Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Er start een cursus op maandag 16 september en een cursus start op 2 oktober.

Op woensdag 18 september 2019 van 19:30 - 22:00 uur kan je bij The Work-shop als een Aboriginal schilderen.

Op donderdag 8 augustus 2019, 19:30 - 22:00 uur geeft The Work-Shop een workshop Mandala stippelen met docent kunstenares Aly Grelling.

Aankondigingen

Op zaterdag 7 september bij WKU kunt u komen luisteren naar Franse muziek van Les Cornichons . 

De Houtense gitarist Ludwig Rondón geeft op 6 augustus 2019 het allereerste ligconcert in de Bibliotheek Houten-Centrum. Een ontspannen en mindfull begin van de dag in Latijns-Amerikaanse sfeer.

Aan de Slinger gaat op vakantie van zaterdag 20 juli t/m zondag 25 augustus.

Aankondigingen

Op zondag 25 augustus kan je tussen 11.00 - 16.00 uur in museum Dijkmagazijn De Heul de tentoonstelling bezoeken.

De expositie draagt als titel: “Van IJzertijd tot nieuwbouwwijk” en is bijzonder omdat het een beeld schetst van de bewoningsgeschiedenis, aangevuld met vondstmateriaal. Er zijn vondsten gedaan van nationale allure: een gave boomstamkano en visfuiken van wilgentenen.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli is er open huis bij Imkerij Two Bee. Henk Vernooij vertelt graag over zijn boeiende hobby.

Aankondigingen

Fladder mee met Fluit & Kruid op woensdag 28 augustus. Fluit rent over het gras met de armen gespreid. De armen gaan op en neer. Af en toe maakt ze een plotselinge wending.

Op de laatste vrijdag van de zomervakantie, 30 augustus 2019, vindt in het gezellige centrum van Houten, Het Oude Dorp, tussen 14:00 en 20:00 uur de jaarlijkse Braderie weer plaats.

Appelplukdag op 15 & 16 en 22 & 23 september van 10.00 – 16.00 uur. Twee weekenden lang waarin u uw eigen appels kunt komen plukken.

Aankondigingen

Op 21, 22 en 23 juni 2019 kan iedereen weer genieten van food & festival BonAppetito. In het Imkerspark in Houten presenteren tientallen foodtrucks hun lekkerste gerechten.

Ook op Het Rond is het van 12.00 tot 00.00 uur feest op Koningsdag!! Samen met Grand Café / Bistro Heren van Houten organiseert Mango’s Cafe voor het tweede jaar een LIVE MUZIEK evenement op Het Rond.

In theater de Slinger zijn de komende twee weken een filmprogramma en diverse theatervoorstellingen voor ieder wat wils.

Aankondigingen

Op 28/06 organiseert Willem van Rooij een netwerkborrel voor zzp’ers in en rond Houten. De bijeenkomst is niet commercieel. 

Op dinsdag 5 maart geeft Reinier Jonkheer in buurthuis de Meerkoet een lezing over de geschiedenis van de tuinen.

Op donderdag 28 februari organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten een creatief Mantelzorgcafé.  We gaan aan de slag met het maken van een lente bloemstuk onder begeleiding van Paula en Antoinette Steenbeek.