dinsdag, 05 februari 2013 14:45

DeltaSports begint goed na winterstop

HOUTEN - Na ruim anderhalve maand winterstop was het eindelijk zover: de start van de tweede seizoenshelft met Elinkwijk als tegenstander. Elinkwijk op een 9e plaats. Delta op een 2e , kort achter koploper TOV. De Houtenaren kwamen goed uit de startblokken; het werd 2-1.

Delta was er klaar voor. Hoewel geen geblesseerden, kon trainer Rens van Dinter om diverse redenen deze wedstrijd niet beschikken over 3 basisspelers. De groep is echter inmiddels zo groot geworden dat invulling van de posities geen problemen opleverde.

De 1e helft ging goed van start voor Delta. Al na 5 minuten werd de doellat van Elinkwijk getest. Na een klein kwartier kreeg de voorhoede van Elinkwijk de bal in duidelijke buitenspelpositie aangespeeld. De verdedigers van Delta hielden in, maar het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter werd niet overgenomen door de scheidsrechter. Hoewel de speler nog achterhaald kon worden was de organisatie weg en kon een vrijgespeelde aanvaller op de kop van het strafschopgebied de bal hard in de touwen jagen 0-1.

Niets leek erop dat Delta last had van de opgelopen achterstand. Delta nam het heft weer in handen. Elinkwijk probeerde regelmatig het tempo uit de wedstrijd te halen. Na een goed opgezette aanval kreeg Delta na 20 minuten een hoekschop. De door Timon voorgegeven bal werd door Domenique in het doel geknikt 1-1. Delta bleef sterker maar bij rust was de stand onveranderd.

Hoewel spannend tot het einde, was het de 2e helft allemaal voetbaltechnisch een stuk minder. Vanaf het begin was het vrijwel alleen Delta dat aanvallend aan de bal was. Echter te veel aanvallen stierven in schoonheid: baltempo te laag, slecht inspelen, onnauwkeurig. Vele blessures van Elinkwijk die behandeld moesten worden zorgden voor het nodige oponthoud. Het was wachten op het 2e doelpunt van Delta, dit duurde tot in de 85e minuut. Lennart zocht op links de achterlijn en legde de bal fraai voor het doel. Harmen stond op de juiste plaats en schoot de bal achter de goalie van Elinkwijk 2-1.

Door het volgende opportunistische spel van Elinkwijk ontstonden er toch nog benauwde situaties voor het doel van Delta, met zelfs een kopbal tegen de lat. De scheidsrechter, die overigens een prima partij floot, was even vergeten wie al het oponthoud had veroorzaakt en gaf Elinkwijk nog 12 minuten blessuretijd. Desondanks bleef het bij 2-1 en verdiende Delta de eerste 3 punten.

In de 3e helft werd keeper Wesley v d Vliet aangewezen als man of the match. Daar ook TOV had gewonnen veranderde er niets in de plaatsen 1 en 2. De nummer 3 Odysseus ging ten onder bij Jonathan in Zeist, waardoor deze ploeg nu de nummer 3 is geworden op 3 punten van Delta.

Volgende week de volgende belangrijke wedstrijd voor Delta tegen Focus. Aanvang: 15. 00 uur op de Kruisboog te Houten.
Opstelling Delta: Wesley vd Vliet, Joey vd Horst, Sander de Borst, Bas Geurts (c), Domenique Leboux, Jorg Doorschot (Jonathan vd Kamp), Sven Coté, Harmen van Genderen, Timon van Genderen, Rory Putker en Stefan Dijs (Lennart Dubbeldam). Reserves: Derryl Taalman en Michael Abendroth.