Buitengebieden

Bij het verzetsmonument in Schalkwijk is een plaquette onthuld met daarop de namen van de mensen die op 19 oktober in 1943 door jodenjagers zijn opgepakt en afgevoerd van het Neereind 9 in Schalkwijk.

Onlangs is alweer de 2000e rit gereden door ANWB AutoMaatje Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’. Een mijlpaal die gevierd moest worden.

Woensdag 30 juni is de nieuwe fietsbrug in het verlengde van de Brede Hoon naar De Staart geopend. Mensen die werken bij een bedrijf in het Werklandschap Meerpaal kunnen nu makkelijker op de fiets komen.

Buitengebieden

Op donderdag 22 juli 2021  waren Nicole van Berkel en Sietske Werensteijn van "Veilig Houten" in Schalkwijk te vinden. Voor de campagne "Vreemd?! Herken een drugslab" waren ze met de campagnekar neergestreken voor de plaatselijke buurtsuper.

Op 7 juli 2021 waren de laatste wedstrijden van de groepen 6-7 en 8 van acht verschillende Houtense basisscholen voor een plaats in de finale van Nederlandse Kampioenschappen Stoepranden.

Op 29 juni 2021 is het regenboog-zebrapad in Houten officieel geopend. Wethouder Kees van Dalen en wethouder Jan Overweg verrichtten de openingsdaad door het zebrapad over te steken, gevolgd door alle initiatiefnemers en betrokkenden.

Buitengebieden

Twee Workshop bij The Work-shop

De jaarlijkse tweedehands boekenmarkt van Amnesty vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 september op winkelcentrum Het Rond in Houten. Van 09.00 - 16.00 uur kan iedereen zijn favouriete boeken zoeken in de boekenkramen.

Van 18 t/m 25 juli 2021 wordt het jaarlijks terugkerend wielerevenement voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar verreden. De 51ste Tour de Schalkwijk is echter dit jaar anders dan normaal. 

Buitengebieden

Als je net op eigen benen staat, heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?  
Kamers met Aandacht helpt kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid.

Wat zijn we blij dat we weer open mogen op de locaties van ‘van Houten&co’! Volgende week beginnen wij met het opstarten van een paar activiteiten voor specifieke doelgroepen. Eén van de activiteiten die wij organisaren is: op de koffie in de 'Droomcirkel'. 

De groep Amnety International Houten gaat boeken inzamelen en wil in september de Boekenmarkt organiseren.