donderdag, 27 oktober 2016 13:54

Rechter geeft Viveste een jaar bedenktijd

Er is veel vraag naar sociale huurwoningen in Houten, vooral door starters. Viveste helpt mensen met een laag inkomen aan een sociale huurwoning. Wij doen dit in samenwerking met de gemeente Houten.

Op 24 sociale huurappartementen die onlangs werden geadverteerd kwamen bijvoorbeeld 1200 reacties. Dit bevestigt de grote behoefte aan goedkope woningen voor starters. Daarom willen wij teruggekochte Koopgarantwoningen verhuren.

Bewoners en Verenigingen van Eigenaren van Koopgarantwoningen spanden een kort geding aan tegen Viveste omdat zij vrezen dat de waarde van hun woning daalt door de aanwezigheid van sociale huurwoningen. Ook vrezen zij dat huurders minder persoonlijk betrokken zijn en dat de huidige bewoners hiervan nadeel zullen ondervinden. Viveste herkent het beeld dat huurders andere burgers zijn dan kopers niet. Viveste heeft begrip voor de teleurstelling van de bewoners van de Koopgarantwoningen. Koopgarant heeft hen blijkbaar niet gebracht waar ze op gehoopt hadden. Daarom gaat Viveste met hen in gesprek.

In de komende periode gaat Viveste ook overleggen met andere corporaties en brancheverenigingen omdat Koopgarant een product is dat landelijk wordt gebruikt.

Met twee woningzoekenden die een voormalige Koopgarantwoning geaccepteerd hadden gaan we naar een passende oplossing zoeken. Zij mogen niet de dupe worden van deze uitspraak.