Nieuws

Dit najaar wordt het project Jeugdpas Sport & Cultuur gelanceerd in de gemeente Houten.
De JeugdSportPas wordt uitgebreid met een cultuuraanbod en heet daarom: Jeugdpas Sport & Cultuur! Met een nieuwe website: www.sportencultuurhouten.nl

De Herfst is net begonnen, maar de voorbereidingen voor de vijfde editie van de ijsbaan Rond on Ice zijn al enige tijd in volle gang. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond in Houten, “Rond on Ice”.

Zaterdag 1 september zal het op Het Rond in Houten tussen 10:00 en 16:00 uur weer gezellig druk zijn. De 19e editie van de Activiteitenmarkt vindt plaats. Dit jaar presenteren wederom ruim 190 Houtense organisaties, verenigingen en stichtingen zich aan het publiek.

Nieuws

Donderdag 27 september organiseerde Kinderboerderij Buitenwereld, Natuur- en Milieu Educatie en Sportpunt Houten de Ontdekking van De Keercamp. Kinderen van diverse basisscholen en kinderopvangorganisaties maakte kennis met het footgolf parcours en het natuurpad.

Alle leden van Rabobank Rijn en Heuvelrug waarvan het e-mailadres bij Rabobank bekend is ontvangen voorafgaand aan de stemperiode per e-mail een unieke stemcode. Van 1 tot en met 15 oktober 2018 kunt u met deze stemcode uw stem uitbrengen.

Dit keer doen we zelf mee!”, zeiden Houtenaren Rina Roelfs en Martijn Kamermans tegen elkaar. Al jaren genieten ze als bezoeker van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. “En dan moet je zelf ook een keer meedoen”, aldus het stel.

Nieuws

Wouter de Jong (58) stopt als burgemeester van de gemeente Houten aan het einde van zijn termijn op 1 juli 2019. Hij is niet beschikbaar voor een tweede termijn van zes jaar. De Jong maakte zijn besluit op 2 oktober bekend in een bijeenkomst met de ambtelijke organisatie.

Van 3 september tot en met 15 oktober 2018 ligt het Tracébesluit A27/A12 Ring Utrecht 2018 ter inzage. Belanghebbenden kunnen in deze periode beroep instellen.  Het nieuwe tracébesluit is op 28 juni 2018 door de minister van Infrastructuur en Waterstaat vastgesteld en wijzigt het tracébesluit uit 2016 op twee punten.

Op 10 juli 2018 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht het ontwerp van de tweede partiële herziening vastgesteld van:

Nieuws

Het beoogde college van CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie presenteerde vorige week het concept-coalitieakkoord 2018-2022. Aan alle Houtense maatschappelijke organisaties, bedrijven, inwoners en raadsleden hebben wij vervolgens om aanvullingen en advies gevraagd.

De beoogde coalitiepartners CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie hebben vandaag het concept-coalitieprogramma gepresenteerd. Komende zaterdag, tijdens een zogenoemde expertmeeting in College de Heemlanden, gaan de partijen met Houtenaren over het akkoord in gesprek.

Kiezers met een verstandelijke beperking moeten in het stemhokje de hulp van iemand anders mogen inroepen, als zij niet geheel zelfstandig een vakje rood kunnen kleuren. Daarvoor breekt de belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking LFB een lans, precies één week voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Nieuws

Maandag 17 september was het wethouder Kees van Dalen die de eerste sportvoucher van de AH Sportactie in ontvangst mocht nemen. Hij rekende zijn boodschappen af en gaf daarmee het startsein voor de AH Sportactie. Met de sportvouchers kan gratis kennis gemaakt worden met de sport in Houten.

Op maandag 17 september start de AH Sportactie in Houten. Van 17 tot en met 30 september ontvangen klanten in de drie Albert Heijn winkels sportcredits die zij kunnen verzilveren bij 36 sportaanbieders actief in Houten. 

Precies een half jaar geleden werd de Rotary Santa Run georganiseerd, waarbij deelnemers verkleed als kerstman een parcours hebben afgelegd. Tijdens dit evenement is geld ingezameld voor diverse goede doelen. Sportpunt Houten mocht een cheque in ontvangst nemen voor de ondersteuning van het aangepast sporten in Houten.