Voor senioren

Speciaal voor alle senioren in de gemeente Houten start Aan de Slinger een nieuw initiatief: Kunst door de Brievenbus. Om de week krijg je als deelnemer van dit project een kaart door de brievenbus met daarop een tekenopdracht. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal. Je kunt de opdrachten zelfstandig maken, lekker vanuit huis, wanneer het je uitkomt. 

Ook als je in een wooncentrum woont, wil je er verzorgd uitzien! Niet iedereen is in staat om zijn nagels te verzorgen en hoe fijn is het dan als dat voor je gedaan wordt!

Ook in 2024 kunnen 66-plussers met een laag inkomen na negen uur en in het weekend weer gratis reizen met tram en bus in de provincie Utrecht. Dit gratis OV-abonnement is geldig tot en met 31 december 2024.

Voor senioren

Tijdens de Koffieplus voor Senioren op donderdag 9 augustus kon het Franse spel worden gespeeld op de baan bij het Kant.

Een heuse coach was aanwezig, die de fijne kneepjes van het vak kon bij brengen en er was veel belangstelling waardoor er in drie ploegen gespeeld kon worden.

Elke woensdag komt een groep 55-plussers naar het Huis van Houten om vol enthousiasme koersbal te spelen. Het gaat daarbij  natuurlijk ook om de gezelligheid en om met elkaar die ballen op een mooie manier te laten rollen, waarbij hilarische momenten kunnen ontstaan.

De Rotary Santa Run is een prachtig evenement waarbij ongeveer vijfhonderd deelnemers, jong en oud, verkleed als kerstman een parcours liepen van ongeveer 3,3 Km. De route ging door verschillende wijken en het centrum van Houten, een echte ‘funloop’.

Voor senioren

de Zonnebloem afdeling Houten organiseert een boottocht over De Linge, een zeer schilderachtige rivier door onze nationale fruitteelt streek De Betuwe.

Er wordt u koffie of thee met cake aangeboden en later wat te drinken en een "borrelhapje".

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli beleef je tijdens de Wijkexpeditie muziek-, theater- en dansvoorstellingen op diverse bekende plekken op het eiland van Schalkwijk. Startpunt is Fort Werk Aan de Waalse Wetering, vervolgens ga je naar De Lange Uitweg, om te eindigen bij een spetterende dansvoorstelling bij Fort Honswijk. De voorstellingen duren ongeveer 30 minuten.

Zee, strand en boulevard in Katwijk zijn altijd in trek. Op mooie dagen om te flaneren langs de boulevard, op iets koelere dagen om een frisse neus te halen en de wind door onze haren te voelen.

Voor senioren

Voor wie graag in gesprek gaat met ouderen, is het een mooie stap om vrijwilliger te worden bij Ontmoet Houten 80Plus, een project van ‘van Houten&co’. Iedereen die daarnaast ook nog beschikt over een warm hart en een luisterend oor, nodigen we graag uit om contact met ons op te nemen.

De Vlinder is een danstheatervoorstelling door Houtenaren van 65 jaar en ouder. Over Houten vroeger, en Houten nu. Over de snelle groei van dorp naar stad. De deelnemers gaan tot en met mei 2020 wekelijks dansen, musiceren, beeldend werken of fotograferen.

Op vrijdag 6 oktober vindt weer de jaarlijkse Nationale Ouderendag plaats. De werkgroep is druk aan de slag met de voorbereidingen om kleine wensen van zelfstandig wonende ouderen vanaf 70-75 jaar in vervulling te laten gaan. Het gaat om wensen die de ouderen om diverse redenen zelf niet meer kunnen realiseren; zoals gezellig winkelen en een kopje koffie drinken, een wandeling of autoritje maken.