Voor jongeren

Op 23 juli gaat in Tokio de 32e editie van de Olympische Speken van start. En momenteel hebben twee deelnemers uit de gemeente Houten zich al geplaatst om te laten zien hoe sterk ze zijn.

Welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’ werkt samen met ongeveer 500 vrijwilligers in Houten. En daar zijn wij, én vele inwoners van Houten, blij mee!

Hoe gaat het met jou, je zoon of je dochter? We willen het graag weten! GGD regio Utrecht doet onderzoek onder jongeren (16-25 jaar) in Houten en andere Utrechtse gemeenten. De antwoorden helpen ons om beter te begrijpen wat jongeren nodig hebben. 

Voor jongeren

Zaterdag 27 maart 2021 was de Cultuurnacht. Dit jaar een online versie met een drie uur durend programma met veel artiesten . Het werd een gevarieerde avond met zang- en dansoptredens.

Woensdag 17 maart 2021 is de bekende Houtenaar Jan de Jong begraven. Omdat hij een passie had voor fietsen, werd zijn uitvaart een bijzondere. Op de fiets, met de kist op een karretje, werd Jan van huis naar RK kerk in het Oude Dorp gebracht.

In het weekend van 13 februari 2021 kon iedereen nog een keer genieten van het schaatsen op natuurijs.

Voor jongeren

Oranjevereniging Houten stelde een online programma op voor de feestelijke dag, zo hoef je je niet te vervelen. Het Koningsdag programma wordt nog verder uitgebreid, maar het Houtens Oranjecomité maakt alvast een aantal onderdelen bekend.

De gemeente Houten is officieel geselecteerd om mee te doen met het NK stoepranden. Bij dit evenement, dat wordt georganiseerd door Jantje Beton, werken in Houten het Jongerenwerk Houten van ‘van Houten&Co samen met sportpunt Houten.

Dat Schalkwijk inmiddels een aantrekkelijk wandeldorp is geworden, kunnen we dagelijks zien aan de vele wandelaars die het dorp bezoeken. Het Lint- en Liniepad en het Vuylcoppad zijn 2 leuke gemarkeerde wandelingen.

Voor jongeren

 Bent u ook druk met zorgen? Lijkt het u fijn om een avond niet te hoeven koken en geen boodschappen te doen voor het avondeten? Laat Steunpunt Mantelzorg Houten dit dan een keertje doen! U kunt ook iemand anders aanmelden die mantelzorger is. Op onze website leest u meer over ‘Soepie?’ en kunt u zich aanmelden: https://www.vanhoutenenco.nl/soepie/

Het nieuwe herdenkingsmonument op het Plein in Houten krijgt weer een dichtregel erbij. Alle Houtenaren worden uitgenodigd om een gedicht te maken over vrede en vrijheid.

Helpen jullie mee zaterdag 27 februari 2021 met het aanleggen van minibosjes op de Molenzoom?