Buitengebieden

In 2022 is er weer veel gebeurt in Houten en de 3 dorpen er omheen. Verkiezingen, Oekraïne, Fladderen, Pompoenendag, Sinterklaas en Rond on Ice zijn er enkele.

De feestdagen zijn in Houten door ruim 1.000 bezoekers geheel in stijl ingeluid met een bezoek aan de originele kerstproductie ‘Als het doek valt’. Ruim zestig Houtense talenten stonden van 21 tot en met 24 december op het podium van Aan de Slinger en lieten het publiek genieten van een voorstelling met muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor. 

23 enthousiaste inwoners ontvingen donderdag jl. hun certificaat ‘Vrouwen in Beweging’ (VIBE) uit handen van wethouder Sander Bos (Werk en Inkomen). Door deze VIBE-training van de Houtense Werktafel zijn deze vrouwen beter in staat om mee te doen in de Houtense samenleving.

Buitengebieden

Op de laatste zondag van januari vindt elk jaar in Nederland de  Holocaustherdenking plaats. In Schalkwijk was op 29 januari 2023 deze herdenking in de vorm van een wandeling.

Op woensdag 25 januari presenterden jongeren, vrijwilligers en jongerenwerkers wat nou Het Enter Effect is. Enter is al 25 jaar lang hét jongerencentrum van Houten. De plek waar je kunt breakdancen, chillen, gamen, muziek kunt maken, mee eten bij Willems Eetcafé, op de vrijdag kan uitgaan etc. etc.

Na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de Rietplas voor de 21e editie van de nieuwjaarsduik Houten.

Buitengebieden

.De Lionsclub Houten organiseert op zaterdag 15 april het jaarlijkse evenement “Slag om Houten”. Een leuk en gezellig evenement waarvan de opbrengst voor 100% aan goede doelen besteed gaat worden.

!Het kiezen van een instrument valt niet altijd mee! Er zijn ook zoveel mogelijkheden en vooral ook zoveel leuke instrumenten! Voor die kinderen die echt nog niet kunnen kiezen, start er begin maart een cursus waarin ze met vier verschillende instrumenten kennis kunnen maken.

Op zondag 12 februari van 11:00 tot 16:00 houden De Pullenhof, Tuin Brassica en Helene de Vries open tuin om van het prille voorjaar te genieten. Toegang is gratis.

Buitengebieden

Zaterdag 11 februari 2023 wordt er geknot in Houten langs de OudWulfseweg in Houten. Aanvang 09:30 uur.

Op zaterdag 4 februari houdt het Kunsthuis weer een open middag. Verschillende kunstenaars open hun deuren.

Is jouw plan om meer te gaan bewegen in 2023 nog niet omgezet in actie? Sluit je dan snel aan bij een van de sportieve activiteiten van ‘van Houten&co’. Zo zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar bij lessen in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.