Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Op zondag 10 maart organiseert Aan de Slinger voor de vierde maal het Korenfestival in Houten! Het wordt een dag vol workshops en presentaties voor publiek. Workshops voor iedereen

Op maandag 11 maart van 19.30 tot 21.00 uur start de eerste introductiecursus Kabbala. Kabbala is een millennia oude wijsheid die de geestelijke (spirituele) werelden beschrijft.

Heb je nog nooit geborduurd, en lijkt het je leuk daar verandering in te brengen in het nieuwe jaar? Dit is je kans! Tijdens deze workshop op woensdag 13 maart ga je met grote steken borduren op een stukje wollen deken.

Aankondigingen

Zaterdag 9 februari vindt in De Wiese een bijzonder concert plaats. Dan kunt u kijken en luisteren naar twee orkesten.

In de eerste week van Februari Filmmaand draait bij Aan de Slinger het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. ‘Beautiful Boy’ is het Engelstalige debuut van regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen).

Zaterdagavond 26 januari kunnen Houtenaren met hun kinderen tussen 6 en 12 jaar een theater-uitgaangsavond beleven. Kim van Zeben speelt ‘Eendje’,  een “prachtig, komisch verhaal” (4* Scènes). Aanvang 19.30 uur.

Aankondigingen

Zondag 17 februari: Open tuinen in Schalkwijk. De eerste bloembolletjes steken hun kopjes alweer boven de grond. En al zou je het nog niet zeggen, het voorjaar is toch voorzichtig in aantocht. Daarom organiseren vier Schalkwijkse tuinen de eerste ‘Open-tuinendag’ van het nieuwe jaar.

Van 8 februari tot 22 maart 2019 is in het Theater aan de Slinger een expositie te zien van drie Houtens kunstenaars: schilderijen en tekeningen van Claudia Hessing en Maria Arias en glasobjecten en sieraden van Ria van Rooijen.

Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld presenteert tot begin maart een overzicht van het werk van Petra van Es. Zo’n 15 jaar geleden is zij met schilderen begonnen; eerst met acrylverf en sinds enkele jaren ook met olieverf.

Aankondigingen

In de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen! Op dinsdag 26 februari kunnen Houtense jongeren tussen 10 en 23 jaar je mee naar een escaperoom, 'Prison Island' in Utrecht!

Kom je ook naar het gratis Voorleesfeest op donderdag 28 februari in de voorjaarsvakantie om 10 uur? Christianne Maurer van het Houtens Muziek Collectief blaast dit verhaal tot leven en jij mag meedoen! Gratis kaartjes kunnen worden opgehaald in Houten-centrum vanaf nu.

“Wat een dikke boom Kruid! ”, zegt Fluit. Maar Clown Kruid vindt het helemaal geen dikke boom. “Het is een gewone boom”, zegt Kruid. “Een stam en een heleboel kale takken erboven”. Niets bijzonders dus.

Aankondigingen

Zaterdag 23 februari staan een film, filmhap, inleiding en een theatervoorstelling op het programma van Aan de Slinger, allen in het teken van ruimte en het heelal. Het is een Mix & Match, bezoekers stellen vooraf hun programma samen.

Vrijdagavond 22 februari organiseert een enthousiaste club vrijwilligers van ‘van Houten&co’ weer  een disco voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders.

De kinderen kunnen (bijna) elke 2e vrijdag van de maand van 19:00-21:00 uur in de Grund dansen en plezier maken op zelf aangevraagde muziek.

Aankondigingen

Op donderdag 28 februari organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten een creatief Mantelzorgcafé.  We gaan aan de slag met het maken van een lente bloemstuk onder begeleiding van Paula en Antoinette Steenbeek.

Op 4 maart organiseren Aan de Slinger, Arabisch Nederlands Cultuurhuis Houten en ‘van Houten&co’ van 16.30 tot 21.45 uur in Aan de Slinger een bijeenkomst over werk en participatie: Kersen&Dadels. Een bijeenkomst voor statushouders, werkgevers en Houtenaren!

Op donderdag 15 november, van 19.30 tot 21.30 uur, organiseert ‘van Houten&co’ de lezing ‘Zadkine aan zee’ door Lisette le Blanc. Deze tentoonstelling is nu in Museum Beelden aan Zee te bezichtigen.