Aankondigingen


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Dinsdag 19 november as. houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen.

Aankondigingen

‘van Houten&co’, biedt een workshop aan waarin je leert kleding te kiezen die passen bij jouw type huidskleur en de kleur van je haar en je ogen.

De TechniekFabriek in Houten maakt zich op voor de laatste workshopreeksen van dit schooljaar. 

Voor jongeren uit de gemeente Houten, tussen 14 en 23 jaar, organiseert ‘de Zangstudio ’een zangcursus  op vrijdag 6 maart 2020 van 17:00 - 18:00

Aankondigingen

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geïnspireerd om ‘The Bright Side of Life’ te maken. Een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev.

Op zaterdag 21 maart 2020 houdt Muziekvereniging Caecilia haar jaarconcert in De Wiese in Schalkwijk. Vanaf 20.00 uur spelen alle geledingen van de vereniging een kleurrijk programma, want het thema is KLEUREN.

Zaterdag 14 maart staat een hartverwarmend concert in Aan de Slinger door Pearl Jozefzoon en haar muzikale vrienden. De Houtense zangeres Pearl Jozefzoon zingt van jongs af aan, zowel in de kerk als thuis.

Aankondigingen

Tot eind februari is een overzicht van het werk van Wan Mai Linh Ly te zien in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. Een tentoonstelling van papiersnedes, collages, cyanotypes en laser gesneden werken, allemaal geïnspireerd door planten en de natuur.

Op zondag 1 december vindt de terrarium- en reptielenbeurs plaats in Euretco Expo Centre aan de Meidoornkade 24 te Houten.  Op deze beurs is bijna alles te vinden op het gebied van de terrariumhobby, kleine exoten en knaagdieren: slangen, hagedissen, spinnen, insecten, terraria, terrariumbenodigdheden, knaagdieren, shows, voer, boeken, informatie en nog meer.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november is de 51e jaarlijkse vogeltentoonstelling van de Houtense vereniging Vogelvreugd in de Grund. Er worden ruim 180 vogels tentoongesteld, zoals parkieten, kanaries, zebravinken en verschillende soorten tropische vogels. 

Aankondigingen

Bonjour! Het is weer tijd om een stukje Frankrijk naar Houten te halen! Op donderdag 12 maart wil Sportpunt Houten, samen met de ouderen uit Houten, de Koffieplus voor Senioren in het teken zetten van het Franse spelletje Jeu de Boules.

Tijdens de media Ukkie Dagen is er in de bibliotheek Houten-Centrum de activiteit Pret met boek en app.

Is tekenen en schilderen ook iets voor jou? Sluit je dan aan bij de schilder- en/of tekenclub 'Laat Talent' van ‘van Houten&co’.

Aankondigingen

Stichting Cultuurnacht Houten organiseert op zaterdan 28 maart 2020 de vijftiende Cultuurnacht Houten. Een echte traditie die niet meer weg te denken is uit Houten.

Nieuw in Houten!! Vrijdag 7 februari opent het Tienercafé in Houten zijn deuren.

Na een uitverkochte editie van Young & Wild met New Years Eve is het zaterdag 1 februari 2020 vanaf 21:00 uur tijd voor het volgende wildste feest van 2020!
Ben jij single, bezet of is er nog twijfel? Tijdens de Flirt Night kies jij jouw bandje!

Aankondigingen

Op 3 maart 2020 organiseert Plusklas Houten een interactieve film- en discussieavond met als thema 'Talent ontwikkelen: een hele prestatie'.

Je wilt graag aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan informatie en waar begin je met isoleren van je woning?

Zowel Breitner als Israëls zijn gevierde kunstenaars, die elkaar gedurende hun gehele carrière hebben bewonderd, benijd en geïnspireerd. Op donderdag 20 februari is er een lezing aan met als onderwerp ‘Vriendschap en Rivaliteit’, gehouden in Huis van Houten van 19.30 tot 21.30 uur.