Buitengebieden

10 jaar geleden werd Omroep Houten opgericht. In de afgelopen jaren is Omroep Houten enorm gegroeid. Om het jubileum met heel Houten te vieren heeft de omroep een documentaire gemaakt, ‘Typisch Houten’.
In 2009 werd de omroep opgericht door Arthur Vierboom, Ger Kroes en Jocko Rensen. In het begin was de lokale omroep van Houten vooral gefocust op het maken van Houtense verhalen, gemaakt door enthousiaste vrijwilligers met een flipcamera.
De omroep groeide sindsdien hard. Het aantal vrijwilligers nam toe en in 2013 lanceerde de Omroep Houten haar eigen radiozender, Houten FM! De zender bleek een verbindende factor voor Houten te zijn. Ook op het gebied van video’s en evenementen heeft Omroep Houten enorme stappen gemaakt.

Hoofdredacteur Gerard Hurkmans is enthousiast over de toekomst, ‘mede door de snelle technologische ontwikkelingen ziet Omroep Houten veel kansen om inwoners uit Houten nog meer te bereiken. Dat doen we nu al via onze website en HoutenFM, maar ook via onze sociale media. Facebook, Instagram en YouTube zijn steeds belangrijker geworden om de 'Houtenaar' te bereiken.
Cadeau:

Ter gelegenheid van 10 jaar Omroep Houten, wilde de omroep graag een cadeau geven aan de inwoners van Houten. In een korte documentaire zijn we op zoek gegaan naar ‘Typisch Houten’. In gesprekken met Houtenaren (import) en Houtenezen (hier geboren) probeert de omroep boven tafel te krijgen wat vandaag in onze stad 'typisch Houten’ is. Tijdens deze speurtocht spreekt zij met mensen als Robert Derks, de stedenbouwkundige die Houten bedacht heeft, Gijs van Leeuwen, oud raadslid en fractievoorzitter voor de SGP in Houten en Aleid Groothoff die nieuwe Houtenaren helpt zich thuis te voelen in Houten. Ook andere oude en nieuwe inwoners van de stad geven hun mening. Zo wordt ook de nieuwe burgermeester - als nieuwe inwoner - bevraagd over zijn eerste indrukken.

Bekijk de documentatie: https://www.omroephouten.nl/typisch-houten/

Onlangs heeft LegerDioramaWereld op Fort Honswijk een bezoekerscentrum geopend in een gedeelte van de voormalige fortwachterswoning. LegerDioramaWereld neemt via diorama’s, modellen en originele spullen jong en oud mee in de militaire geschiedenis op allerlei schaalniveaus, van het fort zelf, via Nederland naar wereldschaal.

Al jaren vinden vele inwoners het kruispunt De Molen/Kruitmolen bij de bushalte in het centrum een gevaarlijk punt. Je moet er heel goed opletten. Helpt u dit probleem op te lossen?

Buitengebieden

Op zaterdag 19 oktober 2019 werd door een enthousiaste groep mensen het zwerfvuil op de oevers en in de uiterwaarden van de Lek opgeruimd. De gemeente Houten en Nieuwegein hadden een oproep gedaan om te helpen.

Het was op 12 oktober 2019 de eerste keer dat een Oktoberfest plaats vond op het Plein. Aan alles was gedacht. Lange tafels waar alle bezoekers aan konden zitten, een line-up met Tiroler artiesten zoals het Houtense kapel Die Holzers.

Op de Coming Out Day, vrijdag 11 oktober 2019, wapperde de Regenboogvlag voor de ingang van het gemeentehuis van Houten. Op deze dag wil men benadrukken dat iedereen zich vrij en veilig moet kunnen voelen om zichzelf te zijn.

Buitengebieden

‘Buitengewoon leuk’ is een speluurtje in de natuur met een educatief tintje. Woensdag 23 oktober 2019 van 14:00 - 15:00 gaan we op bezoek bij de kabouters op het Natuurpad.

Op zondag 27 oktober vindt in Theater Aan de Slinger in Houten de pre-finale plaats van het Ouderen Songfestival.

Buitengebieden

Het Schalkwijkse energie-initiatief ‘Energiek en Opgewekt Eiland van Schalkwijk’ organiseert 28 oktober a.s.een informatieavond over hoe je grip kan krijgen op vocht.

Op woensdag 23 oktober is het weer zover! Pannenkoekenmiddag bij het Koffie Atelier. U bent van 12:00 tot 13:30 van harte welkom om te komen genieten van een heerlijke pannenkoek.

Woon je in één van de postcodegebieden 3433, 3439, 3945, 3961, 3991, 3994, 3997, 3998, 3999, 4101, 4106, 4112, 4121 en 4124 dan kun je meedoen en inschrijven op participaties in zonproject De Kloostergaarde in Schalkwijk!