Aankondigingen

.Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert Groen Doet Goed in samenwerking met alle natuur organisaties van Houten de jaarlijkse Buitendag voor kinderen en (groot)ouders.

Altijd al willen weten hoe het spoor eigenlijk werkt? Wat er allemaal nodig is om een trein te laten rijden? Tijdens het evenement Techlab XL staat het hele Spoorwegmuseum in het teken van de techniek achter de trein. Daarvoor moeten wel de handen uit de mouwen! Met allerlei spannende demonstraties en uitdagende proeven ontdek je de geheimen achter de werking van de trein. Ga aan de slag en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.Evenement Techlab XL: 22 t/m 30 oktober 2022

Werkstations
Het ziet er heel vanzelfsprekend uit, een rijdende trein. Hij heeft wielen, krijgt elektriciteit via de bovenleiding en rijdt op rails. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Het Spoorwegmuseum opende in 2017 het Techlab waar je, door het doen van allerlei proefjes, alles zelf kan ontdekken. Tijdens het evenement Techlab XL doen we er nog een schepje bovenop. Door het hele museum vind je verschillende grote werkstations waar je volop experimenten kan uitvoeren. 

Activiteiten
Lukt het jou bijvoorbeeld om iets weg te schieten met behulp van stoom of luchtdruk? Kun je zelf een stroomkring maken? Ontdek op een speciale testbaan wat voor invloed luchtweerstand en wrijving hebben op de snelheid van een trein. En waarom hebben stoomlocomotieven eigenlijk grote èn kleine wielen? Door aan de wielen te draaien merk je dat vanzelf. Over wielen gesproken, hoe wordt een heen- en weergaande beweging van drijfstangen omgezet in een draaiende beweging? Klinkt ingewikkeld, maar het Spoorwegmuseum laat het zien.

Trein trekken
Treinen zijn enorm zwaar, er is dus veel kracht nodig om hem in beweging te krijgen. Zou jij dit in je eentje voor elkaar kunnen krijgen? We zetten een trein voor je klaar zodat jij hem van zijn plek kan trekken. Lukt het je niet zelf, dan proberen we het met z’n allen!

De Wereldwinkel eert de viering van Keti Koti op 1 juli, de afschaffing van de slavernij. Keti Koti betekent ‘ketenen gebroken’ en is van oorsprong een Surinaamse feestdag. 

Aankondigingen

Je puber niet laten drinken tot zijn 18e. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe voer je het gesprek over alcoholgebruik met pubers?

De Jeugdtheaterschool Aan de Slinger  lessen gaan weer van start in de week van 18 t/m 22 september in Aan de Slinger!

De Techniekfabriek is klaar voor het nieuwe schooljaar! De nieuwe reeksen workshops starten vanaf 19 september met 5 groepen voor Techniek en 2 groepen voor Computer, op verschillende niveaus.

Aankondigingen

In dit bericht nieuws over Jeugdtheater in de herfstvakantie (Herfststukjes),  de Seizoensopening en toneelvoorstelling De Smeekbede.   

Zaterdagmiddag 21 oktober 2023 om 15.00 uur geeft vrouwenensemble Voyelles Vocales een middagconcert in de R.K. kerk O.L.V. ten Hemelopneming, Loerikseweg 12 te Houten.

In het weekend van 7 en 8 oktober zijn er twee theatervoorstellingen in Sociaal Cultureel centrum  de Wiese in Schalkwijk.

Aankondigingen

Op 23 en 24 september 2023 presenteren de leden van Ars Peintura en Fotoclub Perspektief hun werk in het Moluks Kerkelijk Centrum.

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is tot 20 oktober een nieuwe expositie te bewonderen van Tjitske van der Heide. Zij maakt al 30 jaar kleurrijke schilderijen, van figuratief tot meer abstract.

Van vrijdag 8 september tot en met zondag 10 september slaat Circus Magic zijn tenten op in Houten. Op Park Schoneveld, direct naast basisschool De Plantage.

Aankondigingen

Op 29 september is het Social Friday bij Enter Houten! Tijdens deze gezellige avond gaan we een gokje wagen.

.Op zaterdag 30 september is er de “Open Inloop” van FabLab Houten. Maak kennis met de technieken lasersnijden en 3D-printen tijdens je bezoek.

Op 23 september 2023 is het weer nationale burendag. Ook in Houten organiseren die dag veel buurten, wijken en straten in Houten iets leuks met elkaar.

Aankondigingen

Heb jij, of ken jij iemand met, een licht verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel? Woon je zelfstandig en krijg je begeleiding? Kom dan genieten van een gezellige feestavond:

Op 10 maart 2023 organiseert OKE haar Jubileum voor oudvrijwilligers, oudleden en huidige vrijwilligers.

Wil jij weer eens lekker een avondje dansen? Zing jij uit volle borst mee met grote meezingschermen? Kom dan naar het  gezellig meezingfeest in de Wiese in Schalkwijk op zaterdag 22 april.

Aankondigingen

Op 4 mei en 5 mei staan wij samen stil bij vrijheid. Dit jaar geven wij met onze activiteiten aandacht aan het nationale jaarthema 'Leven met oorlog'.

Op donderdag 30 maart organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten weer de maandelijkse café-avond. Deze keer verzorgt Jacob Kuiper een leuke interactieve lezing over de klimaatverandering. Als oud-weerman van het KNMI weet hij alles over het weer. 

In november 2022 vond de eerste inspiratiebijeenkomst inwonersinitiatieven plaats. Met meer dan 30 bezoekers, veel verschillende initiatieven en mooie pitches was het een bijeenkomst vol energie.