zondag, 26 maart 2017 07:44

Lezing Ron Moerenhout 'Laatste boot naar Sint-Helena'

In het kader van de boekenweek haalt Boekhandel Wijs de schrijver Ron Moerenhout naar de winkel om hem te laten vertellen over zijn boek.

Schrijver Ron Moerenhout neemt ons mee op reis met een postboot van Kaapstad naar Sint-Helena, één van de meest afgelegen eilanden ter wereld op 5 dagen varen van Kaapstad. Het eiland waar Napoleon stierf en dat ooit van Nederland was. Ter plekke gaat hij op zoek naar naar Nederlandse sporen en bezoekt de plek waar Napoleon woonde en zijn graf. De Britten gebruikten Sint-Helena daarna als gevangeniseiland voor soms exotische gevangenen. Een Nederlandse dugssmokkelaar wist op spectaculaire wijze te ontsnappen.

Het is een lezing vol boeiende en spannende anekdotes, historie en mooie foto's. Van collega boekhandelaren ontvingen wij al diverse enthousiaste berichten over deze lezing.

De lezing vindt plaats bij ons in de winkel op dinsdag 28 maart om 20.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 incl. consumpties. Graag vooraf reserveren i.v.m. aantal plaatsen. 

Boekhandel Wijs vind je aan de Spoorhaag 144-146, in het winkelcentrum het Rond. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.