Aankondigingen


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Dinsdag 19 november as. houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen.

Aankondigingen

Bij de Work-shop starten de komende weken weer een aantal leuke workshops voor volwassenen en voor kinderen.

Niet alleen voor volwassenen organiseert the Work-Shop creatieve workshops, ook voor kinderen. Niet alleen voor volwassenen organiseert the Work-Shop creatieve workshops, ook voor kinderen. 

Dierenkliniek Nieuw Houten & Hondenschool Houten organiseren voor de 3e keer een EHBO cursus voor dieren (specifiek honden en een klein beetje katten). Op maandagavond 14 september &  21 september 2020.

Aankondigingen

Ondanks de lockdown zijn leerlingen en docenten doorgegaan met muziek maken en werd er online door de docenten bijgestuurd! Nu is iedereen super enthousiast om weer op 4 juli 2020 te kunnen treden.  In 2 verschillende uitvoeringen laten we horen wat het resultaat van afgelopen maanden is! 

. In de maand juli worden er films vertoond en presenteren we een aantal voorstellingen. De voorbereidingen zijn getroffen om dit corona-proof te laten plaatsvinden.  

 In juli ontvangt theater Aan de Slinger graag weer bezoekers in hun Theaterzaal Ze hebben een prachtige corona-proof opstelling met tafeltjes en stoeltjes. Bestel snel je tickets voor Try (H)outen Comedy Night (4 juli) of zangeres Nina June (11 juli).

Aankondigingen

Om even stil te staan bij de tweede wereldoorlog, in het bijzonder wat het voor de gemeente Houten heeft betekend, is tot 31 oktober 2020 door de Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer” een deelexpositie ingericht in het Archeologie Museum in Houten.

Kunst om de Hoek Houten (KodH) bestaat dit jaar 25 jaar. Normaal zou dit, samen met ’75 jaar Bevrijding’,  gevierd worden met de traditionele Kunstfietsdagen in het laatste weekend van juni. Vanwege de corona maatregelen kan men nu niet op ontdekking gaan langs ateliers en expositieruimten, maar de kunstfietsdagen kunnen wèl kunstmomenten worden!

De afgelopen maanden is kei en kei hard gewerkt aan het samenstellen en opbouwen van een expositie over de Tweede Wereldoorlog in een unieke omgeving op Fort Honswijk. De manschappen verblijven op de eerste verdieping van de contrescarp ademen van nature al een sfeer uit van een ver militair verleden. In de entourage een expositie over WOII maakt het geheel nog mysterieuzer en spannender.

Aankondigingen

Het food & festival BonAppetito strijkt op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september weer neer in Houten. Dit jaar, een corona-proof variant rond de Imkersplas.

Op vrijdag 28 augustus 2020 om 19:00 organiseert "It Rains Fashion" een street-catwalk op het Plein in Houten. In samenwerking met restaurant MIRO en bistro OPOE SPRONK kun u genieten van fashion & diner.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus kan je je eigen appels te komen plukken! De Delcorf zomerappel is al rijp en je mag die zelf komen plukken in de boomgaard van boerderij Nieuw Slagmaat.

Aankondigingen

Schrijf je nu in voor de speciale 24ste editie van de Heren van Houten PUB QUIZ: de OPEN AIR PUBQUIZ op donderdag 9 juli 2020 van 20:00 - 23:00 uur. 

Omroep Houten, DJ Sound Surreal en STARDANCE organiseren  vrijdag 17 april 2020 vanaf 19 uur ‘HEEL HOUTEN DANST’.
En iedereen kan gewoon thuis blijven!!!

Stichting Cultuurnacht Houten organiseert op zaterdan 28 maart 2020 de vijftiende Cultuurnacht Houten. Een echte traditie die niet meer weg te denken is uit Houten.

Aankondigingen

Het mag weer! Met in acht name van 1,5 meter het ZZP (ZOMER) CAFÈ op vrijdag 17 juli van 17-19 uur bij De Engel. Borrelen en netwerken voor zelfstandig ondernemers. De VRIJMIBO voor zzp'ers. Vaste dag, vaste tijd, vaste prijs, vaste prik! Bij mooi weer borrelen we buiten op het terras.

Op 3 maart 2020 organiseert Plusklas Houten een interactieve film- en discussieavond met als thema 'Talent ontwikkelen: een hele prestatie'.

Je wilt graag aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan informatie en waar begin je met isoleren van je woning?