabc als webwinkel na een loopbaan onder andere bij de Marechaussee, waar hij een flinke dosis mensenkennis heeft opgedaan. Via een oom van zijn vrouw maakte hij kennis met het slijtersvak en deed hij daar genoeg praktijkervaring op, dat hij de sprong naar zelfstandig ondernemerschap heeft gewaagd.

Al doende bleek dat een vaste winkel naast de webwinkel toch wel een ‘must’ is om aan de klanten te kunnen laten zien wat je in je assortiment hebt. Er werd naar een geschikt pand gezocht en in 2013 gevonden op Het Wed in winkelcentrum Het Rond.
Met trots laat Cor zijn collectie wijnen zien (totaal zo’n 3000 flessen) uit Europa en ook uit Nederland, onder andere uit de Betuwe! Een bewuste keuze vanwege de duurzaamheid (minder transport, minder milieubelastend). Cor heeft inmiddels een heel netwerk opgebouwd met wijn- en handelshuizen en met wijnboeren, die hun waar op markten in bijvoorbeeld Frankrijk en België verkopen.

Klanten komen uit het hele land naar Wijnkoperij Vinabc toe om een doos te halen van de wijn die ze bijvoorbeeld tijdens hun vakantie of in een restaurant hebben geproefd. Door de vraag van klanten wordt het assortiment steeds vernieuwd, maar ook door de presentatie van nieuwe of door de klant nog niet ontdekte wijnen tijdens de tweejaarlijkse proeverijen (in het voor- en najaar).

Een van de presentatiekasten in de winkel bevat het overig assortiment: whiskeys, bieren uit de streek (o.a. Hommeles), jenever en korewijn. Ook voor whiskey wordt regelmatig een proeverij georganiseerd, klanten kunnen van de duurdere whiskeys kleine flesjes (samples) kopen om deze te proeven.
De passie van Cor de Boer is het zelfstandig ondernemerschap met alles wat dat inhoudt. Vooral ook door het contact met zijn klanten en leveranciers voelt hij zich in zijn element!