zondag, 01 maart 2015 11:48

Opendag Eerste Montessorischool Houten

Bij de Eerste Montessoribasisschool Houten staan tijdens de Landelijke Montessoridag op woensdagochtend 11 maart van 10.30 – 12.15 uur leerlingen, ouders en leerkrachten klaar voor ouders die nog een goede school zoeken voor hun kind en andere belangstellenden. Om te vertellen over onderwijs en opvoeding, alle vragen te beantwoorden en de gezellige klassen te laten zien.

Na een eerste kennismaking krijgen onze bezoekers een rondleiding door de onderbouwgroepen (4-6 jarigen), waar leerkrachten laten zien waarom kleuters zich zo snel thuis voelen in het montessorionderwijs. En neem gerust uw peuter mee om zelf te ervaren wat er in een montessorischool gebeurt,’ zegt directeur Alex van Zwam ‘Daarna volgt een rondgang door de rest van de school, zodat ouders ook zien hoe oudere kinderen in de middenbouw (6-9 jarigen) en bovenbouw (9-12 jarigen) actief zijn en dat elke bouw een ander karakter heeft. Kinderen vertellen hoe zij werken, leerkrachten geven aan hoe zij de kinderen vanuit observatie begeleiden en op welke manier vorderingen worden bijhouden, terwijl ouders van kinderen vertellen waarom zij voor deze vorm van onderwijs gekozen hebben en wat de voordelen ervan zijn.

De Montessorischool in Houten is te vinden op drie locaties:

  • Locatie Korenmolen: Korenmolen 2
  • Locatie Vikingenpoort: Vikingenpoort 30
  • Locatie Limes: Raaigras 101 B

Bent u nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs en - opvoeding, maar kunt u niet op de open ochtend? Dan laten wij u graag op een ander moment de school zien. Bel voor een afspraak 030 6340629. En kijk voor meer informatie over montessori op Kiezenvoormontessori.nl en op www.montessori-houten.nl