Aankondigingen

E zijn  kersenplukdagen op alle VRIJDAGEN en ZATERDAGEN in JULI! bij boerderij Nieuw Slagmaat.

 Vorig jaar rond mei dacht de organisatie van Loeren bij de Boeren het festival een jaar te kunnen verplaatsen, naar juli 2021. Inmiddels leven we een jaar met corona en weten we dat een festival met duizenden bezoekers begin juli niet mogelijk is. 


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Aankondigingen

Het Steunpunt Mantelzorg Houten biedt dit najaar wederom de cursus ‘Beschadigd Brein’ aan. De cursus is voor vrijwilligers en/of mantelzorgers die te maken hebben met/zorgen voor mensen met dementie.

Stress is niet te voorkomen in de hectische wereld van nu. We hebben te maken met vele grote en kleine stressoren, onzekere economische tijden, corona, zorgen om gezondheid, spanningen in relaties en (thuis-)werk. Dinsdagavond 16 november organiseert Cursus&co een workshop Stress Reductie in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. 

Heb jij altijd al dat perfecte plaatje willen schieten, maar weet je niet hoe je op een creatieve manier met je digitale camera om moet gaan? Cursus&co organiseert een Basiscursus Fotografie in het Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor).

Aankondigingen

Aandacht voor het film- en theaterprogramma van Theater Aan de Slinger.

Op 3, 4 en 5 september is het laatste weekend van Buiten Spelen. 

Op maandagavond 27 september van 20.00-21.30 uur vertoont Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’, de voorstelling Lastige Ouders op een groot scherm in de centrale hal van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.  Het is ook mogelijk om deze voorstelling thuis te streamen.

Aankondigingen

In 2021 zijn de Kunstfietsdagen gepland in het weekeinde van 18 en 19 september. Op de te bezoeken locaties worden de coronaregels in acht genomen.

Op 18 en 19 september 2021 is de zomerexpositie van Ars Pentura. De expositie is geopend van 12:00-17:00 uur.

Voor alle wandelaars en overige bezoekers die deze zomer van ons uitkijkpunt komen genieten, hebben we de remise van Lunet aan de Snel (de ruimte onder het uitkijkpunt) omgetoverd tot een kijkdoos.

Aankondigingen

Op 2 oktober organiseert Groen Doet Goed de buitendag bij landgoedwinkel Nieuw Slagmaat van 10.00 uur tot 16.00 uur. Hier doen verschillende natuurgroepen aan mee die de hele dag activiteiten organiseren voor kinderen (en hun ouders).

Op zaterdag 18 september opent fort Werk aan de Waalse wetering in Tull en ‘t Waal haar deuren voor publiek in het kader van Open Monumentendag.

Fiets jij mee op zaterdag 25 september 2021? Fietsen met vrienden, buren, familieleden of je bedrijf door het prachtige vlakke landschap van de Kromme Rijnstreek.

Aankondigingen

De geboren en getogen Houtense Jolien Kistemaker is liedjesschrijver, zangeres, theatermaker en dichter. Iemand met een groot hart voor de Nederlandse taal. Op donderdagavond 23 september gaat ze met haar nieuwe muzikale theaterprogramma 'Thuis' in première in Aan de Slinger.

Op zaterdagmiddag 17 juli presenteert Aan de Slinger een prachtige jeugdvoorstelling op een bijzondere locatie. Het hedendaagse muzikale sprookje 'Flat' wordt dan buiten op het veldje bij wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld gespeeld.

Koningsdag in Schalkwijk vieren we dit jaar grotendeels online. 

Aankondigingen

Op 21 juni 2021 van  20.00-21.30 uur is in Houten het Vraag-maar-raak-THEMACAFE geopend met 4 deskundigen.

Wil je weten hoeveel jongeren in Houten alcohol drinken, roken en wat voor drugs ze gebruiken? En wil je tips over hoe je in gesprek kan gaan met jouw kind hierover? Geef je op voor de online interactieve ouderavond op 8 juni! 

Op donderdagavond 17 december kun je bij ‘van Houten&co’ de lezing “Het leven en werk van Anders Zorn“ bijwonen. De lezing vindt plaats in Huis van Houten, van 19.30 tot 21.30 uur.