Buitengebieden

In het buitengebied van Houten spelen veel ontwikkelingen: landbouw- en fruitteelt, duurzame energie, energietransitie, mobiliteit, erfgoed, nieuwe woningen, recreatie en natuur. Daarom is het nodig om keuzes te maken en samenhang aan te brengen. Dat doen we samen met inwoners, gebruikers en belanghebbenden.

De Stichting Erfgoed Ten Goye gaat in 2024 grote stappen zetten in de uitvoering van de plannen voor het project Fundatie ten Goye in ‘t Goy. Inmiddels is de nieuwe website www.tengoye.nl gerealiseerd.

Op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger het festival ‘Loeren bij de Boeren’ in ’t Goy, een zomers en sfeervol festival voor de hele familie! Met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en lekkere sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens.

Buitengebieden

Zaterdag  8 juni was de Goyse Thuismarkt. Dit is een soort garage-sale vanaf de eigen oprit of  tuin. 

Tijdens het weekend van 10 februari 2023  was 't Goy omgedoopt tot Laetste Stuyverdorp. Van vrijdag tot en met maandag stond alles in het teken van carnaval.

Ook dit jaar organiseerden 30 vrijwilligers de Dorpedag Schalkwijk. Op zondagmiddag 3 juni 2018 was er voor de kinderen “Kids Lasergame” en andere spelen; voor volwassenen het beachvolleybal toernooi waar, respectievelijk 19 en 38 teams streden tegen elkaar.

Buitengebieden

Elke laatste woensdag van de maand een bingo in de Wiese in Schalkwijk. De eerstvolgende keer is op woensdag 26 juni 2024, de inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur.

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli beleef je tijdens de Wijkexpeditie muziek-, theater- en dansvoorstellingen op diverse bekende plekken op het eiland van Schalkwijk. Startpunt is Fort Werk Aan de Waalse Wetering, vervolgens ga je naar De Lange Uitweg, om te eindigen bij een spetterende dansvoorstelling bij Fort Honswijk. De voorstellingen duren ongeveer 30 minuten.

In het weekend van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni 2024 is het feest in 't Goy. Op vrijdag is er een pre-party en natuurlijk wordt er samen naar de wedstrijd Nederland-Frankrijk gekeken; op zaterdag is er het dorpsfeest met medewerking van de Rockaholics en op zondag wordt het weekend afgesloten met "de Sterktste van 't Goy" en een BBQ.

Buitengebieden

Tijdens deze Wijkexpeditie verbeelden theatermakers, musici en zangkoren een eigen verhaal over bijzondere plekken op het eiland van Schalkwijk. Bezoekers leggen wandelend of fietsend een route af tussen drie verschillende locaties. Op al deze locaties wordt een mooie voorstelling vertoond. 

Op zondag 26 november vindt in de H. Michaëlkerk de bakwedstrijd "Heel Schalkwijk bakt" plaats. Iedereen kan meedoen door zijn/haar lekkerste appleltaart te bakken.

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud, gek op mooie verhalen, en niet bang om die aan mensen te vertellen?
Dan zoeken wij jou!