Voor senioren

Hans Schooneveld (67) uit Houten is vrijdagavond 29 juli 2022 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gilbert Isabella reikte de koninklijke onderscheiding en bijbehorende versierselen uit. 

De Hulp- en Klussendienst van ‘van Houten&co’ is vanwege vakantie gesloten van donderdag 1 september tot en met vrijdag 23 september. Vanaf 26 september staan zij graag weer klaar om je te helpen!

Al in maart/april werd er door de kinderen van groep 8 en de Leerlingenraad van basisschool De Zonnewijzer het idee geïnitieerd om een Activiteitenmarkt te organiseren om geld op te halen voor de kinderen van Oekraïense vluchtelingen. Dat geld is gedoneerd aan ‘van Houten&co’, die betrokken is bij de opvang en huisvesting van deze mensen. Donderdag 30 juni werd door de burgemeester de cheque in ontvangst genomen.

Voor senioren

De 52e Tour de Schalkwijk vindt dit jaar plaat van zondag 10 juli t/m zondag 17 juli 2022. Gedurende één week fietsen 100 rennertjes mee in de wielerronde, welke bestaat uit twee tijdritten (zondagen), een puntenkoers (woensdagavond) en op de overige dagen ochtendetappes.

Het Muziekfeest op het Plein stond maandag 27 juni 2022 in Houten op het Rond. Jan Smit presenteerde het evenement.

De jeugdeditie van het AVROTROS Muziekfeest op het Plein, het Zapp Muziekfeest op het Plein, stond zondag 26 juni op het Rond in Houten.

Voor senioren

Op zaterdag 10 september 2022 kun je van 11.00 tot 22.00 uur genieten van de mooiste gratis theatervoorstellingen op Theater Toeren Bij De Boeren in het buitengebied van Wijk bij Duurstede en Houten. Kom je ook?

De inschrijvingen voor zowel de Reanimatie + AED basiscursus als de opfriscursus (voorheen herhalingscursus) voor september en oktober zijn geopend! 

Op zaterdag 3 september van 10:00 – 16:00 uur is het de 23ste editie van de Houtense Activiteitenmarkt. Wilt u ideeën opdoen voor een nieuwe activiteit, heeft u vragen aan een deelnemende organisatie of wilt u na de zomer als vrijwilliger aan de slag?

Voor senioren

In Schalkwijk start bouwbedrijf Dura Vermeer dit najaar met de voorbereidingen In Schalkwijk start bouwbedrijf Dura Vermeer dit najaar met de voorbereidingen voor de bouw van de 33 woningen van plan Wickengaard. Het plan heeft één straat maar die heeft nog geen naam. Gemeente Houten nodigt inwoners uit om via houtenpraatmee.nl mee te denken over de straatnaam.

 In Houten wonen zo’n 100 vluchtelingen uit de Oekraïne. Veel van hen willen heel graag Nederlands leren. Daarom zullen er vanaf half augustus taallessen Nederlands gegeven worden aan de Oekraïense volwassenen.

Op zondag 3 juli 2022 vanaf 14.00 uur is er een reünie voor leden en oud-leden in onze kantine. Onder het genot van een hapje en drankje kan men oude herinneringen ophalen van 25 jaar Delta Sports ’95.