Voor jongeren

Vrijdag 19 april was nou niet de beste avond om in tuinen te gaan werken, maar de tieners van Explore 2 lieten zich niet afschrikken, en gingen gedreven aan de slag met de missie om om te zien naar elkaar.

Ongeacht of je breakdance wilt gaan leren of al vergevorderd bent: bij Cursus&co kun je drie dagen per week terecht bij de lessen van Ravi!

 

Het aftellen is voor de tieners en jongeren al begonnen. Nog heel even en dan is het vakantie. Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ draait in de vakantie een speciaal programma voor alle tieners en jongeren uit de gemeente Houten. Wat kun je allemaal verwachten de komende weken?

Voor jongeren

Nieuwegein - 7 mei 2017. Op het terrein van Down Under is voor de zesde keer de Obstacle Run gehouden. Elke editie trekt steeds weer meer deelnemers naar Nieuwegein en deze keer werd het aantal van 1700 deelnemers ruimschoots gepasseerd, aldus Marcel Strijland, Manager Recreatie van Down Under. Na een opwarming van de spieren konden de enthousiastelingen in groepen elk kwartier aan de start komen.

FC Utrecht gaf woensdag 26 april een voetbal clinic, speciaal voor meiden. Dit in het kader van het komende EK voor vrouwen. Enkele spelers van Jong FC Utrecht gaven de clinic en deden zelf ook mee.

De Rotary Santa Run is een prachtig evenement waarbij ongeveer vijfhonderd deelnemers, jong en oud, verkleed als kerstman een parcours liepen van ongeveer 3,3 Km. De route ging door verschillende wijken en het centrum van Houten, een echte ‘funloop’.

Voor jongeren

Kom donderdag 13 juni naar de partnerbijeenkomst van Healthy Houten in het Huis van Houten. We praten met en over onze toekomst: jeugd. Hoe kunnen we hen helpen een gezonde keuze te maken? Ideaal onderwerp tijdens de landelijke ‘Week voor de Gezondheid’! Last but not least: we sluiten af met een gezellige en gezonde borrel -mocktail en (vega) hapjes included-.

Zaterdag 8 juni is het zo ver: alle leerlingen van Shine staan opnieuw op het podium van theater Aan de Slinger voor hun jaarlijkse eindvoorstelling. Dit jaar gaat de voorstelling over het jaarthema De Online Wereld. Iedereen komt hier dagelijks mee in aanraking. Maar zijn we ons ook bewust van de invloed die deze wereld heeft op ons zelfbeeld, onze keuzes en hoe wij als maatschappij naar de wereld kijken? 

Op 25 mei 2024 treedt de The Lizzy Legacy op in JC Enter . Enter wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een rockpodium. Thin Lizzy is een Ierse hardrockband. The Lizzy Legacy brengt een tribute aan het Thin Lizzy van de 70-er en vroeg 80-er jaren. Thin Lizzy op zijn best met goede songs, stevige gitaren en een klassieke hardrock sound.

Voor jongeren

Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden zoekt jongeren voor de Waterraad studiejaar 2024-2025. In de Waterraad leren jongeren over het werk van een waterschap en mogen ze meedenken met het bestuur. Bijvoorbeeld over de gevolgen van klimaatverandering voor waterbeheer. Of over nieuwe manieren om bewoners en ondernemers te laten helpen met waterbeheer.

Alle kinderen die op een leuke manier kennis willen maken met de hengelsport moeten op zaterdagochtend 25 mei naar het water aan de Waterveste in Houten komen.

Zangdocente Emily van Orsouw van het Houtens Muziek Collectief, begeleidt in Jongerencentrum Enter elke week met veel enthousiasme een groepje jongeren die samen liedjes zingen.