Buitengebieden

De hoge energiekosten kunnen voor mensen met een laag inkomen een grote zorg zijn. Daarom is er de eenmalige energietoeslag 2022 van in totaal € 1.300,- per huisadres. Is dit interessant voor u? Of voor iemand die u kent?

Dit is de uitnodiging voor een bedankavond  aan alle in- en externe organisaties, gastgezinnen en personen die zich hebben ingezet voor de opvang van  Oekraïense vluchtelingen in Houten.

Vanaf 19 september kunnen 66-plussers uit Houten met een laag inkomen een jaar lang gratis gebruik maken van tram en bus in de provincie Utrecht.

Buitengebieden

De workshop van professor Erik Scherder over gezond ouder worden in Theater Aan de Slinger was op maandagmiddag 26 September, georganiseerd door Sportpunt Houten, Healthy Houten en 'vanHouten&co'.

Op zondag 25 september 2022 was de streekmarkt in het Oude Dorp van Houten. Het was de laatste editie van dit jaar. Met een prachtig zonnetje er het gezellige sfeer op het Plein.

Op 17 september 2022 was er een groot buurtevenement in de wijk de Velden in Houten. Het evenement stond in het teken van ontmoeting en verduurzaming. Buurtbewoners gingen elkaar helpen om tuintjes op te knappen en tegels eruit te halen.

Buitengebieden

Op 2 & 3 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Overal in Nederland kun je dit weekend een kijkje nemen achter de schermen van wetenschap en technologie. Het Spoorwegmuseum onderzoekt deze twee dagen de toekomst van zelfrijdende treinen. Hoe? Met robots!

Op zaterdag 1 oktober kan iedereen tussen 13.00 en 15.30 uur kennis maken met de muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Tijdens deze open middag kan je de leden van de vereniging ontmoeten en de beschikbare blaas- en slagwerk instrumenten proberen.

Als  je 7 jaar of ouder bent kan je deze middag al een instrument van jouw keuze leren bespelen en je geeft je eerste concert!

Waar: In de Grund, in Houten

Hoe: SCHRIJF je hier in!! 

.Voel jij weleens de behoefte om één of meer verhalen over wat je meegemaakt hebt op te schrijven? Het leven is één groot avontuur met hoogte- en dieptepunten; een aaneenschakeling van grote en kleine verhalen. Doe mee aan de cursus Levensverhalen Schrijven bij Cursus&co van ‘van Houten&co’.

Buitengebieden

 Ben jij of ken jij iemand die kan en wil helpen om ouderen een gezellige ochtend in de week te laten hebben? ‘van Houten&co’ is met spoed op zoek naar vrijwilligers voor de “Huiskamer-groepen”. 

Geen geld voor de voetbalclub, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo? Het jeugdfonds Sport& Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld.

Op zaterdag 1 oktober is er de “Open Inloop” van FabLab Houten. Om de week op zaterdagochtend van 10 tot 13 u kan iedereen komen uitproberen bij dé digitale werkplaats van Houten.