Buitengebieden

De ontwikkelingen op Fort Honswijk kunt u nu ook volgen via de gloednieuwe website www.forthonswijk.eu. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en de activiteiten op en rond het fort.

Houten werkt samen met vier andere gemeenten en drie verkeersinstituten aan het project ‘sociale aanpak 30 km/uur-gebieden’. Het doel van dit project is beïnvloeding van verkeersgedrag, zoals te hard rijden, door middel van buurtparticipatie. Wat kan de buurt zelf doen om de snelheid van het verkeer te verminderen in de straat?

Op woensdag 21 juni is bij 'Pand Pannenkoek' Toeristisch Overstappunt (TOP) Eiland van Schalkwijk én een VVV-informatiepunt geopend. Wethouder Herman Geerdes deed samen met Gerard van Santen (Gebiedscoöperatie O-gen), Henny Verbruggen (VVV Kromme Rijnstreek) en een aantal kinderen de opening.

Buitengebieden

Het festival Forte op Fort Honswijk op 1 juli 2017 was geslaagd. De bezoekers konden de hele dag genieten van muziek, theater en kunstprojecten. Ook voor de kinderen waren er leuke activiteiten georganiseerd.

Maandag 26 juni onthulde Donna van Dijk samen met wethouder Herman Geerdes, een verkeersbord bij de Kaaidijk in Schalkwijk. Het ontwerp van het verkeersbord is gemaakt door Janine Sturkenboom.

Op zondagmiddag 21 mei kon je genieten van 20 verschillende muzikale acts. Het waren muzikanten uit Schalkwijk en omgeving. De optredens vonden plaats op bijzondere (Erfgoed)locaties en als het kon in de open lucht.

Buitengebieden

Het schooljaar loopt teneinde en daarmee ook het culturele seizoen. Dat betekent voor muziekvereniging Caecilia, dat er een speciale locatie in Schalkwijk is gezocht om de laatste repetitie van het seizoen te houden, een repetitie die traditiegetrouw openbaar is. Dit jaar is gekozen voor Pand Pannenkoek, waar al enige weken een prachtige muziektent staat.

Om het eerste muzikale jaar af te sluiten organiseert St. Michiel in samenwerking met de vakdocenten, Esther Crajé en Christianne Maurer, een presentatie op 22 juni a.s. waarin alle kinderen van de school zullen laten zien, maar vooral laten horen, wat zij muzikaal in huis hebben.

Aan de Lekdijk in Schalkwijk, ligt al decennialang een pareltje verstopt. Spannende gangenstelsels, prachtige ruimtes en gebouwen, omringd door natuur en rivier de Lek: Fort Honswijk. Het Fort staat op de nominatie voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 1 juli vindt hier het eerste festival plaats: FORTE.

Buitengebieden

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud, gek op mooie verhalen, en niet bang om die aan mensen te vertellen?
Dan zoeken wij jou!

Het Eiland van Schalkwijk (waaronder eveneens Tull en ’t Waal valt) dankt zijn naam aan het feit dat dit bijzondere gebied wordt omringd door de Lek, het Lekkanaal en het Amsterdam Rijnkanaal. Om de pracht en de praal van dit eiland nog meer bij iedereen in beeld te brengen, roept het bestuur van SCC de Wiese alle inwoners op om hiervan mooie foto’s in te zenden.

In het frisse lentezonnetje zie je in Schalkwijk steeds vaker enthousiaste kinderen langskomen op hun racefiets. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: de Tour komt er weer aan.