Voor jongeren

Dat ‘van Houten&co’ dé welzijnsorganisatie in Houten is, weet je waarschijnlijk allang. Maar weet je ook dat wij iedere inwoner van Houten kunnen helpen? Van jong tot oud? We doen vast meer dan je denkt! Daarom is er een animatiefilm gemaakt waarin heel duidelijk uitgelegd wordt wat wij voor jou of je naasten kunnen betekenen.

De gemeenteraad heeft het college in maart 2021 gevraagd om onderzoek te doen naar het bouwen van huizen en appartementen in Houten-Noordwest en Houten-Oost. Het onderzoek laat verschillende mogelijkheden (scenario’s) zien voor de twee gebieden.

Als ouders maakt u zich misschien wel zorgen om het game- en sociale media gedrag van uw kind. U kunt bijvoorbeeld bang zijn dat uw kind het contact met leefstijdsgenoten verliest.

Voor jongeren

Op vrijdag 24 september 2021 passeerde een bijzondere trein, de kameel, het station Houten.Op vrijdag 24 september 2021 passeerde een bijzondere trein, de kameel, het station Houten.

Op zondag 19 september streden kinderen uit heel Nederland om de titel Kampioen NK Stoepranden 2021. De finale was in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Leden van de Loopgroep Houten en Loopsportcentrum Houten organiseerden samen op 18 september 2021 de plogging run. Tijdens het joggen moesten deelnemers zoveel mogelijk zwerfafval oprapen.

Voor jongeren

Het Steunpunt Mantelzorg Houten biedt dit najaar wederom de cursus ‘Beschadigd Brein’ aan. De cursus is voor vrijwilligers en/of mantelzorgers die te maken hebben met/zorgen voor mensen met dementie.

Stress is niet te voorkomen in de hectische wereld van nu. We hebben te maken met vele grote en kleine stressoren, onzekere economische tijden, corona, zorgen om gezondheid, spanningen in relaties en (thuis-)werk. Dinsdagavond 16 november organiseert Cursus&co een workshop Stress Reductie in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. 

Heb jij altijd al dat perfecte plaatje willen schieten, maar weet je niet hoe je op een creatieve manier met je digitale camera om moet gaan? Cursus&co organiseert een Basiscursus Fotografie in het Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor).

Voor jongeren

Het nieuwe theater- en filmseizoen is weer van start. De  jeugdtheaterlessen bij JTS Aan de Slinger zijn ook weer begonnen. 

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk, werk je graag met leuke collega’s, beteken je graag iets voor anderen én ben je beschikbaar in de avonduren en weekenden?

Doet je fietsverlichting het niet? De Fietsersbond Houten helpt je graag. Zaterdag 16 oktober repareren onze vrijwilligers op Het Rond je fietsverlichting.