Buitengebieden

Soms heeft u even wat advies nodig, bent u op zoek naar de juiste informatie of wilt u even iemand spreken die met u mee kan denken. Dat kan allemaal op het Sociaal Plein! 

In opdracht van gemeente Houten is de Bronstijdvindplaats aan het Raaigras opgegraven. De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in een wetenschappelijke rapportage en in een publieksboekje. Geïnteresseerden kunnen in de bibliotheek aan Het Onderdoor - zolang de voorraad strekt – een gratis publieksboekje afhalen.

De ‘Haak en Brei Maar Raak’ groep, die iedere maandagochtend bij ‘van Houten&co’ bij elkaar komt om de mooiste creaties te haken en breien, heeft € 400,00 ingezameld voor de Dierenambulance. Woensdag 10 mei 2023 werd het geld overhandigd. 

Buitengebieden

Op 26 augustus 2023 vond de feestelijke kick-off plaats van de FIXbrigade Houten in de speeltuin aan de Oranje Nassauweg. Gemeente Houten heeft hiermee de primeur binnen de provincie Utrecht. 

Op 2 juli 2023 vond in de gemeente Houten de 2e editie van Struinen door de Tuinen plaats. Wethouder Rosa Molenaar opende het festival bij de speelboerderij ZOMO.

Op zaterdag 24 juni was de jaarlijkse rommelmarkt op een veld aan de Puttershaag in Houten. Er was van alles te koop: boeken , kleding en veel andere leuke dingen. 

Buitengebieden

In dit bericht nieuws over Jeugdtheater in de herfstvakantie (Herfststukjes),  de Seizoensopening en toneelvoorstelling De Smeekbede.   

Op 29 september is het Social Friday bij Enter Houten! Tijdens deze gezellige avond gaan we een gokje wagen.

.Op zaterdag 30 september is er de “Open Inloop” van FabLab Houten. Maak kennis met de technieken lasersnijden en 3D-printen tijdens je bezoek.

Buitengebieden

Aan de Slinger organiseert deze herfstvakantie, 13 t/m 22 oktober 2023, de tweede editie van VONK Festival. VONK is hét lichtkunstfestival van de regio Utrecht en vindt plaats in Fort de Batterijen, in Nieuwegein.

Hospice Kromme Rijnstreek zet zaterdagmiddag 14 oktober 2023 tussen 14.00-17.00 uur haar deuren open. Iedereen die zin heeft in een kijkje achter de schermen is van harte welkom.


 Op 18 en 19 oktober is er een FC Utrecht Voetbalkamp voor 7 t/m 13 jarigen. Locatie Sportpark De Kruisboog