Voor jongeren

Gilbert Isabella (58) is woensdag 3 juli 2019 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Houten.

Op donderdag 20 juni is feestelijk stilgestaan bij de realisatie van de woningen aan de Kerkebogerd 29 als onderdeel van het project Buitenoever in Tull en ’t Waal. Het die momenteel in volle gang is. Naar verwachting worden de woningen eind 2019 door Dura Vermeer opgeleverd.

De Coöperatie Opgewekt Houten stelde op vrijdag 21 juni 2019 het zonnedak op gemeentelijke sporthal De Wetering symbolisch in bedrijf. Dit tweede zonnedak van Opgewekt Houten wekt elektriciteit op voor 60 gezinnen. 

Voor jongeren

Na een spannende tijdrit waarbij de twee koplopers op slechts 2 seconden afstand van elkaar zaten, won zondag tóch de nummer twee: de twaalfjarige Rens Stokman. Traditiegetrouw vierde de nieuwbakken winnaar dit met een sprong in de sloot.

Een van de evenementen van  de Tour de Schalkwijk  was woensdag 24 juli 2019: Fiets 'm erin.

Zondag 21 juli 2019 is de 50e Tour de Schalkwijk van start gegaan.

Voor jongeren

Er start een cursus op maandag 16 september en een cursus start op 2 oktober.

Fladder mee met Fluit & Kruid op woensdag 28 augustus. Fluit rent over het gras met de armen gespreid. De armen gaan op en neer. Af en toe maakt ze een plotselinge wending.

Op de laatste vrijdag van de zomervakantie, 30 augustus 2019, vindt in het gezellige centrum van Houten, Het Oude Dorp, tussen 14:00 en 20:00 uur de jaarlijkse Braderie weer plaats.

Voor jongeren

Lijkt het u leuk om uw eigen peren te plukken en  maar geen ruimte voor een eigen boom? Adopteer dan nu een perenboom! Wij zorgen goed voor u boom; snoeien en onderhouden hem, zodat u in de oogsttijd zelf uw peren kunt plukken.

Kom ook naar de Nationale Nachtvlindernacht In Houten! De Milieuwerkgroep Houten én de IVN Nieuwegein-IJsselstein organiseren de lokaal de Nationale nachtvlindernacht op vrijdagavond 30 augustus bij de kinderboerderij in Houten, in het NME lokaal en buiten. Keercamp 13, te Houten.

Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 28 september. Meedoen is heel gemakkelijk en kan al door een koffiemoment te organiseren voor mensen uit de buurt. Daar is niet meer voor nodig dan wat tafels, stoelen, koffie en misschien wat lekkers.