Voor jongeren

Op zaterdag 27 april, Koningsdag 2019 gaat het vaarseizoen van de fiets- en voetveren van Uiterwaarde van start. Vanaf Koningsdag zijn gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen, de vele fiets- en voetpontjes over Lek, Waal en Maas in de vaart.  De vaartijden zijn van 10.00 - 17.15 uur.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven voor Windpark Goyerbrug. Daarmee wordt de eerste formele stap gezet in de besluitvorming over het windpark om de omgevingsvergunning te verlenen.

Al vele jaren organiseert KODH de Kunstfietsdagen, de perfecte combinatie tussen Kunst kijken en het feit dat de gemeente Houten een fietsstad is.
Het evenement vindt plaats op 29 en 30 juni vanaf 12 tot 17 uur.

Voor jongeren

Op zondag 14 april organiserden horeca ondernemers in Houten, Bunnik, Cothen, Wijk bij Duurstede en Schalkwijk samen een zgn. "BOKKENTOCHT": De deelnemers werden in ieder café/restaurant verwend met lekkere bockbiertjes en een klein hapje.

Op 12 april 2019 werden de Koningsspelen bij OBS Ridderspoor feestelijk geopend door wethouder Sport Kees van Dalen waarna de Koningsdans gedanst werd. Daarna startten de leerlingen met de sportieve activiteiten.

Op zondag 7 april 2019 werd met een lekker zonnetje de Varsity gehouden. De Varsity, ook wel de Nationale Universiteitsreoiwedstrijden genoemd, is het grootste en oudste studentsportevenement van Nederland.

Voor jongeren

Ook op Het Rond is het van 12.00 tot 00.00 uur feest op Koningsdag!! Samen met Grand Café / Bistro Heren van Houten organiseert Mango’s Cafe voor het tweede jaar een LIVE MUZIEK evenement op Het Rond.

Op donderndagavond  9 mei is er een workshop decoratietechnieken (aquarelleren) bij The Work-Shop.

Kom jij Truusje helpen het varkentje te zoeken dat haar vader op het fort heeft verstopt? Al speurend leer je meer over de geschiedenis van het Fort bij Vechten dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Voor jongeren

De jaarlijkse tweedehands boekenmarkt van Amnesty vindt plaats op zaterdag 6 juli op winkelcentrum Het Rond in Houten. Van 09.00 - 16.00 uur kan iedereen zijn favouriete boeken zoeken in de boekenkramen.

Tijdens Pasen komen er een kleine 400 scouts op kamp in Baarn. Zij doen dit tijdens de zogenaamde HIT (hikes, interessekampen en trappersexpedities), waarbij ze kiezen voor een kamp dat past bij hun interessegebied. Iedereen tussen de 5-88 jaar kan een kamp kiezen dat bij hen past.

De “Stuifes Inn” organiseert activiteiten waar gezelligheid en spelplezier voorop staan. Tweemaal per maand kan je op zondag van 13.30 tot 16.00 uur meedoen met activiteiten en uiteenlopende spellen.