Aankondigingen

Op 8 april 2018 zal op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten de 135ste editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijd ‘Varsity’ verroeid worden. De Varsity is te aanschouwen vanaf de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Houten en Culemborg.

Op zondag 17 september was de boekpresentatie  van Anja Tekelenburg. Het boek "Over (af)vallen en opstaan" is een persoonlijk verhaal over haar leven. Ze beschrijft  haar jeugd waarin ze te maken kreeg met pesten en anorexia.

Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge hebben de handen ineen geslagen en organiseren op vrijdag 19 mei hun eerste Vijfwal Family Run. De Vijfwal Family Run is een obstakel run voor het hele gezin, waarbij met name plezier hebben voorop staat.

Aankondigingen

Een keer iets anders geven op Moederdag? ‘van Houten&co’ organiseert op woensdag 9 mei, van 14.00 tot 16.00 uur de workshop ‘Bloemenkrans voor Moederdag’. Kom gezellig met je moeder en maak allebei je eigen bloemenkrans.

Je maakt van een kamerplant een stukje oerwoud als je er een mini boomhut in plaatst. Met een touwladdertje wordt het nog echter. Je kunt kiezen uit twee modellen om te maken, een ronde en rechthoekige. De ronde kan je in een middag maken, de rechthoekige neemt mogelijk wat meer tijd.

Is het niet leuk om je eigen superzachte knuffel te naaien, ook al ben je nog maar acht jaar? Je hoeft geen ervaring te hebben en jongens kunnen dit ook! Nui laat je zien hoe je het doet en je gaat naar huis met een lieve knuffel. Je moeder, vader, oma, opa of buurvrouw kan ook meedoen en een groter model maken. Wij zorgen ervoor dat alles wat je nodig hebt er is (stof, vulling, oogjes).

Aankondigingen

Tijd voor opera in Theater Aan de Slinger met de jeugdopera van Holland Opera: ‘Uitvinders’, vanaf 7 jaar. Drie uitvinders zijn op zoek naar de ultieme uitvinding: een motor die op water kan draaien! Het leger wil deze uitvinding gebruiken, want dan zijn ze onoverwinnelijk. Maar dan ontstaat er een tweestrijd tussen de uitvinders, want wat was nou het doel en hoe maak je de juiste keuze?

Theater aan de Slinger en het 4 en 5 mei Comité Houten slaan dit jaar voor het eerst de handen ineen om een theatervoorstelling te presenteren op 4 mei. Op 4 mei om 21.00 uur, speelt Timo Waarsenburg ‘In oorlog en liefde’, een bijzonder en waargebeurd oorlogsverhaal.

Zaterdag 14 april wordt de Theaterzaal van Aan de Slinger omgetoverd in een concertzaal voor Meike & Friends.

Aankondigingen

Bij ‘van Houten&co’, locatie Wijkwerkplaats De Meerkoet, exposeert van 6 maart tot 1 mei Jan van Essen uit Houten zijn schilderijen. Jan woont in Houten en is met schilderen begonnen in 2001. Hij maakt zijn kunstwerkstukken veelal in De Krachtfabriek.

Kunst om de Hoek, de Houtense vereniging van kunstenaars, organiseert weer een avond ‘Geen Kunst Hoor’ waarin twee kunstenaars hun werk laten zien en toelichten, en vertellen over wat hen drijft, waar ze nu  mee bezig zijn en wat de mogelijkheden en moeilijkheden van hun technieken zijn. Dit keer staan centraal Ria van Rooijen, glaskunsthttp://www.glasinzicht.nl/ , en Joca, beeldende kunst en ontwerp http://www.joca.nl/.

Katten uit Houten is een prachtige expositie door Maria Arias  ter ere van onze lieve katten uit Houten. Maria schilderde 16 prachtige Houtense portretten van dit geliefde huisdier.
Vanaf vrijdag 4 mei t/m 1 juni in de Kunstgalerie van KODH.  

Aankondigingen

Op koopzondag 29 april wordt weer de Voorjaarsmarkt in winkelcentrum Het Rond in Houten georganiseerd. Planten, bloemen, tuintrends maar ook kleding en leuke gifts; je vindt hier alles in het teken van het voorjaar.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 mei is het zover. De jaarlijkse viswedstrijd voor de Houtense jeugd, is weer terug. Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ heeft samen met een aantal Houtense ondernemers en jongeren de handen ineen geslagen om ‘Viskriebels’ op te zetten, een topactiviteit voor alle jongeren die het leuk vinden een hengel uit te gooien.

Flatsj! Wat is dat? Een klodder kleurige bloemenprut belandt op het papier. Klets! Een dunne veeg met grijze modder komt er omheen.

Clown Fluit is aan het klodderen met zelfgemaakte prutjes uit de natuur. Clown Kruid vraagt zich af waar die pannetjes met natuurverfjes vandaan komen. “O”, zegt Fluit, “die maak ik zelf! De natuur heeft kleuren verstopt en ik heb ze tevoorschijn getoverd”.

Aankondigingen

Wegens succes organiseert Aan de Slinger nog een dag Likkebaarden langs de Linie! De extra dag vindt plaats op zondag 3 juni.

Sinds vorig jaar kent Houten ook een echte Koningsnacht. De avond voor Koningsdag staat al helemaal in het teken van deze nationale feestdag op 27 april.
Voor dit jaar heeft het Oranje Comité Houten een geweldige band weten te contracteren.

Een dansfeest om naar uit te kijken met artiesten, DJ's en live soul-, funk- en hedendaagse popmuziek van The Story Club Band o.l.v. Piero Bianculli

Aankondigingen

Op maandagavond 30 april bieden Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten wederom de informatieavond ‘Het beschadigde brein’ aan. Deze informatieavond is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en/of professionals die (in hun werk) in aanraking komen met dementie. De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 22.15 uur plaats in Huis van Houten (Onderdoor 160).

Op dinsdag 24 april organiseert energiecoöperatie Opgewekt Houten een informatieavond over haar 2e zonnedak (op sporthal Molenwiek) in Racketcentrum Houten (Pelmolen 7).

De stern: Je herkent de grote stern aan zijn fraaie kuif en gele snavelpunt. Het is een prachtige kustbroedvogel die in het voorjaar vanuit Afrika met duizenden naar onze streken komt om te broeden.