Buitengebieden

Vanaf zaterdag 15 december 2018 is het zover, Rond on Ice opent zijn deuren. De start van 23 dagen ijsplezier, want tot en met zondag 6 januari 2019 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond in Houten

Stichting PlusBus Houten start deze week de actie “Laat de PlusBus doorrijden!”. PlusBus Houten organiseert dagtochten voor senioren. Het gaat om ouderen die weinig de deur uit komen en behoefte hebben aan sociaal contact.

Op 7 december j.l.is Stichting EnergieRijk Houten opgericht. Deze stichting wil duurzaamheid in de gemeente Houten bevorderen door middel van energiebesparing, duurzame energie-opwekking en andere milieuvriendelijke acties.

Buitengebieden

De opbouw van de ijs baan is in volle gang om op zaterdag 15 december open te gaan.

Op 8 december 2018  was er bij Het Houtens een drukbezochte Kerstmarkt. In de aula van de school lagen in de vele kramen mooie kerstspullenen en leuke tweedehands artikelen uitgestald.

Ik ben Pieter, vijftien jaar, en de bedenker van EierenvanPieter.
Het idee voor EierenvanPieter kwam toen ik veertien was en nogal krap bij de kas zat.

Buitengebieden

Op maandag 14 januari start bij ‘van Houten&co’ de Opfriscursus Engels. Spreek je al een beetje Engels maar wil je je Engels opkrikken naar een hoger niveau, je woordenschat uitbreiden en je spreekvaardigheid verbeteren?

‘van Houten&co’ organiseert op zaterdag 26 januari, van 13.00 tot 16.00 uur, de workshop (K)ook voor jou: Bella Italia. Op deze middag gaan we koken zoals de nonna’s dat doen in Toscane.

Op dinsdag 18 december organiseert zangkoor Animo haar jaarlijkse kerstviering in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur om te luisteren naar mooie kerstliederen.

Buitengebieden

PechaKucha is een wereldwijd fenomeen dat uitgaat van een simpele gedachte: een goed idee heeft niet veel tijd nodig om verteld te worden.
Tijdens een PechaKucha bijeenkomst presenteren creatieve ondernemers hun ideeën aan het publiek en elkaar, in een format van 20 slides en 20 seconden per slide.

Op donderdag 20 december organiseert Tessa Weber om 20:00 uur een Pubquiz in theater Aan de Slinger. De opbrengst gaat naar alle drie de goede doelen waarvoor Serious Request dit jaar geld ophaalt.

Vind jij het leuk om een filmpje te maken waar je vertelt, zingt of rapt over: 
-  Voorzichtig omgaan met het afsteken van vuurwerk