Buitengebieden

Het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht is op 26 januari in de gemeente Houten ontstoken. Dat gebeurde in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk. Na 27 januari is Levenslicht op diverse andere locaties in de gemeente Houten te bezoeken:

Middels een bewonersinitiatief is het Cultuurhuis Schoneveld twee nieuwe Jeu de Boulesbanen rijker! In totaal beschikt het wijkcentrum nu over drie prachtige banen waar met een grote groep mensen volop Jeu de Boules gespeeld kan gaan worden.

Tijdens de Holocaustherdenking op zondag 26 januari onthult burgemeester Gilbert Isabella een tijdelijk lichtmonument. Dit lichtmonument ‘Levenslicht’ is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Buitengebieden

Op zondag 19 januari 2020 presenteerde KNA Houten haar Winter Concert in restaurant De Engel te Houten. Op deze muzikale middag speelden het opstaporkest, de slagwerkgroepen en de fanfare allerlei muziekwerken in  uiteenlopende stijlen.

Op 17 januari 2020 is Albert Heijn in winkelcentrum Het Rond in Houten is opnieuw geopend. Na een grote verbouwing heeft de winkel een veel ruimer assortiment aan verse producten.

Afgelopen woensdagmiddag 8 januari 2020 vonden er opnames plaats door EditieNL (namens RTL4) in een reportage over hardlopen en gezondheid. Deze week verscheen een wetenschappelijk artikel waarin werd aangetoond dat trainen voor een lange afstand leidt tot een significante verbetering van het vaatstelsel.

Buitengebieden

Je wilt graag aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan informatie en waar begin je met isoleren van je woning?

Theater aan de Slinger biedt de komende tijd een leuk programma aan.

Maak jij je ook wel eens zorgen over de veiligheid in jouw straat of omgeving? Weet je eigenlijk wel hoe je vreemde of verdachte situatie herkent? Volg een interactieve workshop ‘Sociale veiligheid en omgevingsbewustzijn’.

Buitengebieden

Speciaal voor de vvorjaarsvakantie is er op vrijdag 28 februari 2020 van 13:00 - 17:00 in Jongerencentrum Enter een pop-up lasergame arena.

Van maandag 2 maart t/m 24 april vinden de (kennismakings-)cursussen van blok 3 plaats. Inschrijven kan vanaf maandag 3 februari 16.00 uur via de website: www.sportencultuurhouten.nl.

Het vrouwenkoor The Red Flowers zoekt enthousiaste dames die mee willen zingen. Iedereen is welkom! Er is geen selectie. De gezelligheid staat voorop.