Aankondigingen

 Vorig jaar rond mei dacht de organisatie van Loeren bij de Boeren het festival een jaar te kunnen verplaatsen, naar juli 2021. Inmiddels leven we een jaar met corona en weten we dat een festival met duizenden bezoekers begin juli niet mogelijk is. 


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Aankondigingen

The Workshop is weer volop bezig met workshops en cursussen. 

Op donderdag 8 april 2021 staat de Koffieplus van Sportpunt Houten in het teken  van souplesse en contact met het eigen lichaam. Deze maand staat Tai Chi op het programma. 

Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?

Aankondigingen

Op 19 juni 2021 staat Circus Snor op boerderij Nieuw Slagmaat. De kinderkaravaan van Circus Snor is een actieve buitenworkshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kom meedoen in het circus en geef je op!

Struinen in de tuinen Houten tovert op zondagmiddag 5 september tuinen om tot openluchtpodia. In alle wijken van de gemeente Houten Een veelzijdige verzameling aan buitenpodia met muziek-, theater- en cabaretoptredens vormt het prachtige programma van Struinen in de Tuinen 2021.

Het concert van Meike & Friends wordt door Theater Aan de slinger online als gratis livestream aangeboden. Met haar muzikale vrienden Pearl Jozefzoon en Chris Grem (bekend van Het Groot Niet Te Vermijden) en haar band wordt het een heerlijke avond met een mix van intieme liedjes en swingende songs.

Aankondigingen

Op donderdag 17 juni om 13.00 uur start de kaartverkoop van VONK Festival. Een nieuw cultureel festival, georganiseerd door Aan de Slinger, waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan.

.De komende twee jaar gaan zo’n 15 leden van KODH hun werk exposeren in het Medisch Centrum Dorp in Houten. In het Medisch Centrum Dorp zijn aanwezig huisartsen, apotheek, fysiotherapie, psychologie en diëtetiek.

Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld presenteert een overzicht van het werk van fotograaf Bruun van Asten die tot eind januari te bewonderen is.

Aankondigingen

!Op woensdag 9 juni is het de Nationale Buitenspeeldag en zal Sportpunt Houten in samenwerking met verschillende sportaanbieders en scholen de aftrap geven voor de buitenspeelweken! 

Met de opening van het fortenseizoen in het weekend van 5/6 juni a.s., worden de rondleidingen op Fort Honswijk ook weer opgestart. Zondag 13 juni a.s. is de eerste gelegenheid om hieraan deel te nemen en daarna elke zondagmiddag.

Donderdag 10 juni 2021 vindt de maandelijkse Koffieplus bijeenkomst weer plaats. We hopen op prachtig weer, want we gaan naar buiten om te sporten! Babette Galjart van Beeweet Personal Training verzorgt namelijk een sportieve ‘Fit in het Park’-les.

Aankondigingen

Koningsdag in Schalkwijk vieren we dit jaar grotendeels online. 

Op 27 september is er voor de laatste keer deze zomer een leuke muziekformatie bij Grandcafe/Bistro Heren van Houten om de zondagmiddag extra gezellig te maken. Het gitaar en saxofoon duo MELLOT speelt van 15.00-18.00 uur.

Schrijf je nu in voor de speciale 24ste editie van de Heren van Houten PUB QUIZ: de OPEN AIR PUBQUIZ op donderdag 9 juli 2020 van 20:00 - 23:00 uur. 

Aankondigingen

Op 21 juni 2021 van  20.00-21.30 uur is in Houten het Vraag-maar-raak-THEMACAFE geopend met 4 deskundigen.

Wil je weten hoeveel jongeren in Houten alcohol drinken, roken en wat voor drugs ze gebruiken? En wil je tips over hoe je in gesprek kan gaan met jouw kind hierover? Geef je op voor de online interactieve ouderavond op 8 juni! 

Op donderdagavond 17 december kun je bij ‘van Houten&co’ de lezing “Het leven en werk van Anders Zorn“ bijwonen. De lezing vindt plaats in Huis van Houten, van 19.30 tot 21.30 uur.