Nieuws

Hoe kun je er voor zorgen dat er geen brand uitbreekt in jouw huis? En als er toch brand ontstaat, wat moet je dan doen? Kinderen van groep 4 van basisscholen in de provincie Utrecht kunnen dat van echte brandweermannen en –vrouwen leren.

30 oktober jongstleden werd bedrijventerrein Laagraven opgeschrikt door een brand. Een brand met grote gevolgen voor de bedrijven in de directe omgeving; door het asbest dat is vrijgekomen moest een aantal bedrijven, waaronder Down Under, tijdelijk haar deuren sluiten. Na een intensieve schoonmaak van het pand en de parkeerplaatsen opent Down Under aanstaande maandag weer haar deuren voor het publiek.

De Liniepont vaart in september nog dagelijks van 10.00 tot 17.15 uur. Laatste afvaart om 17.15 vanaf Fort Spoel. Zondag 1 oktober is de laatste vaardag van dit seizoen.
Als afsluiting van het seizoen is er een publieksactie. Elke 2e passagier krijgt deze laatste week een gratis overtocht. De actie begint op zondag 24 september en loopt tot en met zondag 1 oktober 2017. 

Nieuws

Maandag 5 februari ontvingen achttien vrijwilligers uit Houten, Vianen en IJsselstein het certificaat taalvrijwilliger. In de afgelopen weken volgden zij bij het Taalhuis Houten de basiscursus om mensen die de Nederlandse taal beter willen leren te gaan begeleiden. Het is de eerste groep die, sinds de opening van het Taalhuis in september, de basiscursus afrondt.

Estee van Alem van Basisschool Ridderspoor en Lieke Emsbroek van Basisschool De Fontein hebben dinsdag 6 februari in De Lichtboog de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden negen schoolkampioenen mee. De twee winnaars gaan door naar de regiofinale, ook in Houten.

Vier partijen (PvdA, ITH, SGP en Groen Links) hebben 25 januari in Schoneveld het initiatief genomen om de besluitvorming over de dakreparatie van Schoneveld te versnellen. De meeste raadsleden die Omroep Houten sprak (ze spraken met alle partijen behalve CU en VVD) waren uitgesproken voorstanders van het zo snel mogelijk repareren van het dak.

Nieuws

Hoe tevreden bent u over het parkeren in uw buurt? Zijn er volgens u voldoende parkeerplaatsen en vindt u de afstand tussen de parkeerplaats en uw woning acceptabel? Deze en andere vragen stelt de gemeente in een enquête onder het Burgerpanel.

Rondom het Kooikerspark begint een aannemer volgende week met de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente.Deze oevers zijn goed voor de kwaliteit van het water in de sloten, plassen en vijvers.

Deze week is de gemeente begonnen met de herinrichting van het Rond en omgeving. Het Rond wordt aangekleed met een groenere inrichting met meer bomen. Centraal op het plein komt een verhoging met zitelementen en bomen hiertussen.

Nieuws

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 staat de Cultuurwijzer Houten online. De Cultuurwijzer is een culturele stemwijzer, waarmee voor iedereen inzichtelijk wordt wat de lokale politieke partijen van plan zijn met kunst en cultuur.

Geen verkiezingen zonder stemhulp. In Houten hebben we gekozen voor MijnStem.

MijnStem Houten is sinds vandaag beschikbaar. Je vindt de link op www.houten.nl/HoutenKiest.

 

Op 20 januari jl. hebben de vrijwilligers van het Hospice Kromme Rijnstreek de eerste Rode Taart van 2018 in ontvangst mogen nemen. Met de Rode Taart wil de PvdA Houten graag een ode brengen aan de vrijwilligers die het leven in Houten voor anderen lichter maken en plezier hebben aan deze bijdrage aan de samenleving.

Nieuws

Binnenkort gaat het schoolvoetbaltoernooi in de Gemeente Houten weer van start. Dit jaar doen maar liefst 21 scholen met 189 teams en meer dan 2000 kinderen mee aan het toernooi. Daarnaast zijn er een hoop vrijwilligers actief bij de organisatie van het toernooi, de EHBO, het begeleiden van de wedstrijden enzovoort.

TV SET is in zee gegaan met een nieuwe tennisschool, na vele jaren van zeer trouwe, betrokken en deskundige dienst van Tennisschool Match van Helga Menten. Haar inzet en enthousiasme zullen we missen! Toch vinden we de tijd rijp voor een nieuwe tennisschool. De lessen zullen vanaf dit seizoen worden verzorgd door WeTennis uit Houten.

Er kan weer ingeschreven worden voor de JeugdSportPas (JSP)! De JSP zorgt ervoor dat kinderen laagdrempelig kunnen kennismaken met verschillende sporten. Voor €8,- kan er een cursus gevolgd worden van vier of vijf lessen bij een sportaanbieder/ sport naar keuze.