Toko Castellum

Toko Castellum
Fossa Italica 61
3995 XA Houten

Telefoon 030-7603120
Website www.tokocastellum.nl

Geopend 
Maandag van 12.00 – 18.00 uur 
Dinsdag t/m donderdag 10.00 - 19.00 uur
Vrijdag van 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 19.00 uur  
Zondag van 15.00 – 19.00 uur 

• Authentieke Indische gerechten (vlees en vegetarisch) en snacks
• Verzorging van rijsttafels als catering bij verjaardagen, feesten en partijen
• Breed assortiment van oosterse producten en kruiden

De Passie

KingKing Woe en haar man Dicky Palyama hebben hun winkel, Toko Castellum, officieel op 25 mei 2015 geopend en zijn als zelfstandige ondernemers in het pand aan Fossa Italica van start gegaan. Zij wilden altijd al een eigen zaak runnen en nu was het zo ver!

Beiden zijn in Nederland geboren. KingKing woonde in Utrecht, haar ouders - die oorspronkelijk uit China komen - hadden een lunchroom. Zij werkte veel in de horeca, behaalde haar Master of Science in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkte daarna bij een bank / verzekeraar op de afdeling Financial Reporting.
Dicky, zijn ouders komen uit Indonesië, is bekend als topsporter, heeft het 9-voudig Nederlands Kampioenschap Badminton op zijn naam staan en heeft in de heren enkel de hoogste notering van 7 op de wereldranglijst bereikt. Vanwege zijn internationale topsportcarrière heeft hij veel door Azië gereisd en mede daardoor een passie ontwikkeld voor Aziatisch eten. Ook heeft hij in Denemarken getraind en is hij als internationaal coach werkzaam geweest in Tsjechië, waar KingKing en Dicky ook met hun kinderen hebben gewoond. De kinderen bereikten de schoolgaande leeftijd en dat was voor KingKing en Dicky het moment om de bakens te verzetten en terug te keren naar Nederland, waar Dicky naast de Toko een Badminton Academy is gestart.

Binnenkort vieren zij het 1-jarig bestaan van Toko Castellum.
Naast de oosterse producten verkopen zij authentieke Indische gerechten: de gerechten voor de rijsttafel (vleesgerechten en vegetarische gerechten) en alle snacks worden ambachtelijk met de hand bereid en volgens oorspronkelijk recept vervaardigd.

Authentieke recepten en ambachtelijke bereiding, oosterse specialiteiten gemaakt op kleine schaal, dat is het kenmerk van Toko Castellum en daar zijn KingKing en Dicky trots op. “Kleinschaligheid en mensenwerk, dat is onze kracht!”, aldus de beide ondernemers.