Buitengebieden

In de meivakantie waren er veel online spelen georganiseerd door de jongerenwerkers van ‘van Houten&co’. Eén daarvan was de fotochallenge: 18 dagen lang een foto plaatsen op Instagram en/of Facebook.

De gemeente Houten heeft na een aanbestedingstraject gekozen voor Cycloon Post en Fietskoeriers. Met ingang van 6 mei 2020 is Cycloon in Houten aan de slag gegaan als postbezorger van de gemeente.

Het college heeft de periode van de terinzagelegging van het Ontwerp Ruimtelijke Koers met 4 weken verlengd. Inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers kunnen daardoor tot en met 18 juni een zienswijze indienen. 

Buitengebieden

Met het mooie weer op Hemelvaartsdag 2020 waren de waterrijke plekjes rondom Houten in trek. Bij de Honswijkerplas, Imkerplas, Kooikerplas en de Rietplas genoten de veel mensen van het water en de zon. En er was genoeg ruimte om de nodige afstand te houden.

Woensdagavond 29 april 2020 is het herdenkingsmonument op het Plein in het Oude Dorp van Houten onthuld. Burgemeester Gilbert Isabella nam het monument in ontvangst.

Op Koningsdag 2020 konden Houtenaren meedoen met de HuiskamerBingo die was georganiseerd door HoutenVoorHouten. De 150 deelnemners konden de Bingo volgen via HoutenFM.

Buitengebieden

Kunst om de Hoek Houten (KodH) bestaat dit jaar 25 jaar. Normaal zou dit, samen met ’75 jaar Bevrijding’,  gevierd worden met de traditionele Kunstfietsdagen in het laatste weekend van juni. Vanwege de corona maatregelen kan men nu niet op ontdekking gaan langs ateliers en expositieruimten, maar de kunstfietsdagen kunnen wèl kunstmomenten worden!

Vanaf juni mag Aan de Slinger weer films draaien. De voorbereidingen zijn getroffen om dit veilig te laten plaatsvinden.

De afgelopen maanden is kei en kei hard gewerkt aan het samenstellen en opbouwen van een expositie over de Tweede Wereldoorlog in een unieke omgeving op Fort Honswijk. De manschappen verblijven op de eerste verdieping van de contrescarp ademen van nature al een sfeer uit van een ver militair verleden. In de entourage een expositie over WOII maakt het geheel nog mysterieuzer en spannender.

Buitengebieden

Eens in de paar jaar presenteert Aan de Slinger een eigen amateurkunstproductie. Eerder waren Hartje Houten (2014) en Bureau Houten (2016) te zien. Dit jaar staat de productie in het teken van klimaat en duurzaamheid.

Op zondag 4 oktober 2020 vindt de veertiende editie van Gluren bij de Buren plaats. Het gezelligste festival van Houten biedt heel veel optredens op de mooiste en meest kleinschalige podia in Houten: de huiskamers van Houtenaren. De overheidsrichtlijnen tegen het coronavirus volgend, zijn door organisator Aan de Slinger al allemaal creatieve oplossingen bedacht om van Gluren bij de Buren 2020 een onvergetelijke editie te maken.

De GGD regio Utrecht is benieuwd hoe de inwoners van de regio Utrecht omgaan met het coronavirus. Wat houdt Utrechters momenteel het meest bezig? Waar lopen ze tegenaan? Doe mee met de enquête van de GGD regio Utrecht en help mee aan de aanpak van de effecten van de coronacrisis.
Ga naar de pagina over de enquête op de website van de GGD regio Utrecht.
Uw deelname aan deze vragenlijst is vrijwillig en anoniem.