Buitengebieden

Het Muziekfeest op het Plein komt  dit jaar ook in Houten op maandag 27 juni 2022. Jan Smit presenteert het evenement.

Woensdag 18 mei 2022 hebben wethouder Hilde de Groot van gemeente Houten, Jos van der Klauw van DELTA Netwerk en Bas Hollenberg en Russell Crye van aannemer Circet samen de eerste schop in de grond gezet in Schalkwijk. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen ’t Goy, Schalkwijk & Tull en ’t Waal van gemeente Houten.

Op zaterdag 30 april start het vaarseizoen van de Liniepont. 

Buitengebieden

Vrijdag 20 mei 2022  was de laatste dag van de avondvierdaagse. Het was weer een feestelijk  gebeuren. Met bloemen en snoep liepen de kinderen de laatste kilometer door een haag van Houtenaren.

Dit jaar weer als vanouds vond op het Plein de Nationale Dodenherdenking plaats. Na de taptoe volgden twee minuten stilte en werden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen.

Op koningsdag was het weer een gezellige dag in Houten. Voor iedereen was wel wat leuks te doen. 

Buitengebieden

.Op vrijdagavond 10 juni is de Loop door Houten De Loop door Houten wordt in 2022 weer georganiseerd op het ons zo bekende parcours door Houten met een finish op Het Plein.

Ars Peintura is de Houtense vereniging voor amateur beeldende kunstenaars. De vereniging telt zo'n 50 actieve leden, maar er is plaats voor meer mensen. Om belangstellenden kennis te laten maken met de activiteiten, biedt Ars Peintura deze zomermaanden de gelegenheid om creatief te werken onder leiding van professionele kunstenaars/docenten.

Wil jij op een speelse en gezellige manier werken aan je conditie? Kom dan op maandagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur meedoen met Bodyfit in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld!

Buitengebieden

Loeren festival is terug. En hoe!Loeren festival is terug. En hoe! Op 3 juli is de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij weer omgetoverd tot een zinnenprikkelend festival met mooie muziek, verrassend theater, leuke kinderkunstactiviteiten en heerlijk eten en drinken.

Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kun je klaverjassen op de Vide op de eerste verdieping in Huis van Houten, boven de bibliotheek aan het Onderdoor. Gezellig met elkaar kaarten, elkaar ontmoeten en een praatje maken onder het genot van iets te drinken.

 Houtense BIJzaken heeft dit jaar veel werk te verzetten om de biodiversiteit in Houten te vergroten. Grasvelden worden in samenwerking met bewoners en gemeente omgetoverd tot bloemenoases.