Foto van Ekdom Bijzondere fotos

Foto van Ekdom Bijzondere Foto’s
De Raat 19
3995 EP Het Rond Houten

Telefoon 030-6375585
Website www.bijzonderefotos.nl
Website www.fotovanekdom.nl

Geopend: Di t/m za van 10.00 – 17.00 uur

  • Fotobewerking- en 1-uurafdrukservice voor alle soorten media, o.a. smartphone, camerakaart, usb-stick, CD/DVD
  • Maken van pasfoto’s, visumfoto’s en portretfoto’s voor o.a. LinkedIn
  • Maken van fotoreportages voor particulieren en bedrijven (trouwreportages, uitvaartfoto’s, familiefoto’s, zwangerschap- en newbornfoto’s, groepsfoto’s)
  • Dealer van compact-, spiegelreflex-, videocamera’s en bijbehorende accessoires van alle bekende merken en van ‘outdoor editions’
  • Aanverwante producten: onder meer fotoalbums, fotolijsten, inlijstservice op maat. Afdrukmogelijkheden op o.a. Dibond, Foto op glas, hout, aluminium of Forex.
  • Digitaliseren en retoucheren van oude en/of beschadigde foto’s
  • Digitaliseren van negatieven, dia’s, film, video8, VHS banden, etc.

De Passie

Puja Sonneveld is - na een loopbaan in het middelbaar beroepsonderwijs in de vakken bloemschikken en fotografie op het Wellantcollege en een opleiding tot fotograaf - drie jaar geleden als zelfstandig fotograaf begonnen.

Aanvankelijk specialiseerde zij zich in uitvaartfotografie, waarbij zij zich o.a. profileerde  op de uitvaartbeurs “Afscheid Dichtbij”. Tijdens het flyeren voor die beurs kwam zij eind september 2014 ook in de winkel Foto Van Ekdom. Zij hoorde van de toenmalige eigenaar, de heer van Ekdom, dat hij per 1 oktober 2014 zou stoppen. Foto van Ekdom was een familiebedrijf, dat vanaf 1904 gevestigd was in Utrecht en vanaf 1984 in Houten (Het Rond). Toen zij hem vroeg of hij al iemand wist die het zou overnemen, bleek dit niet het geval te zijn. Puja gaf aan dat zij wel geïnteresseerd was! Afijn, binnen de kortste keren was het geregeld en zijn Puja en haar partner Patrick op 1 oktober 2014 gestart met hun eigen zaak!

Fotografie is voor Puja de rode draad in haar leven. Als 10-jarige was zij hier al mee bezig. Uiteindelijk heeft zij van haar passie haar beroep gemaakt! Ze heeft een voorliefde voor het maken van bijzondere foto’s, zoals portretten.

Naast fotograferen is het voor haar een uitdaging om klanten goede service en advies te verlenen en het maximale te halen uit de foto’s door met de klant goed te overleggen. De klant kan direct op het computerscherm meekijken en beslissen hoe hij het wil hebben. Dat dit door klanten wordt gewaardeerd blijkt wel uit de grote drukte in de winkel.

Puja en Patrick zijn nu ruim een jaar bezig in hun zaak, ze hebben het interieur vernieuwd, de schappen anders ingericht met het accent op de huidige trends in de fotografie en het geheel wat ruimer opgezet.
Het zwaartepunt ligt met name op het maken en afdrukken van kwaliteitsfoto’s met daarbij een ruime keuze uit (maatwerk)lijsten. In het komende jaar willen zij de website gaan vernieuwen. Zo blijft er voorlopig nog genoeg te doen!