Buitengebieden

 Jorine Rabius is samen met haar partner Benjamin de 100ste deelnemer in Houten van de cursus OudersInc. die de gemeente aanbiedt.

Op dinsdag 31 augustus ‘opende’ wethouder Kees van Dalen in het bijzijn van Nicky Sturkenboom en Esmée van Schaik, beiden actief als bestuurslid van de Tour de Schalkwijk, de spaarpaal langs de Provincialeweg in Schalkwijk.

Op zaterdag 4 en zaterdag 11 september mogen de voedselbanken ontbijtproducten inzamelen bij Albert Heijn onder het motto “Op een lege maag kun je niet leren”. Op 4 september staan onze vrijwilligers bij Albert Heijn Het Rond.

Buitengebieden

De Houtense wielrenner Vincent ter Schure en  zijn piloot Timo Fransen zijn op 16 September in het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Gilbert Isabella en wethouder Kees van Dalen (sport).

In het weekend van 10 tot 12 september 2021 kon je genieten bij het food festival Bon Appetito. Dit jaar een corona-proof variant rond de Imkersplas, met heerlijk eten en de lekkerste biertjes en wijnen

Op zaterdag 11 september 2021 was de Amnesty boekenmarkt op het Rond in Houten. De kramen waren gevuld met gesorteerde boeken van goede kwaliteit.

Buitengebieden

De geboren en getogen Houtense Jolien Kistemaker is liedjesschrijver, zangeres, theatermaker en dichter. Iemand met een groot hart voor de Nederlandse taal. Op donderdagavond 23 september gaat ze met haar nieuwe muzikale theaterprogramma 'Thuis' in première in Aan de Slinger.

Cursus&Co geeft workshop over  Beter Slapen, een lezing over kennismaken van kunst en lezing “Magnetische Noorden, Canadese Landschappen 1910-1940”. 

Op 2 oktober organiseert Groen Doet Goed de buitendag bij landgoedwinkel Nieuw Slagmaat van 10.00 uur tot 16.00 uur. Hier doen verschillende natuurgroepen aan mee die de hele dag activiteiten organiseren voor kinderen (en hun ouders).

Buitengebieden

Iedere winter zijn tientallen vrijwilligers van de knotgroep van de Milieu Werkgroep Houten actief met het knotten van wilgen in het Houtens landschap. Dit is nodig omdat elke wilg eens in de vier/vijf jaar van haar lange takken moet worden verlost.

Binnenkort starten de vrijwilligers van de Houtense Bijzaken  weer met het maaien van de verbloemde velden. En daarbij kunnen we best wat hulp gebruiken.

Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar groter dan ooit. Vier daarom ook nu weer Burendag, vier het veilig met elkaar op 25 september!