dinsdag, 03 maart 2015 10:19

Lezing Bettine Vriesekoop over nieuwe boek Dochters van Mulan

Bettine Vriesekoop Bettine Vriesekoop Fotograaf Friso Keuris

In de Boekenweek op donderdag 12 maart om 20.00 uur zal Bettine Vriesekoop bij boekhandel Wijs een lezing houden over haar nieuwe boek Dochters van Mulan: Hoe vrouwen China veranderen.

Bettine Vriesekoop vertelt in haar nieuwe boek Dochters van Mulan over de positie van de vrouw in China, vroeger en nu. Ze slaagt erin Chinese vrouwen en meisjes uit diverse lagen van de bevolking aan het praten te krijgen over seksualiteit en huwelijk, prostitutie, plastische chirurgie en familiepolitiek. Een boeiend verhaal over de stand van de emancipatiegolf, de verhouding tot taoïsme en confucianisme, de eenkindpolitiek en nog veel meer.
Tijdens haar sportcarrière raakte Vriesekoop gefascineerd door China en de Chinezen. Na haar actieve sportleven studeerde ze Sinologie en werkte onder andere als correspondent voor de NRC in China. Tegenwoordig schrijft ze artikelen en boeken en is een veelgevraagd spreekster over de Chinese cultuur.
De lezing vindt plaats in de winkel, toegang is € 12,50; graag vooraf reserveren i.v.m. aantal plaatsen via tel. 030 635 3916. Inloop vanaf 19.30 uur