Voor senioren

Om het dierenwelzijn te garanderen is het noodzakelijk om minder dieren te houden op de kinderboerderij aan de Keercamp. De gemeente neemt dit advies van externe deskundigen over. Een aantal dieren worden elders in het land opgevangen. 

Op 23 juli gaat in Tokio de 32e editie van de Olympische Speken van start. En momenteel hebben twee deelnemers uit de gemeente Houten zich al geplaatst om te laten zien hoe sterk ze zijn.

Welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’ werkt samen met ongeveer 500 vrijwilligers in Houten. En daar zijn wij, én vele inwoners van Houten, blij mee!

Voor senioren

Zaterdag 27 maart 2021 was de Cultuurnacht. Dit jaar een online versie met een drie uur durend programma met veel artiesten . Het werd een gevarieerde avond met zang- en dansoptredens.

Woensdag 17 maart 2021 is de bekende Houtenaar Jan de Jong begraven. Omdat hij een passie had voor fietsen, werd zijn uitvaart een bijzondere. Op de fiets, met de kist op een karretje, werd Jan van huis naar RK kerk in het Oude Dorp gebracht.

In het weekend van 13 februari 2021 kon iedereen nog een keer genieten van het schaatsen op natuurijs.

Voor senioren

 Vorig jaar rond mei dacht de organisatie van Loeren bij de Boeren het festival een jaar te kunnen verplaatsen, naar juli 2021. Inmiddels leven we een jaar met corona en weten we dat een festival met duizenden bezoekers begin juli niet mogelijk is. 

Oranjevereniging Houten stelde een online programma op voor de feestelijke dag, zo hoef je je niet te vervelen. Het Koningsdag programma wordt nog verder uitgebreid, maar het Houtens Oranjecomité maakt alvast een aantal onderdelen bekend.

De gemeente Houten is officieel geselecteerd om mee te doen met het NK stoepranden. Bij dit evenement, dat wordt georganiseerd door Jantje Beton, werken in Houten het Jongerenwerk Houten van ‘van Houten&Co samen met sportpunt Houten.

Voor senioren

 Bent u ook druk met zorgen? Lijkt het u fijn om een avond niet te hoeven koken en geen boodschappen te doen voor het avondeten? Laat Steunpunt Mantelzorg Houten dit dan een keertje doen! U kunt ook iemand anders aanmelden die mantelzorger is. Op onze website leest u meer over ‘Soepie?’ en kunt u zich aanmelden: https://www.vanhoutenenco.nl/soepie/

Het nieuwe herdenkingsmonument op het Plein in Houten krijgt weer een dichtregel erbij. Alle Houtenaren worden uitgenodigd om een gedicht te maken over vrede en vrijheid.

Helpen jullie mee zaterdag 27 februari 2021 met het aanleggen van minibosjes op de Molenzoom?