Buitengebieden

Wist je al dat ‘van Houten&co’ er in de corona-tijd ook voor jou is? Een aantal van onze activiteiten kunnen we niet door laten gaan, maar met sommige sociale sport- en ontmoetingsmomenten kunnen we je blijven ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten die georganiseerd worden door het Jongerenwerk, ANWB AutoMaatje, de Consulent Welzijn, de Klussendienst, MOTTO of gewoon een luisterend oor. 

Wethouder Hilde de Groot en Joost Peereboom van De Bunte Vastgoed hebben afspraken over woningbouw in Schalkwijk ondertekend. De vroegere veevoederfabriek van Van Gorp aan de Pothuizerweg maakt plaats voor 22 woningen.

Houten moet het de komende winter voor het tweede jaar op rij doen zonder ijsbaan op Het Rond. Het bestuur van Rond on Ice heeft vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt besloten om Rond on Ice niet door te laten gaan. 

Buitengebieden

Woensdag 17 november 2021 is de klok met de spits weer terug op de toren van Tull en 't Waal gezet.

Op zaterdag 20 november 2021 is Sinterklaas in Houten aangekomen. In een vrolijke optocht met een pakjesauto en het Pietenmuziekkorps trokken Sinterklaas en de Pieten over winkelcentrum Het Rond en Castellum en daarna door Het Oude Dorp. 

Dinsdag 9 november 2021 stelden de wethouders Hilde de Groot en Sander Bos  de Kerkebogerd weer in gebruik. De afgelopen jaren is er veel veranderd rond de Kerkebogerd in Tull en ’t Waal.

Buitengebieden

Op 29 en 30 december sluit The Work-Shop het jaar creatief af met een tweedaagse workshop Glas in Lood en Glas in Koper. In deze tweedaagse workshop in de kerstvakantie (op 29 & 30 december) leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood of  in tiffany maakt.

Donderdagavond 27 januari 2022 organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de lezing: Belgische Meesters, Ensor, Delvaux, Margritte in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor).

Zondag 28 november om 21.25 uur is Djûke en de familie te zien op NPO1, in de uitzending van Onze Boerderij met Yvon Jaspers. 

Buitengebieden

Hoe mooi is het als wij veel Houtense ouderen blij kunnen maken met een kerstkaart? Daarom zamelt "indebuurt" tot en met 16 december kerstkaarten in voor ouderen in verzorgingshuis Het Houtens Erf.

Op 29 december komt de Balkon-)de On Tour  in Houten/Schalkwijk/Culemborg Wie gun jij een vrolijk muzikaal moment onder balkon, op tuinpaadje of aan de voordeur?

edere dinsdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur kun je meedoen met gymnastiek in Wijkwerkplaats De Meerkoet, georganiseerd door Cursus&co van ‘van Houten&co’.