Voor jongeren

Op zaterdag 5 juni 2021 was de uitreiking van de Creativiteitsprijs 2021 van Onze Lieve Vrouwe Broederschap. De prijs van € 1200 ging naar Emma Tijssen voor haar ontwikkeling als visual storyteller.

Zit jouw kind ná de zomervakantie op school? En wil jij in aanmerking komen voor een gratis Schoolspullenpas waarmee je kind zelf de schoolspulletjes kunt shoppen? Stichting Leergeld Houten heeft een aantal schoolspullenpassen voor gezinnen met een U-pas of gezinnen die in een financieel lastige situatie zitten.


Gemeente Houten, Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ zetten Houten op de kaart als Age Friendly Cultural City
Op maandag 31 mei is Houten tot winnaar uitgeroepen tijdens de online slotmanifestatie van het landelijke programma Age Friendly Cultural Cities, georganiseerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Voor jongeren

Op 14 juni 2021 hield de gemeente Houten in samenwerking met de politie een aktie om fietsendiefstal en heling te voorkomen. Nicole van Berkel (Houten Veilig) ging samen met de politieagenten op pad.

De 137ste Varsity werd op 13 juni verroeid op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Na goedkeuring van de Gemeente Houten, Rijkswaterstaat, de K.N.R.B. en K.N.S.R.B. kon de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland na een jaar van afwezigheid weer plaats vinden. Dit jaar mochten alleen topploegen deel nemen aan de wedstrijd. De wedstrijd vond plaats zonder publiek.

De Historische Kring Tussen Rijn en Lek had zaterdag 5 juni een fietstocht georganiseerd langs de Houtense TRAP-route. Gids van deze route is Otto Wttewaall die destijds betrokken is geweest bij dit initiatief.

Voor jongeren

Op donderdag 17 juni om 13.00 uur start de kaartverkoop van VONK Festival. Een nieuw cultureel festival, georganiseerd door Aan de Slinger, waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan.

Op 21 juni 2021 van  20.00-21.30 uur is in Houten het Vraag-maar-raak-THEMACAFE geopend met 4 deskundigen.

Op 19 juni 2021 staat Circus Snor op boerderij Nieuw Slagmaat. De kinderkaravaan van Circus Snor is een actieve buitenworkshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kom meedoen in het circus en geef je op!

Voor jongeren

Wat zijn we blij dat we weer open mogen op de locaties van ‘van Houten&co’! Volgende week beginnen wij met het opstarten van een paar activiteiten voor specifieke doelgroepen. Eén van de activiteiten die wij organisaren is: op de koffie in de 'Droomcirkel'. 

De groep Amnety International Houten gaat boeken inzamelen en wil in september de Boekenmarkt organiseren.

Binnenkort komen nieuwe vluchtelingen in Houten wonen. Voor de maatschappelijke begeleiding van deze mensen is ‘van Houten&co’ op zoek naar vrijwilligers die hen willen begeleiden bij het regelen van alle zaken rondom de huisvesting en hen daarna nog een aantal maanden ondersteunen bij praktische zaken, zoals het doornemen van de post.