Aankondigingen

Op 8 april 2018 zal op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten de 135ste editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijd ‘Varsity’ verroeid worden. De Varsity is te aanschouwen vanaf de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Houten en Culemborg.

Op zondag 17 september was de boekpresentatie  van Anja Tekelenburg. Het boek "Over (af)vallen en opstaan" is een persoonlijk verhaal over haar leven. Ze beschrijft  haar jeugd waarin ze te maken kreeg met pesten en anorexia.

Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge hebben de handen ineen geslagen en organiseren op vrijdag 19 mei hun eerste Vijfwal Family Run. De Vijfwal Family Run is een obstakel run voor het hele gezin, waarbij met name plezier hebben voorop staat.

Aankondigingen

Om het vakantiegevoel vast te houden gaan we een zomerse ketting maken met schelpen en glaskralen. Met deze materialen kun je een zogenaamde kreukel- of een vierdraadsketting maken. Je gebruikt of speciaal draad waarmee je twee delen met kralen “weeft”, of kralen geregen aan vier draden.

Zondag 8 juli van 11 tot 17 uur is er een workshop Bloemcorsage vilten. Docent is de bekende hoedenmaakster Zsófia Marx.

Iedereen heeft wel laatjes, potjes en trommeltjes met oude sieraden. Uit de mode of kapot, maar wel bewaard vanwege de mooie kralen of de mooie herinnering. Eeuwig zonde om deze te laten liggen! Maak er weer iets moois van! Met sieradenontwerpster Belinda de Man bepaal je wat je veranderen wilt, waar zij jou graag bij helpt.

Aankondigingen

De muziektheatervoorstelling van Theaterkoor Houten; UNDER CONSTRUCTION, is te zien in Theater aan de Slinger in Houten op 7 en 8 juli 2018.

Wat heb je nodig als je op vakantie gaat? Juist! Een koffer vol met spullen. Kijk maar naar de clowns Fluit en Kruid. Zij staan te wachten onder een boom en hebben hun koffer al in hun hand.

 

Op zondag 23 sepetember geeft Van Piekeren een intiem huiskamerconcert bij Dassenakker LIve.

Aankondigingen

Makeblijde bruist in het weekend van 23-24 juni tijdens de Kunstfietsdagen van Kunst om de Hoek. De Houtense kunstenaars Anja Grondman en Karen Machielsen hebben gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd om samen met hen te exposeren.

Bij de Meerkoet zijn vanaf 7 juli t/m eind augustus schilderijen en tekeningen van de Houtense kunstenaars Claudia Hessing en Maria Arias te zien. De opening vindt plaats op zondag 7 juli vanaf 14.00 tot 17.00 ur in aanwezigheid van de kunstenaars.

Komende maanden is een bezoekje van Fort Honswijk op het Eiland van Schalkwijk extra de moeite waard. Van 22 juni t/m 22 september is de reizende fototentoonstelling met maar liefst drieëndertig luchtfoto’s van forten dagelijks te bewonderen.

Aankondigingen

Op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger het festival ‘Loeren bij de Boeren’ in ’t Goy, nabij Houten. Loeren bij de Boeren is een zomers en sfeervol festival met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en lekkere sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens.

Stel je voor. Je ligt te slapen. En je schrikt wakker van de rookmelder. Weet jij wat je dan moet doen? Gelukkig kun je zelf veel doen om jouw huis brandveilig te maken.

Onder het motto ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is 21 juni door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Yoga Dag. Het doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Yoga. Door Yoga kom je tot rust, het maakt je hoofd leeg en helder en is het goed voor je gezondheid.

Aankondigingen

Vrijdagavond 29 juni is er een Hawaï-disco voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op deze avond kan er gedanst worden op zomer- en Nederlandstalige hits, gedraaid door DJ Tim. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een Hawaïslinger en je kunt op de foto in Hawaï-sferen.

Zaterdag 5 mei vieren we van 20:00 - 01:00 uur de vrijheid op Het Oude Dorp Houten. Grote stretch tent, drive in show en de weersvoorspellingen zijn perfect!

Wegens succes organiseert Aan de Slinger nog een dag Likkebaarden langs de Linie! De extra dag vindt plaats op zondag 3 juni.

Aankondigingen

Participatiegroep ‘De Fortwerkers’ organiseert een inloopbijeenkomst over de ontwikkeling van Fort Honswijk. Bent u inwoner, ondernemer of op een andere manier geinteresseerd in de toekomst van dit bijzondere fort? Kom dan op 4 juli vanaf 19.00 uur naar Honswijk aan de Lekdijk in Schalkwijk.

De samenleving verandert in hoog tempo. We leven individualistischer, vaak in kleinere huishoudens, onze sociale netwerken fragmenteren en virtualiseren. Wat niet verandert, is dat de mens van nature een sociaal wezen is, dat het beste functioneert in verbondenheid met anderen.

Donderdag 28 juni, van 19.00 tot 21.00 uur, organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten weer een mantelzorgcafé. Deze keer met een interactieve lezing over omgaan met stress en emoties.