Buitengebieden

Op 14 november start in Houten Project Snuffelfiets. In dit project wordt - met een mobiele sensor die op de fiets wordt gemonteerd – de kwaliteit van fietsroutes gemeten.

Jordy Hommelberg (23) uit Houten heeft de landelijke verkiezing voor beste flexkracht gewonnen en mag zichzelf een jaar lang Superkracht noemen. Hij werd vandaag verrast op zijn werk met de Superkracht Award 2019 en een reischeque.

Nieuw Wulven heeft er een bijzonder stuk bos bijgekregen. Op 2 november is er een geboortebos geplant. Tijdens een gezamenlijke plantdag hebben ruim 800 (groot)ouders én kinderen in het bos tussen Houten en Bunnik een babyboom voor hun (klein)kind geplant.

Buitengebieden

Voor alle volwassenen die het apenkooien op 4 oktober hadden gemist werd de activiteit wordt nogmaals georganiseerd op vrijdag 15 november in Sporthal de Wetering.

Aanmelden kon via de website van de SSRH, www.ssrh.nl.

Zondagmiddag 10 november 2019 verzamelden een grote groep kinderen zich bij  de basisschool de Vlinder. Van hieruit liepen ze in een lampionnentocht naar verzorgingshuis de Loericker Stee.

Op zaterdag 9 november 2019 was het Festival Fair en Duurzaam. De aula van college de Heemlanden was ingericht voor de markt, muziek, lezingen en presentaties.

Buitengebieden

Sinterklaas is weer in het land. Eindelijk mogen de clowns hun schoen zetten. Onder de dikste boom die er te vinden is, zet Fluit zet haar rode schoen.

Workshop voor (groot)ouders en kinderen

Hoe leuk is dat, om samen met je (klein)kind te leren programmeren. Bij De TechniekFabriek kan dat tijdens deze twee workshops:
Op maandag 9 december van 19.00-20.30 uur: workshop Scratch
Op maandag 16 december van 19.00-20.30 uur: workshop Microbit

Joost Spijkers komt dit seizoen nog eenmaal terug met het bejubelde programma 'SPIJKERS II', bekroond met de Poelifinario, op donderdag 28 november te zien in Aan de Slinger. 'Spijkers II' was de beste cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst van 2018 en dus de winnaar van Poelifinario.

Buitengebieden

Vanaf november kan er voor iedereen die dit leuk vindt binnen Jeu de Boules gespeeld worden in het Racketcentrum (Pelmolen 7, Houten).

HAndbal Houten bestaat dit jaar 35 jaar! Reden voor een feestje op 23 november vanaf 19.00 uur.

Ben je 63+? Woon je in Houten-Noordwest*? Zin om iets nieuws te doen en anderen te ontmoeten? Kom dan naar de startbijeenkomst van Krachtig Plus Houten op maandag 25 november in het gemeentehuis.