Aankondigingen

De zomervakantie leuk afsluiten? Kom dan op vrijdag 23 of zaterdag 24 augustus naar circus Snor bij ons op boerderij Nieuw Slagmaat! Circus Snor is een geliefd circus voor zowel ouders als kinderen.

Aan het eind van de vakantie organiseert Groene Maatjes op zondag 25 augustus weer een wildplukexcursie voor gezinnen. Dit maal gaan ze naar Fort WKU bij Schalkwijk, een heerlijke plek om het zomervakantiegevoel nog even vast te houden.

Dit vindt voor de vierde keer plaats zal in Cultureel Centrum De Wiese op zaterdag 9 december 2023.

Aankondigingen

De Senioren Zomerschool heeft voor 2024 weer een uitgebreid programma gemaakt, met 26 activiteiten, die allemaal plaatsvinden in de weken van 15 juli tot en met 24 augustus.

In deze leuke workshop ga je aan de slag met het maken van kaarsen en een kaarsenstandaard. Met de aanwezige materialen stel je je eigen kaarsen samen die helemaal in jouw interieur passen. Voor het gieten van de vormkaarsen hebben we verschillende mallen en vele kleuren kaarsenwas.

Voor wie een reis naar Frankrijk op de kalender heeft staan is het leuk om de taal van de Fransen nét iets beter te leren spreken. Hiervoor biedt ‘van Houten&co’ de praktische training Bon Voyage! aan.

Aankondigingen

Op woensdag 10 juli geven de recreanten van Caecilia een zomeravondconcert. 

Dat betekent dat u leuk kunt aanschuiven direct ná het samen eten in de Wiese en vóór de wedstrijd Nederland tegen Engeland of Zwitserland(daar hopen we maar op).

Elke laatste woensdag van de maand een bingo in de Wiese in Schalkwijk. De eerstvolgende keer is op woensdag 26 juni 2024, de inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur.

Op zondag 9 juni is er weer een Open Podium in De Groeverij! Maak je muziek? Of doe je aan een andere vorm van podiumkunst? Dan ben je meer dan welkom ons podium te betreden en van je te laten horen. Maar let op: vanaf deze editie gaan we het accent op het Open Podium iets meer verleggen naar eigen composities/werk.

Aankondigingen

Op zondag 30 juni 2024 van 11.00 tot 16.00 uur is museum Dijkmagazijn De Heul in Schalkwijk (Provincialeweg 70) weer geopend met de tentoonstelling “Mensen en monumenten”. Van de vele monumenten komen uiteraard de drie kerken aan bod: De hervormde kerken van Schalkwijk en Tull en ’t Waal en de katholieke Heilige Michaelkerk in Schalkwijk.

“Als we nadenken over onze problemen, verdrinken we onszelf vaak in onzekerheden. Het is essentieel dat je jezelf laat vies worden om groei te cultiveren. Elke mislukking, elke onzekerheid, elk ongemakkelijk moment is een kans voor ons om dieper te graven, om de lessen bloot te leggen die verborgen liggen.

Op Exoknaag en Terraria is bijna alles te vinden op het gebied van de terrariumhobby, kleine exoten en knaagdieren: slangen, hagedissen, spinnen, insecten, terraria, terrariumbenodigdheden, knaagdieren, shows, voer, boeken, informatie en nog meer.

Aankondigingen

Op zondag 25 augustus gaan de Groene Maatjes weer naar Fort WKU bij Schalkwijk voor onze traditionele wildplukexcursie voor gezinnen. Eerst gaan we zomerse kruiden en bloemen oogsten. Hopelijk zijn er ook nog wat late bramen en frambozen. Hiermee gaan we weer een heerlijke vegetarische lunch bereiden boven het vuur.

Om de twee jaar wordt er in Cothen een Oogstfeest georganiseerd door een groep enthousiaste oogstfeesters met veel interesse voor de agrarische sector.

Lokale producenten vertellen je op de streekmarkt graag alles over hun ambachtelijke producten en werkwijze. Met recht ambacht uit de Kromme Rijnstreek & het Groene Hart.

Aankondigingen

De tweede zondagmiddag zomereditie op Fort bij Vechten! Op zondag 25 augustus van 16.00 tot 21.00 uur. Op zondagmiddag starten we de afterparty van het weekend. Met heerlijke Sunday Vibes & Bites met DJ Mattheus (Balthazar, 33+Party, Tivoli) en DJ Jean Paul (033 DJ’s) de lekkerste Funky dansplaten. Van R&B tot disco en beats. Daar wil je bij zijn!

Kom de zomer vieren met ons op het Fort Feest van Play! We transformeren het Fort aan de Waalse Wetering tot een speelplaats, waar we samenkomen voor een viering van de zomer. Het programma belooft een dag vol betoverende activiteiten en inspirerende ontmoetingen.

Wij kunnen zeggen dat ons festival Crazy Wonderland niet het grootste festival van Nederland is. Maar wij denken wel dat Crazy Wonderland het gezelligste festival van Nederland is. Niet te groot en niet te klein en weer of geen weer, de sfeer is zo uniek dat iedereen blijft om te dansen en chillen.

Aankondigingen

Op dinsdag 25 juni van 15.30 tot 18.00 uur zijn cultuurmakelaar Bea Nederhoff en cultuurambtenaar Julia Terlunen in de foyer van Aan de Slinger aanwezig om Houtense cultuurmakers te helpen bij hun vragen. Bruis je van de ideeën en kun je hulp gebruiken om je plan van de grond te krijgen? Bea en Julia helpen je graag.

Iedere 3e woensdag van de maand organiseren Ilonja, Marjon en Mike wat de pot schaft. Iedereen is welkom om aan te schuiven voor een heerlijke en eerlijke maaltijd.

Kom donderdag 13 juni naar de partnerbijeenkomst van Healthy Houten in het Huis van Houten. We praten met en over onze toekomst: jeugd. Hoe kunnen we hen helpen een gezonde keuze te maken? Ideaal onderwerp tijdens de landelijke ‘Week voor de Gezondheid’! Last but not least: we sluiten af met een gezellige en gezonde borrel -mocktail en (vega) hapjes included-.