Aankondigingen

E zijn  kersenplukdagen op alle VRIJDAGEN en ZATERDAGEN in JULI! bij boerderij Nieuw Slagmaat.

 Vorig jaar rond mei dacht de organisatie van Loeren bij de Boeren het festival een jaar te kunnen verplaatsen, naar juli 2021. Inmiddels leven we een jaar met corona en weten we dat een festival met duizenden bezoekers begin juli niet mogelijk is. 


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Aankondigingen

Ars Peintura is de Houtense vereniging voor amateur beeldende kunstenaars. De vereniging telt zo'n 50 actieve leden, maar er is plaats voor meer mensen. Om belangstellenden kennis te laten maken met de activiteiten, biedt Ars Peintura deze zomermaanden de gelegenheid om creatief te werken onder leiding van professionele kunstenaars/docenten.

Twee nieuwe workshops bij The Workshop; Glassierraad maken en Linosnede maken.

Wil je beginnen met skaten of heb je al eens geskate maar ben je beginner, dan biedt de Houtense Skate en Schaatsvereniging (HSSV) jouw een opstart cursus. Maar ook als je wel kunt skaten maar meer vertrouwen op skates wilt ben je van harte welkom.

Aankondigingen

Maandag 23 mei en maandag 27 juni organiseert Theater Aan de Slinger om 19.30 uur  de voorstelling Future Citizens Houten in samenwerking met New Dutch Connections.

Bigband Houten organiseert op 29 mei 2022 een benefietconcert voor giro 555, hulp aan Oekraïne, in cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, Houten.

Bericht van Aan de Slinger met daarin aandacht voor mooie films in een bomvol filmprogramma, muzikant Spinvis en cabaretier Ruud Smulders

Aankondigingen

Theetuin 't Waalse Erf bestaat tien jaar en ter gelegenheid daarvan houden ze op 30 april een voorjaarsfair. Kom en kijk je ogen uit en geniet van alle creatieve en ambachtelijke producten van enthousiaste deelnemers.

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’, is een nieuwe expositie te bekijken. Maria Arias exposeert dierenportretten, gemaakt met verschillende technieken.

Met de expositie (im)p exposeren 22 kunstenaars in de oude Thermen Houten. Op 22, 23 en 24 oktober is het werk tussen 12.00 tot 18.00 te bekijken. Makers laten zich inspireren door het thema (im)perfectie.

Aankondigingen

Wil jij op een speelse en gezellige manier werken aan je conditie? Kom dan op maandagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur meedoen met Bodyfit in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld!

Tennisvereniging Schalkwijk en Tull en ’t Waal (TV SET) gaat starten met OldStars tennis. Met OldStars tennis biedt TV SET in - samenwerking met de KNLTB - een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. 

Op vrijdag 13 mei gaan er weer vele deelnemers de uitdaging aan over de gaafste obstakels op de Vijfwal. Het is mogelijk om de ronde te doen van 5 km, 3,5 km of 1,5 km.

Aankondigingen

Fladderfestival 22 mei – Manifestatieterrein Keercamp 11.00 uur  – 16.00 uurHebben jullie het Fladderen ook zo ontzettend gemist? Kun je ook niet wachten te gaan Fladderen in de zomervakantie? Kom dan zondag 22 mei naar het FLADDERFESTIVAL! 

De geboren en getogen Houtense Jolien Kistemaker is liedjesschrijver, zangeres, theatermaker en dichter. Iemand met een groot hart voor de Nederlandse taal. Op donderdagavond 23 september gaat ze met haar nieuwe muzikale theaterprogramma 'Thuis' in première in Aan de Slinger.

Op zaterdagmiddag 17 juli presenteert Aan de Slinger een prachtige jeugdvoorstelling op een bijzondere locatie. Het hedendaagse muzikale sprookje 'Flat' wordt dan buiten op het veldje bij wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld gespeeld.

Aankondigingen

Op dinsdag 19 april wordt er weer gestart met het Wijketen in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’. Iedere derde dinsdag van de maand ben je vanaf 18.00 uur van harte welkom om elkaar te ontmoeten en te genieten van een lekkere maaltijd. 

Donderdagavond 7 april 2022 organiseert Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, de lezing “Alphonse Mucha, Art Nouveau in Parijs” in Huis van Houten (boven de bibliotheek). Deze lezing gaat over de tentoonstelling over Mucha die tot 3 juli te bezichtigen is in Kunstmuseum Den Haag. 

Op dinsdagavond 29 maart organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ samen met Belangenvereniging Sien een bijeenkomst over Wonen voor mensen met een beperking. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.00 uur.