Aankondigingen

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we tussen 10.00 en 12.00 het Franse spel gaan spelen op de baan bij het Kant. Een heuse coach is aanwezig, die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud).

Zaterdag 7 Juli organiseert Salsa Dansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT). Kom lekker dansen bij Mariposa en neem je vrienden mee!

Nog even en dan is de zomervakantie een feit. Om de vakantie goed te beginnen, geven wij een feestje op 13 juli in Jongerencentrum Enter.

Aankondigingen

Op donderndagavond  9 mei is er een workshop decoratietechnieken (aquarelleren) bij The Work-Shop.

Het Cultuurfonds Houten vraagt aan de culturele verenigingen of stichtingen: Weet u  wie uw publiek is en hoe u hen kunt bereiken? En zoekt u naar middelen om uw begroting rond te krijgen? Daar is crowdfunding dé manier voor!

Op zaterdag 11 mei wordt de kookworkshop “(K)ook voor jou!” gehouden in de keuken van Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld van 15.00 tot 18.00 uur.
In deze workshop gaan we "verrassings-en inspiratiegerechten" maken van landen rondom de Middellandse Zee.

Aankondigingen

Nederlandstalige alternatieve muziek live uitgevoerd.  Op weg naar Pasen, voor ieder die het horen wil!

Muzikale ode aan de grootste gospelzangeres aller tijden
Denise Jannah brengt 11 april een muzikale ode aan de grootste gospelzangeres aller tijden, Mahalia Jackson. Een markant voorvechtster in de strijd voor gelijke burgerrechten voor Afro-Amerikanen. Ze wordt begeleid door een trio op piano, bas en drums.

Theatershow 10 april en 10 mei in Houten: Ontdekkingsreiziger Melvin neemt je mee op reis onder de golven
Van orka’s in de Noordzee tot jagende bultruggen vierhonderd kilometer boven de poolcirkel.

Aankondigingen

Op zaterdag 13 april 2019 (aanvang 20.30 uur) komt de Finalistentournee van het Cameretten Festival 2018 naar de Wiese in Schalkwijk. Het jaarlijkse festival geldt als dé cabaretkweekvijver van Nederland

De foto's van Houtense Boeren zijn tot en met 15 april te bekijken bij Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld (Zonnehout 36)

Zondag 17 februari: Open tuinen in Schalkwijk. De eerste bloembolletjes steken hun kopjes alweer boven de grond. En al zou je het nog niet zeggen, het voorjaar is toch voorzichtig in aantocht. Daarom organiseren vier Schalkwijkse tuinen de eerste ‘Open-tuinendag’ van het nieuwe jaar.

Aankondigingen

Kom jij Truusje helpen het varkentje te zoeken dat haar vader op het fort heeft verstopt? Al speurend leer je meer over de geschiedenis van het Fort bij Vechten dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In de meivakantie, op dinsdag 30 april, kunnen kinderen vanaf 8 jaar ’s middags of ’s avonds (dan samen met een van hun ouders) een eigen bijenhotel komen maken bij de TechniekFabriek. ’s Avonds mogen volwassenen ook zonder kind mee komen doen.

Op 2e Paasdag zijn er 3 gouden eieren verstopt op Buitenwereld. Kan jij er één vinden?

Aankondigingen

Ook op Het Rond is het van 12.00 tot 00.00 uur feest op Koningsdag!! Samen met Grand Café / Bistro Heren van Houten organiseert Mango’s Cafe voor het tweede jaar een LIVE MUZIEK evenement op Het Rond.

In theater de Slinger zijn de komende twee weken een filmprogramma en diverse theatervoorstellingen voor ieder wat wils.

De populaire film ‘Bohemian Rhapsody’, over de Britse Rockband Queen met Oscar winnaar Rami Malek voor zijn rol als Freddy Mercury is op do 7 en vr 8 maart te zien in Aan de Slinger.

Aankondigingen

Op dinsdag 5 maart geeft Reinier Jonkheer in buurthuis de Meerkoet een lezing over de geschiedenis van de tuinen.

Op donderdag 28 februari organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten een creatief Mantelzorgcafé.  We gaan aan de slag met het maken van een lente bloemstuk onder begeleiding van Paula en Antoinette Steenbeek.

Op 4 maart organiseren Aan de Slinger, Arabisch Nederlands Cultuurhuis Houten en ‘van Houten&co’ van 16.30 tot 21.45 uur in Aan de Slinger een bijeenkomst over werk en participatie: Kersen&Dadels. Een bijeenkomst voor statushouders, werkgevers en Houtenaren!