Aankondigingen

Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge hebben de handen ineen geslagen en organiseren op vrijdag 19 mei hun eerste Vijfwal Family Run. De Vijfwal Family Run is een obstakel run voor het hele gezin, waarbij met name plezier hebben voorop staat.

Tessel Kersten schittert in het fantastische vernieuwde programma van Johnny de Mol: 'Hotel SynDROOM'
Johnny de Mol heeft opnames gemaakt in Schalkwijk: thuis, bij Mieke van Paassen en in het Eetatelier en Haltnahuis waar Tessel werkt.

Op 26 november is in de bovenzaal van Tapperij de Zwijger Het Zangcafe. Het Zangcafe is een avond voor iedereen die het leuk vindt om eens op het podium te zingen.

Aankondigingen

Altijd al iets met theater willen doen of benieuwd naar de ins en outs van het schrijven van een theatertekst? Dat komt mooi uit want Jeugdtheaterschool Aan de Slinger biedt vanwege groeiende populariteit per september 2017 nieuwe cursussen aan!

Met een relatief klein budget opvallen en scoren bij je doelgroep? Het kan met Guerrilla Marketing. Hoe creëer je zonder een groot marketingbudget tóch waardevolle contactmomenten met je doelgroep? Hoe verhoog je je bekendheid en je gunfactor? Hoe creëer je PR-waarde?

Op donderdag 13 juli, van 10.00 tot 16.00 uur, organiseert Cursus&co op landgoed Wickenbrugh een workshop Portret boetseren. Onder leiding van beeldend kunstenares Marijn te Kolsté maak je met klei een ruimtelijk beeld van iemand. In deze workshop is een model aanwezig.

Aankondigingen

Zaterdagavond 9 september wordt het nieuwe theater- en filmseizoen feestelijk geopend met een afwisselend programma. In de Theaterzaal presenteren Frénk van der Linden en Mylou Frencken in de vorm van een talkshow ‘Proef het Theater’.

Het schooljaar loopt teneinde en daarmee ook het culturele seizoen. Dat betekent voor muziekvereniging Caecilia, dat er een speciale locatie in Schalkwijk is gezocht om de laatste repetitie van het seizoen te houden, een repetitie die traditiegetrouw openbaar is. Dit jaar is gekozen voor Pand Pannenkoek, waar al enige weken een prachtige muziektent staat.

In de herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober 2017 presenteren zes theaters in de regio Utrecht een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar. Monsters, Griekse tragedies, een klein mannetje en heel veel schildpadden: het komt allemaal voorbij tijdens Herfststukjes, met dit jaar extra veel NTjong. Maak van je vakantie een groot feest met de beste  voorstellingen én veel extra activiteiten! Herfststukjes is een gezamenlijk project van project van de Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker (Utrecht), De Lieve Vrouw (Amersfoort), Theater Aan de Slinger (Houten) en De KOM (Nieuwegein).

SPOTLICHT NTjong 

Tijdens Herfststukjes 2017 staat het jeugdtheatergezelschap NTjong centraal. Meerdere voorstellingen van NTjong zijn te zien bij de deelnemende theaters. NTjong maakt toegankelijke en eigenzinnige theatervoorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen en literair geroemde teksten uit de (niet-)westerse cultuur voor kinderen en jongeren. Met het gebruik van beeldende, muzikale en fysieke theatervormen en door locatievoorstellingen, community-projecten en workshops het om jonge publiek actief te betrekken. Kortom, door theater te maken dat dicht op de huid van jonge mensen zit.

Enkele highlights uit het Herfststukjes programma:

NTjong - Klein Mannetje heeft geen huis (4+) Op een lichtvoetige, beeldende manier vertelt de voorstelling een aantal korte, poëtische teksten voor kinderen van schrijvers als Max Velthuijs, Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen over waar je thuis is en waar je je thuis voelt. 

Di 17 okt – 10.30 uur – Theater Aan de Slinger (Houten)

NTjong – Ifigeneia Koningskind (8+)

Euripides’ klassieker gezien door de moedige ogen van een kind. 

Vr 20 okt – 19.30 uur – Theater Aan de Slinger (Houten)

 

Op www.jeugdtheaterindevakantie.nl vind je het complete programma.

Aankondigingen

Tijdens het Kunstfietsweekend exposeren 6 kunstenaars hun werk in MAKEBLIJDE. En niet alleen exposeren zij hun werk, ook worden er demonstraties schilderen (Roos Hobé) en beeldhouwen (Martine Kramer) gegeven en gaat fotograaf Karen Machielsen de tuin in om mensen te portretteren.

Vanaf woensdag 23 juni gaat in Wijkwerkplaats De Meerkoet de expositie 'Ebru, de kunst van het papiermarmeren' van start. Het werk van Kezban Ilgün is vanaf dan op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur te bewonderen.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni bent u van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij 38 kunstenaars, waarvan 33 uit Houten, en bij de vereniging Ars Peintura en fotoclub Perspektief.

Het is alweer de 22ste keer dat kunstenaars uit Houten hun atelier of expositieruimte openstellen voor publiek.

Aankondigingen

Burendag Houten is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag Houten op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ook deze week hoef je je niet te vervelen! We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor Houtense jongeren tussen 10 en 23 jaar. Donderdagmiddag 20 juli kun je mee gaan (ver)dwalen in het maisdoolhof in Bunnik! Eigen bijdrage is 4 euro (2 euro met U-pas), inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op woensdagavond 2 augustus kan je met ervaren kanoërs mee varen op de Hollandsche IJssel.

Je wordt door leden van de club wegwijs gemaakt en wij zorgen voor boot, peddel, zwemvest en naderhand koffie en thee.

Aankondigingen

Wegens groot succes van het maandelijkse singles feest in Houten, deze maand een extra feest op 20 mei bij Sportcafé Eddie's! Komt allen!

Gezellig met elkaar aan lange tafels, genieten van een bijzonder stuk vlees. Klinkt dit jou als muziek in de oren, kom dan naar onze Sunday Roast. Een typische Britse traditie waarbij families zondagmiddag een stevige maaltijd nuttigen met daarbij speciale aandacht voor overheerlijk geroosterd vlees.

Op 3 juni barst de gekte weer los op World of Pleasure! Luid de zomervakantie knallend in en ontdek een wereld waar álles mogelijk is! De leukste attracties en te gekke area’s vullen het kleurrijke festivalterrein, terwijl jij uren in de zon danst en geniet van gekmakende Eclectic, Urban & House beats. 

Aankondigingen

‘Iedereen doet mee’, dat is het motto van de gemeente Houten. Maar voor sommige mensen is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een handicap of beperking bijvoorbeeld. Ook ouderen kunnen soms minder makkelijk mee in onze samenleving.

De Houten Veilig Tent staat op zaterdag 17 juni van 14.00 tot 17.00 uur in winkelcentrum Castellum. In de tent kunnen inwoners informatie krijgen over de twee meest voorkomende vormen van criminaliteit in Houten op dit moment: woninginbraak en autokraak.

De vierde Koffieplus voor senioren op donderdag 8 juni staat in het teken van vitaliteit en voeding en is bij Brasserie &Zo (Het Rond 58). Senioren kunnen kennis maken met Tai Chi en zullen een voorlichting krijgen over wat nu precies goede en verantwoorde voeding is voor het ouder wordende lichaam.