Aankondigingen

E zijn  kersenplukdagen op alle VRIJDAGEN en ZATERDAGEN in JULI! bij boerderij Nieuw Slagmaat.

 Vorig jaar rond mei dacht de organisatie van Loeren bij de Boeren het festival een jaar te kunnen verplaatsen, naar juli 2021. Inmiddels leven we een jaar met corona en weten we dat een festival met duizenden bezoekers begin juli niet mogelijk is. 


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Aankondigingen

Zaterdag 29 januari organiseert Stichting Veilig Houten de GRATIS workshop "Oog voor onveiligheid" Vaak zien inwoners meer dan dat ze denken. Het verdachte gedrag word alleen niet als zodanig herkent.

mededelingen van The Work-Shop over de komende activiteiten.

In januari 2022 zijn er weer twee leuke workshops bij The Work-Shop: bonbons maken en speciaal voor de kinderen een armband vilten.

Aankondigingen

In de kerstvakantie bieden Theater Aan de Slinger een online voorstelling aan: Schuld of Onschuld, Midwinternachtsmoord. Een theatrale online rechtszaak met publiek als jury.

Een echte theaterbrochure voor de programmering van januari tot en met mei 2022. Vanaf deze week is deze brochure af te halen bij het theater.

Tijdens de lockdown t/m zaterdag 18 december sluit Aan de Slinger dagelijks om 17.00 uur de deuren. Overdag zijn bezoekers welkom om te komen flexwerken en om films of voorstellingen te bezoeken.

Aankondigingen

Met de expositie (im)p exposeren 22 kunstenaars in de oude Thermen Houten. Op 22, 23 en 24 oktober is het werk tussen 12.00 tot 18.00 te bekijken. Makers laten zich inspireren door het thema (im)perfectie.

In 2021 zijn de Kunstfietsdagen gepland in het weekeinde van 18 en 19 september. Op de te bezoeken locaties worden de coronaregels in acht genomen.

Op 18 en 19 september 2021 is de zomerexpositie van Ars Pentura. De expositie is geopend van 12:00-17:00 uur.

Aankondigingen

In Huis van Houten is een nieuwe groep Pilates, georganiseerd door Cursus&co van ‘van Houten&co’,  gestart én er zijn nog plekken vrij!

Cursus&co van ‘van Houten&co’ heeft een nieuwe activiteit: Wandelfit met EddieBeweegt. In samenwerking met wandeltrainer Eddie Heerings is er een wekelijkse training van een uur opgezet.

Bekijk hier het aangepaste programma van de vakantieactiviteiten van het voor de komende weken, voor jongeren tussen de 10 en 17 jaar uit Houten of die in Houten op school zitten.

Aankondigingen

De geboren en getogen Houtense Jolien Kistemaker is liedjesschrijver, zangeres, theatermaker en dichter. Iemand met een groot hart voor de Nederlandse taal. Op donderdagavond 23 september gaat ze met haar nieuwe muzikale theaterprogramma 'Thuis' in première in Aan de Slinger.

Op zaterdagmiddag 17 juli presenteert Aan de Slinger een prachtige jeugdvoorstelling op een bijzondere locatie. Het hedendaagse muzikale sprookje 'Flat' wordt dan buiten op het veldje bij wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld gespeeld.

Koningsdag in Schalkwijk vieren we dit jaar grotendeels online. 

Aankondigingen

Donderdagavond 27 januari 2022 organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de lezing: Belgische Meesters, Ensor, Delvaux, Margritte in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor).

Op donderdagavond 9 december wordt de lezing “Vergeet me niet” georganiseerd door Cursus&co van ‘van Houten&co’ in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor). 

Donderdagavond 2 december 2021 wordt er een lezing “Frida Kahlo Viva la Frida”, gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor), georganiseerd door Cursus&co van ‘van Houten&co’.