Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In het kader daarvan organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten in samenwerking met Indigo op vrijdag 9 november een interactieve workshop.  Aansluitend is er een high tea.

 Vrij bewegen en expressief schilderen zijn fantastische hulpmiddelen om de fysieke en emotionele groei van kinderen te stimuleren.
In deze workshops zijn we spelenderwijs bezig met de innerlijke wereld.

Vraag jij je ook soms af hoe je smartphone nou eigenlijk werkt en wat je er allemaal mee kan? Op woensdag 31 oktober start ‘van Houten&co’ met de cursus Smartphone voor Beginners.

Aankondigingen

In de herfstvakantie organiseert theater Aan de Slinger Herfststukjes, jeugdtheater in de herfstvakantie (dinsdag 24 t/m vrijdag 26 oktober).

Na uitverkochte concerten en enthousiaste reacties op de kerstconcerten in 2017, keert 'Kerst bij Joke Buis' terug in 2018. Kom tijdens één van de 7 concerten in december samen genieten van prachtige kerstklassiekers, intieme luisterliedjes en persoonlijke verhalen van Joke in een ouderwets gezellige setting.

Neem je instrument (of je stem) mee en speel en zing mee tijdens de jamsessie bij Enter!

Aankondigingen

Keramisch atelier De Heksenketel bestaat 25 jaar en gaat dat vieren met een feestelijke jubileumexpositie!  

Het thema van de expositie is Pure Liefde.  Kom kennismaken met de verschillende verschijningsvormen van liefde. 

Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld exposeert deze zomer tot eind september een overzicht van het werk van de Houtense kunstenares Jet Hoogenboom.

Komende maanden is een bezoek aan Fort Honswijk op het Eiland van Schalkwijk extra de moeite waard. Op 28 juni heeft wethouder Hilde de Groot de reizende fototentoonstelling “Forten van Boven” geopend.

Aankondigingen

Natuurclowns Fluit en Kruid willen deze herfst lekker buiten spelen en mooie dingen maken met takken en bladeren. Op woensdag 31 oktober gaan ze naar de Houtense Spaghettiberg. Daar gaan ze de berg beklimmen, lekker rennen, spelletjes doen, takken rapen, nootjes te eten en...

Op 9 november is een benefietavond voor Make-A-Wish bij Restaurant De Engel in Houten. Make-A-Wish is een goed doel, wat de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 19 jaar dagelijks in vervulling laat gaan.

Een prachtige zaterdagmiddag en avond, in de katholieke kerk, bij De Roskam en in De Engel vol muziek (van pop tot klassiek), dans, toneel en poëzie.

Aankondigingen

Op zaterdag 8 december organiseert Café Eddie's wederom een oergezellige avond met Mark van Veen! Met enkel grote hits in het repertoire belooft het weer een gezellige meezing-avond te worden! 

De Engel Houten presenteert in samenwerking met Radio 100% NL op zaterdag 3 november het 100%NL Meezingfeest! Dit belooft wel een hele bijzondere editie van De Engel in Concert te worden!

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er een Silent Disko in Barak Z van Fort Vechten georganiseerd. Geen lichteffecten maar een sterrenhemel en lampionnen met (electrische) kaarslicht. In een stille zaal kun je helemaal uit je dak gaan op muziek van twee verschillende DJ’s met hits van de jaren 70 tot nu.

Aankondigingen

Voor iedereen die er over denkt om deel te nemen aan De KrachtFabriek, organiseren we een introductie-middag. Op deze middag zullen we uitgebreid stil staan bij waar de KrachtFabriek voor staat, wat De KrachtFabriek is, wat je van De KrachtFabriek kan verwachten en wat er verwacht wordt van deelnemers (Inspirators).

Dit najaar wordt het project Jeugdpas Sport & Cultuur gelanceerd in de gemeente Houten.

Heb je weleens een rondje meegedaan met de JeugdSportPas? De JeugdSportPas wordt uitgebreid met een cultuuraanbod en heet daarom: Jeugdpas Sport &Cultuur!

Govert Schilling is al jaren ambassadeur van de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht 2018 geeft hij een Masterclass Sterrenkunde. Daarbij besteedt hij uitgebreid aandacht aan de mysterieuze planeet Mars, die tijdens de Nacht van de Nacht goed zichtbaar is.