Nieuws

30 oktober jongstleden werd bedrijventerrein Laagraven opgeschrikt door een brand. Een brand met grote gevolgen voor de bedrijven in de directe omgeving; door het asbest dat is vrijgekomen moest een aantal bedrijven, waaronder Down Under, tijdelijk haar deuren sluiten. Na een intensieve schoonmaak van het pand en de parkeerplaatsen opent Down Under aanstaande maandag weer haar deuren voor het publiek.

De Liniepont vaart in september nog dagelijks van 10.00 tot 17.15 uur. Laatste afvaart om 17.15 vanaf Fort Spoel. Zondag 1 oktober is de laatste vaardag van dit seizoen.
Als afsluiting van het seizoen is er een publieksactie. Elke 2e passagier krijgt deze laatste week een gratis overtocht. De actie begint op zondag 24 september en loopt tot en met zondag 1 oktober 2017. 

Het duurt nog even, maar in september 2018 beleeft Theater Aan de Slinger haar 10-jarig jubileum. Een jarenlange wens van Aan de Slinger is om de theaterfoyer van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat open te stellen, omdat alle Houtenaren zich op elk moment van de dag welkom moeten voelen in het theater.

Nieuws

RK kerk Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming aan de Loerikseweg in Houten wint 9 december de publiekstrofee van Duurzaamheidsfonds Houten. De prijs van € 10.000 wordt ingezet om verouderde, energieverslindende lampen in de kerk te vervangen.

Het Houten Huis komt terug! Van 22 tot 24 december gaat Omroep Houten geld ophalen voor aangepast sporten in Houten. HoutenFM maakt deze drie dagen live radio vanaf de ijsbaan op het Rond, de hele actie is te volgen via een livestream.

Van 13 t/m 17 november 2017 vond de Kookboeken7daagse plaats in Bibliotheek Houten-centrum. Met zelfgemaakte hapjes van (K)ook voor jou en het Eetatelier trapten we de week af. Bezoekers konden na het proeven van al dat lekkers met veel nieuwe ideeën thuis aan de slag.

Nieuws

Rijkswaterstaat heeft 4 december samen met een aantal partners in het project 'A27 Houten-Hooipolder' de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst A27. Wethouder Kees van Dalen deed dat namens Houten. In de overeenkomst staan afspraken om dit gezamenlijke project goed te kunnen uitvoeren.

Het tegengaan van illegaal gebouwde verdiepingsvloeren in bedrijfspanden is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Houten. Tussen 2014 en 2017 zijn ca. 140 controles uitgevoerd op verdiepingsvloeren.

De Fietsersbond heeft de gemeente Houten genomineerd voor de titel Fietsstad 2018. Andere kanshebbers zijn de gemeenten Etten-Leur, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer. Een deskundige jury zal de kandidaat-steden nu beoordelen.

Nieuws

Dinsdag 21 november a.s. staat het plan van aanpak voor de ontwikkeling van Fort Honswijk op de agenda van het Rondetafelgesprek. De bijeenkomst begint om 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Raadsvoorstel ontwikkeling Hofstad III (Grassen Noord)

De gemeente Houten wil al heel lang het geplande woongebied Hofstad III realiseren. De realisatie lukte niet tot op heden vanwege wanpresteren van de terreineigenaar Megahome.nl BV.

Op 20 april 2017 is Ad Oele overleden, hij is 93 jaar geworden. Ad Oele was een prominent lid van de Partij van de Arbeid vanaf 1946. Hij woonde sinds 1988 met zijn vrouw in Houten na zijn vertrek als Commissaris van de Koningin van Drenthe. Twee jaar geleden overleed zijn vrouw Jannie waar hij veel verdriet over had.

Nieuws

Op maandag 5 februari 2018 vindt alweer de 7e editie van het Sportgala Houten plaats, georganiseerd door Sportpunt Houten. Vanaf 1 december 2017 zijn de toegangskaarten online te bestellen via www.sportgalahouten.nl

Ook bij de naschoolse opvang in Houten en omgeving kunnen de kinderen kennismaken met verschillende sporten. Sportpunt Houten biedt de naschoolse opvang al enkele jaren de mogelijkheid om hun activiteitenprogramma breder vorm te geven middels de organisatie van sportworkshops door externe sportaanbieders.

De sportkennismakingscursussen van blok 1 van de JeugdSportPas (JSP) zijn van start gegaan! Ruim 170 kinderen gaan kennismaken met een van de sporten naar keuze.

Op 6 november gaat de inschrijving voor blok 2 open. Tot en met 7 december kan er dan ingeschreven worden voor één van deze sportcursussen. De cursussen zullen na de kerstvakantie plaatsvinden.