Aankondigingen


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Dinsdag 19 november as. houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen.

Aankondigingen

In februari starten een aantal nieuwe workshops en cursussen bij The Work-Shop.

Bij ‘van Houten&co’ starten twee nieuwe cursussen die bestaan uit 8 lessen. Ze worden wekelijks gegeven in het Huis van Houten. Een cursus start op dinsdag 28 januari en is van 19.00 tot 21.00 uur. De andere start op dinsdag 30 januari is van 10.00 tot 12.00 uur.

Beter omgaan met je tijd Heb je ook wel eens het gevoel dat je ‘geleefd’ wordt en zou je graag meer controle willen over de ‘tijdvreters’ op je werk en thuis? Dan is de workshop “Beter omgaan met je tijd” van ‘van Houten&co’ iets voor jou.

Aankondigingen

Aan de Slinger doet dit seizoen voor het eerst mee aan het Nationaal Theaterweekend. We zetten van vrijdag 24 t/m zondag 26 januari het hele theater op zijn kop. Met vier bijzondere voorstellingen voor jong en oud, workshops, events, kijkjes achter de theaterschermen en meet & greets.

Op zondag 19 januari 2020 om 11:30 uur presenteert KNA Houten haar Winter Concert in restaurant De Engel, Burgemeester Wallerweg 2 te Houten. Dit Winter Concert kent een warm programma waarmee u even ontsnapt aan deze koude, winterse dagen.

In Theater aan de Slinger vraagt uw aandacht voor de jeugdvoorstelling 'In Holland staat een huis' van Dirk Scheele en band, de film 'The Peanut Butter Falcon' en het Vertelcafé Houten.

Aankondigingen

Tot eind februari is een overzicht van het werk van Wan Mai Linh Ly te zien in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. Een tentoonstelling van papiersnedes, collages, cyanotypes en laser gesneden werken, allemaal geïnspireerd door planten en de natuur.

Op zondag 1 december vindt de terrarium- en reptielenbeurs plaats in Euretco Expo Centre aan de Meidoornkade 24 te Houten.  Op deze beurs is bijna alles te vinden op het gebied van de terrariumhobby, kleine exoten en knaagdieren: slangen, hagedissen, spinnen, insecten, terraria, terrariumbenodigdheden, knaagdieren, shows, voer, boeken, informatie en nog meer.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november is de 51e jaarlijkse vogeltentoonstelling van de Houtense vereniging Vogelvreugd in de Grund. Er worden ruim 180 vogels tentoongesteld, zoals parkieten, kanaries, zebravinken en verschillende soorten tropische vogels. 

Aankondigingen

Op zaterdag 1 februari om 20.00 uur spelen we in Theater aan de Slinger voor de derde keer de Filmquiz. Dit keer weer volledig old school, met pen en papier. En je hoeft echt niet alles te weten van films én Oscars om een leuke avond te hebben.

Op zaterdag 8 februari is er weer een live portret sessie in het Theater aan de Slinger in Houten. Vanaf 13:30 uur in de benedenfoyer. Toegang gratis! 5 kunstenaars leggen een model vast op doek of in klei!

De Nationale Voorleesdagen zijn van 22 januari tot  1 februari. Er zijn in de bibliotheek Houten Centrum en Houten-Schoneveld leuke activiteiten te doen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Aankondigingen

Nieuw in Houten!! Vrijdag 7 februari opent het Tienercafé in Houten zijn deuren.

Na een uitverkochte editie van Young & Wild met New Years Eve is het zaterdag 1 februari 2020 vanaf 21:00 uur tijd voor het volgende wildste feest van 2020!
Ben jij single, bezet of is er nog twijfel? Tijdens de Flirt Night kies jij jouw bandje!

Op zaterdag 1 februari is er weer een avond met live muziek in het altijd gezellige De Engel.  Touch of Amy! A tribute to the music of Amy Winehouse.

Aankondigingen

Hoe vaak ben je al niet langs de trotse en opvallende Domtoren gelopen? Maar ken je eigenlijk wel de interessante (bouw-)geschiedenis van deze toren en zijn kerk?

‘van Houten&co’ bied twee studiekringen aan voor iedereen van 50+ die er plezier in heeft om geestelijk actief te blijven.

Op donderdagochtend 31 oktober staat de koffie weer klaar op de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Houten. Ondernemers zijn deze ochtend van 9.00-11.00uur van harte welkom bij De Roskam in het Oude Dorp, Plein 25.