Aankondigingen

De Wereldwinkel eert de viering van Keti Koti op 1 juli, de afschaffing van de slavernij. Keti Koti betekent ‘ketenen gebroken’ en is van oorsprong een Surinaamse feestdag. 

Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld, zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting.

Het Doortrap Fietsfestival is vrijdag 3 juni op Wereld Fietsdag

Aankondigingen

De inschrijvingen voor zowel de Reanimatie + AED basiscursus als de opfriscursus (voorheen herhalingscursus) voor september en oktober zijn geopend! 

Na weer een succesvol seizoen vol jeugdtheatercursussen biedt Jeugdtheaterschool in het seizoen 22-23 heel veel cursussen aan. Leuke, spannende, lange en korte theatercursussen voor allerlei leeftijden. De cursussen vinden plaats van maandag t/m vrijdag in Aan de Slinger.

De Zingende Vuurtoren, een gemengd zangkoor van 35-40 enthousiaste senioren dat georganiseerd wordt door Cursus&co van ‘van Houten&co’, maakt een doorstart.

Aankondigingen

Op zaterdag 10 september 2022 kun je van 11.00 tot 22.00 uur genieten van de mooiste gratis theatervoorstellingen op Theater Toeren Bij De Boeren in het buitengebied van Wijk bij Duurstede en Houten. Kom je ook?

Nieuws van Aan de Slinger met daarin aandacht voor de laatste Buitenbioscoopfilm voor de zomer 'Nomadland'. En het zomerse buitenprogramma 'Buiten Spelen' dat we van 26 augustus tot en met 18 september organiseren op drie mooie locaties in Houten en omgeving.

Dit weekend is de kleurrijke kersenboomgaard het decor voor de vijfde editie van Loeren Festival. Grote artiesten als Douwe Bob en RONDÉ en theatergezelschappen MAN || CO en Firma Frictie komen naar ‘t Goy voor een zonnige editie van Loeren Festival. Loeren Festival wordt georganiseerd door stichting Aan de Slinger.

Aankondigingen

Theetuin 't Waalse Erf bestaat tien jaar en ter gelegenheid daarvan houden ze op 30 april een voorjaarsfair. Kom en kijk je ogen uit en geniet van alle creatieve en ambachtelijke producten van enthousiaste deelnemers.

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’, is een nieuwe expositie te bekijken. Maria Arias exposeert dierenportretten, gemaakt met verschillende technieken.

Met de expositie (im)p exposeren 22 kunstenaars in de oude Thermen Houten. Op 22, 23 en 24 oktober is het werk tussen 12.00 tot 18.00 te bekijken. Makers laten zich inspireren door het thema (im)perfectie.

Aankondigingen

Op zaterdag 3 september van 10:00 – 16:00 uur is het de 23ste editie van de Houtense Activiteitenmarkt. Wilt u ideeën opdoen voor een nieuwe activiteit, heeft u vragen aan een deelnemende organisatie of wilt u na de zomer als vrijwilliger aan de slag?

Op zaterdag 13 Augusuts  wordt op het parkeerterrein van Expo Houten een grote Snuffelmarkt gehouden met tweedehands, curiosa en andere oude spullen. Voor elk wat wils op deze markt voor de betere spullen.

Heb je zin om op woensdagochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur mee te doen met Country Line Dance? Je bent van harte welkom vanaf 24 augustus! Deze activiteit wordt georganiseerd door Cursus&co van ‘van Houten&co’ in Huis van Houten, op de eerste verdieping boven de bibliotheek aan het Onderdoor. 

Aankondigingen

Na het succes van de eerste editie Oktoberfest Oude Dorp, is de Ondernemersvereniging dit jaar op 20 augustus terug met de zomerse variant; Bierfest! Het jaarlijkse dorpsfeest op het Oude Dorp in Houten wordt op de laatste zaterdag van de zomervakantie omgetoverd tot een grote biergarten.
Van 14:00 - 00:00 uur staan blaaskapellen uit de regio op het podium om er met jullie een feest van te maken.

Toegang: 18+ 
Reserveer hier je kaarten:https://bierfestoudedorp.eventbrite.nl

Geniet in september van een bijzondere horeca beleving op een historische locatie nabij Bunnik.Vanachter het - normaliter - gesloten hekwerk zie je een klein stukje van dit geheimzinnige fort liggen. Met bijna 32 hectare aan prachtig natuurgebied is Rijnauwen weliswaar een populair wandelgebied, maar het fort is voor de meesten een nog onbezochte parel.

Van vrijdag 24 juni tot en met 26 juni 2022 is het Feestweekend in 't Goy en vindt ook de Goyse Triathlon plaats.

Aankondigingen

Heb je een mbo- of havo/vwo-diploma behaald of doe je dat binnenkort? Dan kun je natuurlijk gaan doorstuderen. Maar een tussenjaar is zeker ook een mogelijkheid!

FC de Rebellen is een club van oud betaald-voetbal spelers. Ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum organiseren ze een speciale wedstrijd op vrijdag 1 juli op het complex van FC Delta Sports.

Op dinsdag 19 april wordt er weer gestart met het Wijketen in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’. Iedere derde dinsdag van de maand ben je vanaf 18.00 uur van harte welkom om elkaar te ontmoeten en te genieten van een lekkere maaltijd.