vrijdag, 16 september 2016 13:38

Appelplukdagen bij Nieuw Slagmaat

Kom appels plukken in het laatste weekend van september en 1e weekend van oktober! Dan is het Appelplukdag. In de boomgaard van boerderij Nieuw Slagmaat kun je veel soorten plukken en boer Huub en zijn broer Adrie vertellen graag hoe dat eigenlijk moet en wat er bij komt kijken.

Want het is wel een klein trucje, appels plukken. Het steeltje hoort er namelijk netjes aan te blijven. En wat moet de boer dan allemaal doen, dat hij het hele jaar bezig is om die lekkere appels daar zo te krijgen? We laten het graag zien, natuurlijk kun je daarna zelf aan de slag, leuk voor alle leeftijden!

Op de appelplukdag van boerderij Nieuw Slagmaat is er nog veel meer te doen. Je kunt ook bloemen plukken, het maïsdoolhof (met mooie uitkijktoren) in, het Slagmaat Klompenpad Kids, de huifkar, trekkertreintjes en andere spelletjes en plekken om te ontdekken. Op het erf ontbreken natuurlijk ons beroemde broodje Blaarkopburger (van eigen vlees) niet, en de ijsjes, wafels en poffertjes vallen vaak ook wel in de smaak.
Iedere dag is net weer een beetje anders. De ene keer zijn er de ezels van de ezelsociteit, dan de imker en op zondag 2 oktober kun je zelfs meedoen met Cirque Moustache!

De koeienstal wordt ook nog eens omgetoverd tot een pop-up restaurant. Dus waar in de winter de koeien staan, kun je nu een heerlijk vijfgangen diner eten. Op de zondagen is er zelfs high tea. Voor het restaurant en de high tea moet je je van te voren aanmelden.

Maar het belangrijkst zijn natuurlijk de appels. De boomgaard van Nieuw Slagmaat is bijzonder omdat er zoveel verschillende rassen zijn. Natuurlijk de bekende Elstar en Jonagold, maar ook Goudreinette, Cox d’Orange, Zoete Paradijs, Golden Delicious, Conference peren en Gieser Wilderman Stoofperen. Nog bijzonderder is de manier waarop het fruit wordt geteeld, namelijk volgens de principes van Milieukeur. Dat betekent extra aandacht om plagen op een natuurlijke manier uit de boomgaard te krijgen en meer plekken voor bijen. Herken jij alle beestjes die je tegen komt?

De appelplukdagen zijn op zaterdag 24 & zondag 25 september en ook een weekend later op zaterdag 1 & zondag 2 oktober. Alle dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Boerderij Nieuw Slagmaat ligt aan de Marsdijk 5 in Bunnik, meer informatie kun je vinden op www.nieuwslagmaat.nl