Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Op 23 oktober bieden wij een Archeologische Workshop aan van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur op de Archeologie zolder van het Oude Station. Deze Archeologische Workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar oud. 

Op 3 en 10 november organiseert The Workshop een workshop "Een leren schoudertas maken" en op 16 oktober is de workshop "Borduren voor de Baby".

Hoe herken je een hartstilstand? Hoe kun je iemand reanimeren en hoe bedien je een AED (Automatische Externe Defibrillator)?

Aankondigingen

Van zondag 20 t/m vrijdag 25 oktober is het tijd voor het leukste jeugdtheaterfestival in de vakantie! Aan de Slinger pakt uit met drie jeugdtheatervoorstellingen, twee jeugdfilms, randprogrammering en vrolijke aankleding.

Er zijn de komende tijd weer interessante en leuke voorstellingen en films.

Op vrijdag 20 september biedt het 4/5 mei comité Houten, op initiatief van een aantal Houtense Veteranen, u een Anjerconcert aan in Theater Aan de Slinger.
Het concert wordt gegeven door het Fanfarekorps Bereden Wapens.

Aankondigingen

In het Noord Brabants museum loopt tot 13 januari 2020 de tentoonstelling ‘Van Goghs intimi.’ Aansluitend hierbij wordt door Cursus&co de lezing ‘Van Goghs intimi’ gegeven op dinsdag 22 oktober 2019 om 19.30 uur in Huis van Houten.

De 3e editie op woensdag 9 oktober 2019  belooft weer een spectaculaire show te worden.

Op zondag 25 augustus kan je tussen 11.00 - 16.00 uur in museum Dijkmagazijn De Heul de tentoonstelling bezoeken.

Aankondigingen

 Voor alle volwassenen die het apenkooien op 4 oktober gemist hebben; de activiteit wordt nogmaals georganiseerd op vrijdag 15 november in Sporthal de Wetering vanaf 20.00 uur.

Op zaterdag 19 oktober 2019 begint het knotseizoen 2019 – 2020 voor de knotgroep Houten. We gaan wilgen knotten rond de boerderij van de familie de Kruijf aan de Lekdijk 14 in Schalkwijk (vlakbij de weg naar de veerpont Culemborg).

Tijdens de herfstvakantie hoef je je niet te vervelen. Check het overzicht van alles wat er de komende herfstvakantie allemaal te doen is en meld je aan!

Aankondigingen

De kinderen kunnen (bijna) elke 2e vrijdag van de maand van 19:00-21:00 uur in de Grund dansen en plezier maken op zelf aangevraagde muziek.

Voor de liefhebbers: Er zijn dit jaar twee Oktoberfesten in Houten.

Op 21, 22 en 23 juni 2019 kan iedereen weer genieten van food & festival BonAppetito. In het Imkerspark in Houten presenteren tientallen foodtrucks hun lekkerste gerechten.

Aankondigingen

Maak een fantastische fantasiereis met Harmen van Straaten, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Op 5 oktober 2019  van 15:15 tot 16:15 in de Bibliotheek Houten-Centrum.

Op 28/06 organiseert Willem van Rooij een netwerkborrel voor zzp’ers in en rond Houten. De bijeenkomst is niet commercieel. 

Op dinsdag 5 maart geeft Reinier Jonkheer in buurthuis de Meerkoet een lezing over de geschiedenis van de tuinen.