Tuincentrum de Schouw

Tuincentrum De Schouw
Odijkseweg 58a
3994 AT Houten

Telefoon: 030-6371402
Website: www.tcdeschouw.nl 

Geopend
Maandag t/m donderdag van 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag van 08.00 – 17.00 uur

  • Alle benodigdheden voor de tuin, onder andere tuinplanten, 250 soorten vaste planten, waterplanten, groentezaden, kruiden, potterie, grond- en meststoffen, gereedschap, huisdierbenodigdheden
  • Breed assortiment snijbloemen (gemengde boeketten ook zelf samen te stellen, rouwbloemwerk), webshop voor bloemen
  • Groot assortiment kaarsen, kadokaart, en meer.

De passie:

Willem Versluis, bedrijfsleider van Tuincentrum De Schouw, heeft al vanaf de lagere school in de bloemen gezeten, eerst als bloemist en na zijn diensttijd bij Tuincentrum De Schouw, waar hij nu 30 jaar werkzaam is.

Vanaf die begintijd zijn er heel wat veranderingen geweest en is het tuincentrum meegegroeid met Houten. Aanvankelijk was het een combinatie van kwekerij en tuincentrum. Zo’n 26 jaar geleden - voor de bouw van de wijken De Bermen en De Gilden en de aanleg van de Rondweg - is de ‘koude kas’ erbij gebouwd en werd in plaats van zelf kweken het volledige assortiment betrokken via de diverse veilingen (Boskoop, Vleuten, Bleiswijk, Ede).

Er komen veel klanten uit de omliggende wijken met de fiets of lopend naar het tuincentrum vanwege de kwaliteit in combinatie met een goede prijs, de breedte van het assortiment en de service en vakkennis van alle medewerkers.

De volgende ontwikkeling zit eraan te komen: over 1 à 2 jaar verplaatsing van Tuincentrum De Schouw van de Odijkseweg naar De Schaft, waar een nieuw onderkomen gebouwd zal worden, dat goed bereikbaar zal zijn voor zowel inwoners van Houten Noord als van Houten Zuid. 

De passie van Willem ligt in de natuur: niet alleen in de groei en bloei van bloemen en planten in het tuincentrum, maar ook daarbuiten, boven water en onder water. Willem fotografeert graag in de natuur, bijvoorbeeld herten in de duinen, vissen en andere zeedieren bij voorkeur tijdens het duiken in de wateren bij Maleisië in Z.O. Azië. Maar zijn grootse passie is “thuis”, zoals collega’s Willem kenschetsen. Willem zegt niets, hij glimlacht.