Voor jongeren

Stichting Buitenwereld is er een actie gestart om geld in te zamelen om de Buitenwereld de winter door te helpen. Op korte termijn biedt de gemeente geen financiële oplossing aan het bestuur, op langer termijn zal er een nieuwe exploitant moeten komen. 

Al een aantal jaren op een rij organiseert Aan de Slinger de Warme Winterdag. Speciaal wordt deze Warme Wintermiddag georganiseerd voor een bijzondere groep Houtenaren die het verdient om in het zonnetje gezet te worden en waarvoor kerst niet als vanzelfsprekend de leukste tijd van het jaar is.

Op 15 december 2020 zete de Parochiële Caritas Instelling Paus Johannes XXIII (PCI) de handtekening onder de koopovereenkomst van een perceel agrarische grond gelegen aan de Lagedijk/Lange Uitweg in Houten. Dit feit brengt het project ‘de Droom van Schalkwijk’ een stap dichterbij realisatie.

Voor jongeren

In de wijk Het Water staat een treurwilg met een grote groep ransuilen erin. Iets verderop in een andere treurwilg zitten er nog een paar. Het is zelfs zo bijzonder dat mensen van buitenaf komen kijken. Natuurlijk wel op afstand om de uilen niet te verstoren.

Op 8 januari 2021 is de GGD regio Utrecht begonnen met vaccineren in de Expo Houten, die daarvoor geheel opnieuw is ingericht. De zorgmedewerkers uit de regio waren het eerste aan de beurt.

In het beeldverslag laat René van der Brandt  in bijna 10 minuten zien dat het rare, lastige, soms moeilijke en soms droevige jaar ook vele mooie momenten kende.

Voor jongeren

De bibliotheken in de gemeente  Houten zijn gesloten. Maar voorlezen kan nog altijd. Kijk en luister met je peuter of kleuter naar het verhaal over Coco uit het Prentenboek van het Jaar.

Helaas blijven alle binnensportlocaties gesloten tot en met ten minste 9 februari2021.  Om in beweging te blijven heeft  Koffieplus samengewerkt met met Fysio Vandaag. Fysio Vandaag heeft verschillende workouts online gezet die u thuis, vanuit uw eigen huiskamer, kan uitvoeren.

Jongerenwerk van ‘van Houten&co’ heeft  in de komende kerstvakantie een aantal activiteiten georganiseerd. Ben jij tussen de 10 en 23 jaar? Dan hebben wij je zeker wat te bieden.

Voor jongeren

In 2021 wil de Coöperatie Duurzaam Eiland zich met het project ‘Asbest er af en zon op het dak’ hard gaan maken voor de opwek van meer zonne-energie van daken op het Eiland van Schalkwijk. 

Je kunt nu stemmen op het buurtinitiatief dat volgens jou het beste is. Stem tot en met 20 januari via www.kernmetpit.nl en vergroot zo de kans voor jouw favoriete  op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro. 

Heb jij altijd al je voetbalskills willen laten zien tijdens een potje FIFA21? Dan is dit je kans: durf jij de uitdaging aan? Doe dan mee aan de eindejaarscup 2020!