Boekhandel Wijs

Boekhandel Wijs
Spoorhaag 144
3995 EA Het Rond Houten

Telefoon 030-6353916
Website www.boekwijs.nl

Geopend
Maandag van 13.00 – 18.00 uur
Di t/m do van 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag van 09.00 – 17.00 uur

  • Breed assortiment Nederlandse en Engelse boeken te vinden onder verschillende thema’s (o.a. kookboeken, top tien, kinderboeken, jongerenboeken, literatuur, thrillers, reisboeken)
  • Aanbod van 2e handsboeken via inruilservice 
  • Bestellen van boeken via webwinkel of winkel: volgende dag in huis of af te halen
  • Verkoop van aanverwante artikelen, zoals educatieve spellen, jaaragenda’s, paperblanks, tijdschriften, CD’s (klassiek, jazz, blues), DVD’s en luisterboeken

De passie:

Harriet Schardaun heeft na haar studie altijd al in boekwinkels gewerkt. In 1998 is zij in Houten aan de Spoorhaag haar eigen boekhandel begonnen, die zeven jaar geleden is uitgebreid toen een naastgelegen pand vrijkwam. Het is haar lust en haar leven!

Via beurzen, internet en door zelf veel te lezen houdt zij zich op de hoogte van alle ontwikkelingen om de goede keuze te kunnen maken bij de inkoop van boeken en aanverwante artikelen aansluitend bij de belangstelling van de klanten.

Harriet is momenteel druk bezig met de voorbereiding van de Kinderboekenweek in oktober. Vooral bij kinderboeken en prentenboeken ligt haar hart: ze zijn vaak zo mooi geïllustreerd! Enthousiast vertelt zij ook over de Young Adult-boeken voor jongeren (maar ook in trek bij volwassenen), zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de populaire ‘looser’ en ‘mutsen’-serie. Ook de Harry Potter serie van J.K. Rowlings is nog steeds onverminderd populair.

Via de webwinkel kunnen boeken worden besteld en ook e-boeken worden gedownload. Vooral voor de vakantie maken klanten hiervan veel gebruik.
Naast de verkoop organiseert Harriet bijeenkomsten in de winkel zoals cursussen, workshops, boekpresentaties door schrijvers en speciale avonden bijvoorbeeld over ‘Poëzie en muziek’ onder de titel ‘Wijs Podium’.
Boeken verkopen een saai bestaan? In tegendeel!