Nieuws

De eerste week van de zomervakantie hebben veel jongeren zich vermaakt met de jongerenwerkers van ‘van Houten&co’ en met elkaar. Zo was er dinsdag 11 juli een uitstapje naar het Waterliniemuseum. Op de fiets vertrok de groep vanaf het jongerencentrum naar het Waterliniemuseum in Fort Vechten.

In veel steden en dorpen groeit de aandacht voor lokaal voedsel bij burgers, horeca en winkeliers. Ook producenten en boerencoöperaties willen meer in de eigen regio afzetten. Maar hoe bereiken vraag en aanbod elkaar beter? De Utrechtse LEADER-groepen Utrecht-Oost en Weidse Veenweiden hebben de handen ineen geslagen om te verkennen wat nodig is.

Houten ontwikkelt Duurzaam Ondernemen verder: DO!Challenge is toe aan een 2e ronde. In DO!Challenge 1.0 hebben de 11 deelnemende bedrijven een monitor ontwikkeld waarmee inzichtelijk wordt hoe ze presteren in duurzame bedrijfsvoering.

Nieuws

De Recreatiekaart 2017 van de Kromme Rijnstreek is verkrijgbaar. In de Recreatiekaart is een keur aan recreatietips weergegeven, voorzien van adressen en openingstijden. Daarnaast geeft de kaart informatie over wandelroutes (Klompenpaden), fietsroutes en kanoroutes en geeft het een overzicht van alle Fietsknooppunten en Rustpunten in onze streek.

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Online supermarkt Picnic haalt nu ook bibliotheekboeken thuis op. De elektrische bezorgwagentjes leveren niet alleen de boodschappen af, maar halen vanaf nu de uitgeleende boeken van Bibliotheek Houten gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek.

Nieuws

Probeer het OV uit én ga voor leuke cadeaus, kortingen of loterijprijzen! Ontvang €20,- voor je eerste OV-dagen. 

Rij jij regelmatig met de auto in de spits op één van de drukste routes in provincie Utrecht en wil je het OV wel eens uitproberen? Meld je aan als deelnemer via de website en download de OV-dag app.

Fort Honswijk biedt volop kansen voor ondernemers. Op dit moment is de gemeente Houten op zoek naar ondernemers voor gebouw O en het Poortgebouw.

Gebouw O is gebruiksklaar en bevindt zich naast het schitterende torenfort en contrescarpe.

Dit najaar is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden over de ontwikkeling van recreatiegebied Nieuw Wulven. De ondernemer, de Stichting Natuurlijke Recreatie, presenteert dan haar plannen samen met Staatsbosbeheer en de gemeenten Houten en Bunnik.

Nieuws

Op 20 april 2017 is Ad Oele overleden, hij is 93 jaar geworden. Ad Oele was een prominent lid van de Partij van de Arbeid vanaf 1946. Hij woonde sinds 1988 met zijn vrouw in Houten na zijn vertrek als Commissaris van de Koningin van Drenthe. Twee jaar geleden overleed zijn vrouw Jannie waar hij veel verdriet over had.

De raadsvergadering wordt gestart met het toelaten van een nieuw raadslid en nieuw commissielid. In de vorige raadsvergadering nam Peter de Laat van de Fractie de Laat ontslag als raadslid. Aangezien hij (voordat hij uit die partij stapte) in de raad kwam voor D66 kan deze partij nu een nieuw raadslid laten toetreden.

Dinsdag 21 februari zijn er weer een Rondetafelgesprekken gepland. In dit artikel kunt u lezen waar deze over gaan. Dit artikel is overgenomen van de website van VVD Houten.

Nieuws

Ajax neemt doelman Benjamin van Leer over van Roda JC Kerkrade. De 25-jarige Houtenaar tekent een vierjarig contract als hij donderdag de medische keuring met goed gevolg doorstaat.

Benjamin van Leer keepte bij SV Houten tot hij zijn op zijn dertiende werd weggeplukt door Elinkwijk.  

Op woensdag 21 juni heeft wethouder Kees van Dalen het footgolfparcours Houten geopend. Daarmee heeft Houten met dit innovatieve project een primeur te pakken. Nergens in Nederland is een dergelijk openbaar parcours te vinden dat 365 dagen per jaar gratis beschikbaar is.

Afgelopen zaterdag stonden twee vechters van Sportschool Jellema uit Houten gematcht op het Fightsense Enfusion Live gala in Zoetermeer. Één van de grootste kickboksorganisaties die ons land kent. In het voorprogramma vocht Soulyman uit Odijk zijn laatste C-partij. Hij won met een unanieme jurybeslissing en start nu in de hogere B-klasse.