Aankondigingen

Op zondag 17 september was de boekpresentatie  van Anja Tekelenburg. Het boek "Over (af)vallen en opstaan" is een persoonlijk verhaal over haar leven. Ze beschrijft  haar jeugd waarin ze te maken kreeg met pesten en anorexia.

Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge hebben de handen ineen geslagen en organiseren op vrijdag 19 mei hun eerste Vijfwal Family Run. De Vijfwal Family Run is een obstakel run voor het hele gezin, waarbij met name plezier hebben voorop staat.

Tessel Kersten schittert in het fantastische vernieuwde programma van Johnny de Mol: 'Hotel SynDROOM'
Johnny de Mol heeft opnames gemaakt in Schalkwijk: thuis, bij Mieke van Paassen en in het Eetatelier en Haltnahuis waar Tessel werkt.

Aankondigingen

Vanaf donderdag 23 november kun je in 10 weken Windows 10 onder de knie krijgen. Deze cursus gaat specifiek in op de basishandelingen voor het werken op een computer met dit besturingssysteem. Je leert onder andere werken met de muis en het toetsenbord. Tijdens deze cursus wordt internet summier behandeld; het gebruik van e-mail wordt niet behandeld. 

Breien is een ontspannende hobby en is helemaal terug van weggeweest! Het geeft rust en bovendien zie je onder je handen prachtige werkstukken ontstaan, van babyvestjes of knuffeltjes tot truien of sjaals. Wil je ook leren breien, doe dan mee met de basiscursus Breien van ‘van Houten&co’.

Bij PizzArt worden regelmatig glutenvrije en gewoon workshops op diverse niveaus gegeven in Houten.

Tijdens deze workshop leer je wat de basisingrediënten zijn van pizza, wat het verschil is tussen glutenvrijpizza en gewoon pizza.

Aankondigingen

Precies vijftien jaar geleden startte het project 'Psalmen voor Nu'. Een groep toegewijde dichters en componisten met maar één missie: de diepte van de psalmen op een nieuwe manier toegankelijk maken. En nog steeds blijkt telkens weer: waar de psalmen klinken, doet dat mensen goed. Om dit jubileum te vieren organiseert stichting Psalmen voor Nu een jubileumconcert.

Niet schrikken. Er is geen crisis bij Nederlands favoriete Stadscircus. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen. ”Te Koop” is de titel van de nieuwe show waarmee we dit jaar als een wervelwind door de grootste Nederlandse steden stormen. Een spektakel waarin ons moderne theatercircus de maatschappij een spiegel voorhoudt. Dat maakt Magic Circus uniek voor een bezoek met of zonder kinderen. 

Je kent ze wel, van die mensen die heel erg goed zijn in iets. Het lijkt wel of alles ze meezit in het leven. Nicky is zo’n meisje. Ze is nog maar 21 en is nu al een groot artiest. Ze heeft haar eigen persoonlijk assistent, visagist en stylist. Ik bedoel maar! Ze kan echt dansen en zingen als de beste. Al haar concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht.

Aankondigingen

Op vrijdag 27 oktober, van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert 'van Houten&co' de lezing 'Hollandse Meesters uit St. Petersburg'.

'Vormgevers in Hout' is de jaarlijks terugkerende houtexpositie op Fort bij Vechten. De expositie wordt elk jaar in het derde weekend van oktober gehouden. Diverse kunstenaars, houtzagers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentbouwers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven die hout be-of verwerken presenteren hun werk. Het is een evenement dat elk jaar vele bezoekers trekt.

Tot 15 november organiseert ‘van Houten&co’ een expositie van Christien Westerbeek (1955) in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.
In Kampen doorliep Christien in de jaren ’80 de kunstacademie. Inmiddels is ze ongeveer dertig jaar actie. Haar kunst manifesteert zich door de jaren heen vooral in schilderijen en experimenten met schildertechnieken.

Aankondigingen

Een jaar geleden begon het CreaCafé. Mensen die het leuk vinden om te handwerken, komen bijeen om creatief bezig te zijn en elkaar te inspireren. Inmiddels is de groep uitgegroeid maar zo'n 20 regelmatige bezoekers.

Op 25 oktober gaan de groene clowns Fluit & Kruid aan de slag met de prachtige kleuren en vormen van herfstbladeren. Ze gaan samen met kinderen ontdekken hoe in het bos kunst voor het oprapen ligt. Net als eekhoorns verzamelen ze mooie spulletjes uit het bos om ermee te fantaseren. Tussendoor gaan ze een levend natuurkwartet spelen en vertellen ze een spannend bosverhaal.

Kom op zaterdag 14 oktober langs tussen 12.00 en 16.00 uur en probeer de kluis te kraken!

Er staat op zaterdag 14 oktober een mysterieuze kluis in Het Rond. Je vindt de kluis buiten voor het overdekte gedeelte nabij Nick & Son.

Aankondigingen

Zaterdag 11 november de eerste dansavond voor 35 plus.
Muziek van toen en nu verzorgd door DJ Chris.


Tickets 7,50 euro aan de deur.

Locatie: Cafe Eddies, Papiermolen 3 a, 3994 DJ Houten

Vrijdag 13 oktober is het zover: lekker griezelen bij de OKE Kinderdisco HALLOWEEN! Kom jij het leukst/engst/beste verkleed? Dan win jij een leuk prijsje. Natuurlijk kun je ook weer zelf liedjes aanvragen, dansen op de muziek van de dj's en meedoen met de spellen. We zien jullie graag allemaal van 19:00-21:00 uur in de Grund!

Zaterdag 21 oktober vanaf 22.30 uur is er weer een editie van Discokrakers!
Een mix van oude disco & nieuwe hits in De Kleine Geer te Houten. Entree: Gratis

Aankondigingen

Ook dit jaar organiseert Dierenkliniek Wulven weer een informatieavond over vuurwerkangst bij honden en wel op maandag 13 november 2017.

Veel honden zijn, net als andere dieren, bang voor vuurwerk. Honden hebben echter de pech dat ze, ook als ze bang zijn, toch naar buiten moeten om uitgelaten te worden.

Wil je weten hoe je een aanvraag voor Cultuurfonds Houten moet indienen? Of wil je weten of een aanvraag voor jouw project mogelijk is? Kom dan langs tijdens de Open-adviesavond op woensdag 25 oktober.

In de kernrandzone Oud Wulven (het gebied gelegen tussen snelweg A12 - spoorlijn - Rondweg - Utrechtseweg) spelen tegelijkertijd een aantal initiatieven. Zo oriënteert het Wellantcollege zich op het toekomstperspectief van hun huidige huisvesting.