Nieuws

Dit jaar zullen op vrijdag 20 april voor de 6e keer de Koningsspelen plaatsvinden. Maar liefst 20 basisscholen in Houten wisselen een reguliere lesdag in voor een sportief en actief programma voor hun leerlingen. Sportpunt Houten draagt een steentje bij en organiseert het Koningsrecord Baantjes Zwemmen in zwembad De Wetering.

Een broedplaats voor werkwillenden die weer willen meedoen in de samenleving. Dat is De KrachtFabriek. Een gesprek met medeoprichter Karin van Sprang en Ilonja Horvers. 

Op dinsdag 13 maart werd er een pruimenboom geplant in de moestuin van Het Mozaïek. De boom werd geschonken door de Christen Unie, omdat deze partij het zo waardeerde dat Het Mozaïek op weg is gegaan naar een duurzame school (Eco-School).

Nieuws

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom is onlangs een zoektocht gestart naar de allerleukste oma van Nederland. Kleinkinderen konden hun oma aanmelden via de website van Ekdom in de Ochtend en uit alle aanmeldingen zijn de vijf leukste oma’s gekozen. De vijf genomineerde oma’s werden afgelopen week één voor één verrast met een feestelijk bezoek van NPO Radio 2-dj Frank van ’t Hof.

Afgelopen jaren heeft de ‘Stelling van Honswijk’ op het Eiland van Schalkwijk een metamorfose ondergaan. Op 19 april jl. vierden wethouder Herman Geerdes (gemeente Houten) en Mariëtte Pennarts (gedeputeerde provincie Utrecht) samen met omwonenden, betrokken organisaties en actieve vrijwilligers de afronding van de vele werkzaamheden rondom dit markante onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Zaterdag 24 maart werd de expositie geopend door de wethouder van Bunnik. 

De basis van de expositie bestaat uit prachtige vondsten uit veel archeologisch onderzoek door professionals én liefhebbers.

De tentoonstelling besteedt aandacht aan het alledaagse leven van de soldaten in het castellum én aan de bewoners van de beide aangrenzende burgerlijke nederzettingen, de vici.

Nieuws

Ieder jaar op Koningsdag verzorgen de lokale Oranjeverenigingen in onze gemeente leuke en gezellige activiteiten om de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren.

Ben je benieuwd wat er op 27 april allemaal te doen is in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal? Volg de links hieronder voor een overzicht van activiteiten bij jou in de buurt.

Fort Honswijk krijgt langzaam maar zeker z’n oude grandeur terug. Onlangs arriveerde een historische collectie kanonnen, mortieren, uniformen en zadels op het imposante 19e eeuwse fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het televisieprogramma ‘Hallo Nederland’ heeft prachtige opnames gemaakt op Fort Honswijk. Deze zijn uitgezonden op 10 april. Via de volgende link is de uitzending terug te kijken: http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/431207/Hallo_Nederland.html

Nieuws

Kiezers met een verstandelijke beperking moeten in het stemhokje de hulp van iemand anders mogen inroepen, als zij niet geheel zelfstandig een vakje rood kunnen kleuren. Daarvoor breekt de belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking LFB een lans, precies één week voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 staat de Cultuurwijzer Houten online. De Cultuurwijzer is een culturele stemwijzer, waarmee voor iedereen inzichtelijk wordt wat de lokale politieke partijen van plan zijn met kunst en cultuur.

Geen verkiezingen zonder stemhulp. In Houten hebben we gekozen voor MijnStem.

MijnStem Houten is sinds vandaag beschikbaar. Je vindt de link op www.houten.nl/HoutenKiest.

 
Nieuws

Medisch Centrum Schalkwijk doet ook in 2018 weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en we nodigen u uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we ook dit jaar weer wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan wij met u mee!

In de week van 17 april start de Nationale Diabetes Challenge. Een initiatief van de Bas vd Goor Foundation om mensen met én zonder diabetes die te weinig bewegen, door middel van wandelen weer in beweging willen laten komen. In Houten doen alle medische centra mee aan deze challenge. Vanuit de 4 centra wordt er 1 keer per week verschillende afstanden tussen 4 en 10 km gelopen.

Een mooi huzaren stukje werd zaterdag 31 maart 2018 afgeleverd door het B-jeugd jongens team (tot 16 jaar) van Taurus uit Houten. In de prachtige topsporthal de Beuk te Purmerend werd een knappe prestatie neergezet door op een sterk bezet finale toernooi aan het eind van de dag als winnaar uit de bus te komen.