Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Kom dansen op vrolijke country muziek in Amerikaanse sferen. Op de woensdagen 12 juni, 10 juli en 14 augustus wordt er door ‘van Houten&co’, de Country Line Instuif georganiseerd.

Op vrijdag 28 juni geeft The Workshop een workshops spelen met verf en op woensdag 10 juli is er een workshop workshop schilderen als een aboriginal.

Kinderen uit groep 2 maken op woensdag 19 juni kennis met de piano. In september start er weer een nieuwe cursus Piano-oortjes. Kinderen uit groep 2 leren in 18 lessen de beginselen van het pianospelen.

Aankondigingen

De dramafilm ‘The Aftermath’ is de boekverfilming van de internationale bestseller 'Het Huis in Kreis Pinneberg’ is op donderdag 23 en vrijdag 24 mei te zien.

Het Symfonisch Blazers Ensemble Houten heeft weer een jaar geoefend op een nieuw repertoire. Op maandag 27 mei brengen ze dit ten gehore in de Grote Zaal van Theater aan de Slinger tijdens hun eindconcert. Niet alleen diverse blaasinstrumenten zijn vertegenwoordigd in dit orkest, maar ook een cello voor de mooie baslijn.

Theatergroep Het Schellinkje speelt op 19 en 26 mei Together! We kennen allemaal Facebook, Instagram en Google. Maar dit is nieuw. Dit is TOGETHER. Een app die uw leven zal veranderen.

Aankondigingen

De schilder- en tekenclub “Laat Talent” heeft op vrijdag 24 mei in de Huiskamer van ‘van Houten&co’ in Huis van Houten een tentoonstelling geopend. Door Gijs van den Berg en Nico Croes werd een onzichtbaar doek weggetrokken, waarna de kleurrijke kunstwerken zichtbaar werden. 

In mei en juni exposeert de Houtense Elco van Staveren bij ‘van Houten&co’, locatie De Meerkoet. Elco werkt voornamelijk digitaal. De meeste werken zijn getekend op een iPad.

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is een expositie van acrylverfschilderijen van Hub Noteborn te zien.

Aankondigingen

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het zover, de jaarlijkse Open Boerderijendag van Krommerijn Boert en Teelt Bewust deelnemers. De 7 deelnemende boerderijen stellen van 10.00 – 16.00 uur hun boerderij open voor een uniek kijkje achter de schermen.

Op zondagmiddag 2 juni begint het seizoen op het Werk aan de Waalse Wetering met een heerlijk zomerprogramma. Vanaf 14:00 ben je van harte welkom op het fort.

Houten is door de Fietsersbond verkozen tot de beste Fietsstad van Nederland.  Ook Aan de Slinger gaat op de pedalen en trakteert vrijdag 21 juni bezoekers op optredens van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger, SHINE Houten, Gospelkoor Total Praise en de vertoning van de fietsfilm ‘Ventoux’ in de Buitenbioscoop mét inleiding van regisseur Nicole van Kilsdonk.

Aankondigingen

Op 21, 22 en 23 juni 2019 kan iedereen weer genieten van food & festival BonAppetito. In het Imkerspark in Houten presenteren tientallen foodtrucks hun lekkerste gerechten.

Ook op Het Rond is het van 12.00 tot 00.00 uur feest op Koningsdag!! Samen met Grand Café / Bistro Heren van Houten organiseert Mango’s Cafe voor het tweede jaar een LIVE MUZIEK evenement op Het Rond.

In theater de Slinger zijn de komende twee weken een filmprogramma en diverse theatervoorstellingen voor ieder wat wils.

Aankondigingen

Op 28/06 organiseert Willem van Rooij een netwerkborrel voor zzp’ers in en rond Houten. De bijeenkomst is niet commercieel. 

Op dinsdag 5 maart geeft Reinier Jonkheer in buurthuis de Meerkoet een lezing over de geschiedenis van de tuinen.

Op donderdag 28 februari organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten een creatief Mantelzorgcafé.  We gaan aan de slag met het maken van een lente bloemstuk onder begeleiding van Paula en Antoinette Steenbeek.