Voor senioren

Zo’n 200 75 plussers uit Houten worden 2 juni getrakteerd op een feestelijke bijeenkomst in restaurant de Engel. Een jaarlijks initiatief van de seniorenwerkgroep van de katholieke kerk. De dag begint al vroeg voor de vrijwilligers.

Aan de Fluweelmos 152 in Houten-Zuid worden in een voormalig kinderdagverblijf 8 nieuwe appartementen gerealiseerd. De appartementen worden in de zomer opgeleverd en worden op dit moment via WoningNet te huur aangeboden. Reageren kan tot en met 31 mei.

Stichting Duurzaam Vervoer Houten organiseert sinds oktober 2016 het vervoer met dé bekende groene electrokar. Vrijwilligers nemen de telefoon op, plannen de ritten en vervoeren mensen van deur tot deur binnen de rondweg van Houten. Dit bijzondere vervoer is specifiek bedoeld voor senioren, gehandicapten en mindervaliden in Houten. Een enkele reis kost € 2,50 en met financiële steun van de gemeente krijgen U-pas Houders 50% korting, een ritje kost dan € 1.25. Een rit reserveren kan telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur via tel. 06-53883090. Meer informatie op www.vervoerhouten.nl

Voor senioren

De Rotary Santa Run is een prachtig evenement waarbij ongeveer vijfhonderd deelnemers, jong en oud, verkleed als kerstman een parcours liepen van ongeveer 3,3 Km. De route ging door verschillende wijken en het centrum van Houten, een echte ‘funloop’.

Op vrijdag 27 mei werd door de werkgroep Senioren Zomerschool het eerste programmaboekje 2016 overhandigd aan wethouder Jocko Rensen. In het boekje is een gevarieerd programma van workshops, excursies en andere leuke activiteiten beschreven.

Houten - 10 mei 2016. De EHBO afdeling Houten heeft wederom hun jaarlijkse grote oefening gehouden, en was daarvoor op bezoek bij FC Delta Sports aan de Kruisboog met het onderstaande scenario:

Voor senioren

Donderdag 10 augustus vindt de speciale zomereditie plaats van de Koffieplus voor senioren. In samenwerking met meerdere partijen is het gelukt om de Koffieplus plaats te laten vinden op de Nieuwegeinse Golfclub.

Op dinsdag 13 juni gaat 'Voor u' uit naar Fort Werk aan de Korte Uitweg. Er zal een rondleiding zijn en daarna sluiten we af met koffie/thee en hapjes. Wij verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats tegenover het Fort, Lange Uitweg 42a, 3999 WL Tull en 't Waal.

De vierde Koffieplus voor senioren op donderdag 8 juni staat in het teken van vitaliteit en voeding en is bij Brasserie &Zo (Het Rond 58). Senioren kunnen kennis maken met Tai Chi en zullen een voorlichting krijgen over wat nu precies goede en verantwoorde voeding is voor het ouder wordende lichaam.

Voor senioren

Op vrijdag 6 oktober vindt weer de jaarlijkse Nationale Ouderendag plaats. De werkgroep is druk aan de slag met de voorbereidingen om kleine wensen van zelfstandig wonende ouderen vanaf 70-75 jaar in vervulling te laten gaan. Het gaat om wensen die de ouderen om diverse redenen zelf niet meer kunnen realiseren; zoals gezellig winkelen en een kopje koffie drinken, een wandeling of autoritje maken.

De Huiskamer is speciaal bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die niet meer zo makkelijk kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. De Huiskamer wordt georganiseerd door ’van Houten&co’ en de begeleiding is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Op vrijdag 7 oktober is het weer Nationale Ouderendag, Dit is initiatief van Zorgspectrum en ‘van Houten&co’.

Op deze dag gaan we wensen vervullen van zelfstandig wonende ouderen. Deze wensen kunnen zijn, weer een kopje koffie drinken op het Rond , een dagje naar de dierentuin of weer eens terug naar zijn of haar geboorte plaats.