Voor senioren

Stichting Leergeld Houten heeft een aantal schoolspullenpassen voor gezinnen met een U-pas of gezinnen die in een financieel lastige situatie zitten. Zit jouw kind ná de zomervakantie op school? En wil jij in aanmerking komen voor een gratis schoolspullenpas waarmee je kind zelf de schoolspulletjes kan shoppen?

Op 10 juli is tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers van Omroep Houten de nieuwe hoofdredacteur Jos Mittelmeijer gepresenteerd.

Wethouder Jan Overweg opende op 23 juni het project Zomerlezen met Bip. Op basisschool de Vlinder reikte hij daarvoor Zomerlezentasjes uit aan de kinderen van groep 1 t/m 4. 

Voor senioren

Donderdag heeft de 7 jarige Marnix van der Burgh (J6E4 speler van Hockeyclub Houten), samen met burgemeester Gilbert Isabella, buurvrouw Hanny van Doorn en Sara van Oudenaarde (voorzitter Jeugdbestuur) een verkeersbord op de Veerwagenweg ter hoogte van de hockeyvelden onthuld. 

Tom, Levi en Sterre werden woensdag 15 juli gehuldigd tot Junior CyberAgent van de gemeentes Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. Zij bewezen de afgelopen maanden de beste spelers te zijn van HackShield; een game voor kinderen waarmee ze in werkelijkheid zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren. 

Op woensdag 8 juli ontvingen de brandweerlieden, die bij de lintjesregen in april zijn geridderd, alsnog hun Koninklijke onderscheiding persoonlijk uit handen van burgemeester Isabella. 

Voor senioren

Het food & festival BonAppetito strijkt op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september weer neer in Houten. Dit jaar, een corona-proof variant rond de Imkersplas.

Op vrijdag 28 augustus 2020 om 19:00 organiseert "It Rains Fashion" een street-catwalk op het Plein in Houten. In samenwerking met restaurant MIRO en bistro OPOE SPRONK kun u genieten van fashion & diner.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus kan je je eigen appels te komen plukken! De Delcorf zomerappel is al rijp en je mag die zelf komen plukken in de boomgaard van boerderij Nieuw Slagmaat.

Voor senioren

'van Houten&co' is voor de Hulp- en Klussendienst op zoek naar vrijwilligers. 'van Houten&co' is voor de Hulp- en Klussendienst op zoek naar vrijwilligers. De Hulp- en Klussendienst voert kleine klussen in en om het huis uit voor 55 plussers, mantelzorgers en mensen met een beperking.

 

Vind jij het leuk om telefonisch met mensen in gesprek te gaan en hen te helpen met vervoersvraagstukken? Werk je graag achter de computer en ben je gek op puzzelen? Dan kun je bij ANWB Automaatje Houten aan de slag als matchmaker!

Van 30 augustus t/m 5 september vindt de jaarlijkse collecte van KWF Kankerbestrijding plaats. We zoeken voor de komende collecte nog collectanten vooral in de wijken in Houten Noord. Ook zij we op zoek naar wijkhoofden  die de collecte in de eigen wijk willen coördineren voor de wijken De Haag, Castellum, De Muur en De Borch. Ook zoeken we nog een coördinator in Schalkwijk.