Voor jongeren

Middels een bewonersinitiatief is het Cultuurhuis Schoneveld twee nieuwe Jeu de Boulesbanen rijker! In totaal beschikt het wijkcentrum nu over drie prachtige banen waar met een grote groep mensen volop Jeu de Boules gespeeld kan gaan worden.

Tijdens de Holocaustherdenking op zondag 26 januari onthult burgemeester Gilbert Isabella een tijdelijk lichtmonument. Dit lichtmonument ‘Levenslicht’ is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Na 23 dagen Winterse gezelligheid op Het Rond zijn zondagavond de koelmachines uitgezet en kijken we terug op een fantastisch geslaagd evenement voor jong en oud! Met ruim 75 vrijwilligers heeft Rond on Ice de afgelopen drie weken voor veel schaatsplezier en huiselijke gezelligheid gezorgd.

Voor jongeren

Op zondag 19 januari 2020 presenteerde KNA Houten haar Winter Concert in restaurant De Engel te Houten. Op deze muzikale middag speelden het opstaporkest, de slagwerkgroepen en de fanfare allerlei muziekwerken in  uiteenlopende stijlen.

Op 17 januari 2020 is Albert Heijn in winkelcentrum Het Rond in Houten is opnieuw geopend. Na een grote verbouwing heeft de winkel een veel ruimer assortiment aan verse producten.

Afgelopen woensdagmiddag 8 januari 2020 vonden er opnames plaats door EditieNL (namens RTL4) in een reportage over hardlopen en gezondheid. Deze week verscheen een wetenschappelijk artikel waarin werd aangetoond dat trainen voor een lange afstand leidt tot een significante verbetering van het vaatstelsel.

Voor jongeren

Nieuw in Houten!! Vrijdag 7 februari opent het Tienercafé in Houten zijn deuren.

Op zaterdag 1 februari om 20.00 uur spelen we in Theater aan de Slinger voor de derde keer de Filmquiz. Dit keer weer volledig old school, met pen en papier. En je hoeft echt niet alles te weten van films én Oscars om een leuke avond te hebben.

In februari starten een aantal nieuwe workshops en cursussen bij The Work-Shop.

Voor jongeren

Het vrouwenkoor The Red Flowers zoekt enthousiaste dames die mee willen zingen. Iedereen is welkom! Er is geen selectie. De gezelligheid staat voorop.

Op woensdag 5 februai kunnen kinderen van 6 to 12 jaar hun eigen insectenhotel maken.
Wil je meedoen?

Koersbal is een balsport die een beetje lijkt op het Franse jeu-de-boule. Het verschil is dat het binnenshuis op een speciale mat wordt gespeeld en dat de ballen niet rond maar excentrisch zijn. Zin om kennis te maken met deze balsport?