Aankondigingen


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Dinsdag 19 november as. houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen.

Aankondigingen

Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft is er op zaterdag 31 oktober van 14-16.30 uur gelegenheid te leren hoe je knopen of een button borduurt. Je leert van stukjes stof een knoop te maken, waarmee je je bloes, jurk of jas een heel ander aanzien geeft.

Altijd al willen leren hoe je zelf porselein kunt decoreren? Op vrijdag 9 oktober kun je meedoen met de workshop ‘Decoreren op porselein’ waarbij je met stip decoraties een mini-etagere gaat versieren.

Er starten binnenkort weer twee cursussen Mindfulness bij ‘van Houten&co’. Beide cursussen bestaan uit 8 lessen waarvan de ene cursus start vanaf dinsdag 6 oktober van 19.15 tot 21.15 uur en de andere start woensdag 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Aankondigingen

Maar liefst tachtig Houtenaren staan over iets meer dan twee weken op het podium van Aan de Slinger in de danstheatervoorstelling De Vlinder. Het is de ‘grand finale’ van het project waar ze een jaar geleden in stapten. De Vlinder gaat over Houten.

Brrr, herfst… Kom warm en droog naar het theater in de vakantie. Aan de Slinger heeft de mooiste voorstellingen voor jong en oud.

Bloedstollend mooie liedjes door Elke Vierveijzer. Ze is in de wieg gelegd om te zingen. Op zaterdagavond 10 oktober zingt ze in Aan de Slinger met haar grote stem bloedstollend mooie liedjes in haar programma 'LUCHT'.

Aankondigingen

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is tot eind oktober een expositie van het werk van Marijke Prins te zien.

Om even stil te staan bij de tweede wereldoorlog, in het bijzonder wat het voor de gemeente Houten heeft betekend, is tot 31 oktober 2020 door de Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer” een deelexpositie ingericht in het Archeologie Museum in Houten.

Kunst om de Hoek Houten (KodH) bestaat dit jaar 25 jaar. Normaal zou dit, samen met ’75 jaar Bevrijding’,  gevierd worden met de traditionele Kunstfietsdagen in het laatste weekend van juni. Vanwege de corona maatregelen kan men nu niet op ontdekking gaan langs ateliers en expositieruimten, maar de kunstfietsdagen kunnen wèl kunstmomenten worden!

Aankondigingen

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen de peuters van de gemeente Houten nu het Nijntje Beweegdiploma halen! 

Tijdens de herfstvakantie organiseert het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten. Speciaal voor deze vakantie is er van dinsdag tot en met vrijdag een corona-proof programma. Let we op: aanmelden is verplicht!

In de week van 12 tot 17 oktober is er een druk programma! Gedurende de week kunnen deelnemers kennis maken met diverse proeflessen bij aanbieders. Op donderdag 15 oktober is het thema bij de Koffieplus voor Senioren Karate.

Aankondigingen

Op 27 september is er voor de laatste keer deze zomer een leuke muziekformatie bij Grandcafe/Bistro Heren van Houten om de zondagmiddag extra gezellig te maken. Het gitaar en saxofoon duo MELLOT speelt van 15.00-18.00 uur.

Schrijf je nu in voor de speciale 24ste editie van de Heren van Houten PUB QUIZ: de OPEN AIR PUBQUIZ op donderdag 9 juli 2020 van 20:00 - 23:00 uur. 

Omroep Houten, DJ Sound Surreal en STARDANCE organiseren  vrijdag 17 april 2020 vanaf 19 uur ‘HEEL HOUTEN DANST’.
En iedereen kan gewoon thuis blijven!!!

Aankondigingen

Sportmakelaar Claudia van Mechelen en Cultuurmakelaar Bea Nederhoff hebben de handen ineengeslagen om inspirerende avond te organiseren voor zowel sport- als cultuuraanbieders uit de gemeente Houten! Met als motto van de avond: samen creatief scoren! Deze avond is volledig Coronaproof te beleven op maandag 26 oktober in Aan de Slinger.

Het mag weer! Met in acht name van 1,5 meter het ZZP (ZOMER) CAFÈ op vrijdag 17 juli van 17-19 uur bij De Engel. Borrelen en netwerken voor zelfstandig ondernemers. De VRIJMIBO voor zzp'ers. Vaste dag, vaste tijd, vaste prijs, vaste prik! Bij mooi weer borrelen we buiten op het terras.

Op 3 maart 2020 organiseert Plusklas Houten een interactieve film- en discussieavond met als thema 'Talent ontwikkelen: een hele prestatie'.