Aankondigingen

Dit vindt voor de vierde keer plaats zal in Cultureel Centrum De Wiese op zaterdag 9 december 2023.

.Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert Groen Doet Goed in samenwerking met alle natuur organisaties van Houten de jaarlijkse Buitendag voor kinderen en (groot)ouders.

Altijd al willen weten hoe het spoor eigenlijk werkt? Wat er allemaal nodig is om een trein te laten rijden? Tijdens het evenement Techlab XL staat het hele Spoorwegmuseum in het teken van de techniek achter de trein. Daarvoor moeten wel de handen uit de mouwen! Met allerlei spannende demonstraties en uitdagende proeven ontdek je de geheimen achter de werking van de trein. Ga aan de slag en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.Evenement Techlab XL: 22 t/m 30 oktober 2022

Werkstations
Het ziet er heel vanzelfsprekend uit, een rijdende trein. Hij heeft wielen, krijgt elektriciteit via de bovenleiding en rijdt op rails. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Het Spoorwegmuseum opende in 2017 het Techlab waar je, door het doen van allerlei proefjes, alles zelf kan ontdekken. Tijdens het evenement Techlab XL doen we er nog een schepje bovenop. Door het hele museum vind je verschillende grote werkstations waar je volop experimenten kan uitvoeren. 

Activiteiten
Lukt het jou bijvoorbeeld om iets weg te schieten met behulp van stoom of luchtdruk? Kun je zelf een stroomkring maken? Ontdek op een speciale testbaan wat voor invloed luchtweerstand en wrijving hebben op de snelheid van een trein. En waarom hebben stoomlocomotieven eigenlijk grote èn kleine wielen? Door aan de wielen te draaien merk je dat vanzelf. Over wielen gesproken, hoe wordt een heen- en weergaande beweging van drijfstangen omgezet in een draaiende beweging? Klinkt ingewikkeld, maar het Spoorwegmuseum laat het zien.

Trein trekken
Treinen zijn enorm zwaar, er is dus veel kracht nodig om hem in beweging te krijgen. Zou jij dit in je eentje voor elkaar kunnen krijgen? We zetten een trein voor je klaar zodat jij hem van zijn plek kan trekken. Lukt het je niet zelf, dan proberen we het met z’n allen!

Aankondigingen

Vanaf 11 juni start de praktische training Bon Voyage! bij Cursus&co van ‘van Houten&co’. In vijf avonden leert Karin Resing je graag hoe je in Frankrijk beter contact kunt maken. Frankrijk is nog steeds in de top 3 als favoriete vakantiebestemming.

Doe jij mee aan ESCAPED@HOUTEN !? In deze reis stap jij in de schoenen van een vluchteling. Je gaat op weg met de koffer van iemand uit Iran, Afghanistan of Syrië. Onderweg moet je problemen oplossen, sloten open zien te krijgen en aanwijzingen zoeken.

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is.

Aankondigingen

Het kan je niet ontgaan zijn: met het recent via Snowstar Records uitgekomen prachtalbum ‘Video Days’ keerde de Utrechter Kim Janssen – mét nieuwe bandnaam Cape Sleep – de afgelopen weken terug op het podium.

Op zondag 21 april ontvangen we Twin Bridges uit Portland, Oregon in De Groeverij. Deze band laat klassieke- en kamermuziek feilloos samensmelten met folk en indie.

Het Open Podium Houten wordt (bijna) iedere woensdagmiddag gehouden in de foyer van het Theater aan de Slinger. Sinds de start in mei 2023 zijn er een reeks heel gezellige, verbindende en inspirerende bijeenkomsten geweest!

Aankondigingen

Aardewerk gemaakt, gevonden en gebruikt in de Kromme Rijnstreek door de eeuwen heen. Dat is wat de nieuwe tentoonstelling met de titel 'Goed Gevormd - van Klei tot Keramiek' in het Oude Station laat zien.

Op 13 en 14 april presenteren de leden van Fotoclub Perspektief hun werk in het Moluks Kerkelijk Centrum tijdens de Houtense Kunstfietsdagen.

De expositie ‘Vrouwen’ van Michelle Melara is van 8 januari tot 15 maart te bekijken in wijkcentrum ‘De Meerkoet’, locatie van ‘van Houten&co’.

Aankondigingen

OKEPoP is een jaarlijks terugkerend festival georganiseerd door de vrijwilligers van Jongerenvereniging OKE. Op Koningsdag barst om 12:00 het feest los op de Mainstage, de Lounge Area, bij de bar en op de springkussens. Jong en oud kunnen zich de gehele middag vermaken.

De lente staat voor de deur! De zon laat zich voorzichtig zien en de planten en bloemen komen rustig tot bloei. En dat betekent dat de voorbereidingen voor het populaire event ‘Het Rond Bloeit’ in volle gang zijn.

Op Koningsdag zijn er op verschillende locaties in Houten diverse activiteiten.

Aankondigingen

Na het overweldigende succes van vorig jaar zal het ook dit jaar weer een groot feest worden tijdens Koningsnacht op Het Rond in Houten. Op vrijdag 26 april zal het grote podium neerstrijken op het plein om het oranjefeest in te luiden.

Na het succes van de 2 dansfeesten vorig jaar, gaan we met de Rotary op 20 april weer een 80/90/00’s dansfeest organiseren in Enter. 

Trek je leukste  voute outfit aan, we gaan er een feestje van maken.. Zeker nu zanger Pieter Beekink ook weer komt .

Aankondigingen

Wij helpen kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Houten, Schalkwijk, 't Goy en Tull en 't Waal. Wij zorgen ervoor dat alle kinderen in de gemeente Houten dezelfde kansen hebben. We helpen met schoolspullen, sport, muziek- en dansles, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven. Elk kind kan meedoen!

Nieuw Wulven is een recreatiegebied voor inwoners van Bunnik, Houten én regio Utrecht. Dit gebied is sinds 2016 in ontwikkeling om een gevarieerd en aantrekkelijk recreatiegebied te worden. Een restaurant met extra recreatieve voorzieningen en versterking van de natuur is de laatste ontwikkeling die past bij de landschappelijke identiteit van het gebied.

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is.