Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Op maandag 14 januari start bij ‘van Houten&co’ de Opfriscursus Engels. Spreek je al een beetje Engels maar wil je je Engels opkrikken naar een hoger niveau, je woordenschat uitbreiden en je spreekvaardigheid verbeteren?

‘van Houten&co’ organiseert op zaterdag 26 januari, van 13.00 tot 16.00 uur, de workshop (K)ook voor jou: Bella Italia. Op deze middag gaan we koken zoals de nonna’s dat doen in Toscane.

Op zaterdag 15 december kan uw kind komen ontdekken hoe leuk de TechniekFabriek is.

Aankondigingen

“De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend", schreef het NRC over de natuurfilm 'Wad'. De film draait in de kerstvakantie op donderdag 27 december om 15.00 en 20.00 uur.

Het Sabrakoor verzorgt op vrijdagavond 7 december om 20.00 uur een midwinterconcert in de OLV ten Hemelopneming kerk in ’t Goy.

Op zaterdag 15 december is de jaarlijkse kerstuitvoering van het HMC. Kom luisteren naar mooie kerst- en sfeermuziek in de theaterruimte van Cultuurhuis Schoneveld. Leerlingen van het HMC verzorgen een sfeervolle muzikale middag!
Aankondigingen

Bezoek het Archeologisch museum Houten  en bekijk de bijzondere expositie 'Schatten van Vechten-Fectio'. De  expositie loopt tot 26 januari 2019

Op 2 november begint de bijzondere tentoonstelling van Nico Croes in de Vrije Galerie van Kunst om de Hoek, gevestigd in de oude politiebureau te Houten.
De tentoonstelling heeft als thema "Terroristische Aanslagen".

Wil je een kijkje nemen bij een atelier van een kunstenaar bij jou in de buurt? Dat kan op 17 en 18 november tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Aankondigingen

Op dinsdag 18 december organiseert zangkoor Animo haar jaarlijkse kerstviering in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur om te luisteren naar mooie kerstliederen.

Op vrijdag 14 december, van 15:00 tot 17:00 uur, organiseren alle organisaties in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld de gezellige kerstactiviteit ‘Schitterend Schoneveld’.

Op zaterdag 8 december organiseert het Hospice Kromme Rijnstreek een gezellige Kerstmarkt en Snuffelfair. In de aula van Het Houtens (Kruisboog 1) bent u van 12:00 tot 18:00 uur van harte welkom.

Aankondigingen

Sinterklaas en Piet zijn nog in het land,
Maar ook als zij weer terug zijn naar Spanje, is er niets aan de hand.

Ja, ook daarna is het nog feest!
Bij de OKE Kinderdisco, ben je daar al eens geweest?

Vrijdagavond 23 november is er een disco voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten.
Op deze avond kan er gedanst worden op Top 40 en Nederlandstalige hits, gedraaid door DJ Tim.

De Engel Houten presenteert op 24 november De Maskers 2.0 met 'Mister La Comparsa' Jan de Hont & The Murphy Jets!
Vanaf 20:00 uur is de zaal open.

Aankondigingen

Op donderdag 15 november, van 19.30 tot 21.30 uur, organiseert ‘van Houten&co’ de lezing ‘Zadkine aan zee’ door Lisette le Blanc. Deze tentoonstelling is nu in Museum Beelden aan Zee te bezichtigen.

Voor iedereen die er over denkt om deel te nemen aan De KrachtFabriek, organiseren we een introductie-middag. Op deze middag zullen we uitgebreid stil staan bij waar de KrachtFabriek voor staat, wat De KrachtFabriek is, wat je van De KrachtFabriek kan verwachten en wat er verwacht wordt van deelnemers (Inspirators).

Dit najaar wordt het project Jeugdpas Sport & Cultuur gelanceerd in de gemeente Houten.

Heb je weleens een rondje meegedaan met de JeugdSportPas? De JeugdSportPas wordt uitgebreid met een cultuuraanbod en heet daarom: Jeugdpas Sport &Cultuur!