Aankondigingen


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Dinsdag 19 november as. houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen.

Aankondigingen

Helaas blijven alle binnensportlocaties gesloten tot en met ten minste 9 februari2021.  Om in beweging te blijven heeft  Koffieplus samengewerkt met met Fysio Vandaag. Fysio Vandaag heeft verschillende workouts online gezet die u thuis, vanuit uw eigen huiskamer, kan uitvoeren.

Samen met Studio Ongehoord presenteert Aan de Slinger de Cursus Muziekbeleving: Het lied van betekenis. Heeft u altijd dat ene, juist voor u zo speciale liedje in uw hoofd? Dat u doet terugdenken aan een mooie of juist moeilijke tijd? Deel in deze cursus met een klein groepje uw verhaal bij dit lied. Een cursus voor iedereen van 65 jaar en ouder die openstaat voor nieuwe ervaringen.

Op  25 november start de cursus Dierenportret en op 12 december is de workshop Glas in Lood

Aankondigingen

Houtense jongeren hebben er maanden naartoe gewerkt. De première van hun voorstelling ‘Firma Dochters & Zonen’. Vanaf eind augustus hebben ze wekelijks gerepeteerd, meegedacht en gewerkt aan de muziek, vormgeving en het decor.

Donderdag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Elk jaar vraagt Amnesty International, afdeling Houten extra aandacht hiervoor. Want de schending van mensenrechten gaat constant door. In Houten wordt dinsdag 8 december onder meer een filmavond in samenwerking met Aan de Slinger georganiseerd. De documentaire ‘For Sama’ wordt vertoond in de Kleine Zaal van Aan de Slinger.

Leuk nieuws: in de kerstvakantie gaat het filmprogramma van Aan de Slinger door! Er draait dan onder andere ‘Kom hier dat ik u kus’. Een tragikomisch familiedrama naar de succesvolle roman van Griet Op de Beeck. Het is een titel uit het programma van het Nederlands Film Festival 2020 en winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Binnenkort draait de film ‘The Singing Club’, op 26 en 27 november (laatste kaarten!) en ook driemaal in december. Het is de feelgood-film van het jaar van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Op dinsdag 1 en woensdag 2 december draait ‘Love Sarah’. Een Engelse feelgood film vol kleurrijk gebak van over de hele wereld. Een jonge vrouw wil de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerij in het Londense Notting Hill, verwezenlijken. Hiervoor roept ze de hulp in van een oude vriendin en haar oma. “De film heeft een opbeurende girl power-toon” vindt NRC.

De film 'The Personal History of David Copperfield' draait op donderdag 3 en vrijdag 4 december. Het is een komische dramafilm gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film is een experiment in ‘color blind casting’. Regisseur Iannucci koos de acteurs die hij het meest geschikt achtte voor hun rollen ongeacht etnische afkomst of huidskleur.  “Zelden zo’n vrije en ruimhartige verfilming gezien van een literaire klassieker.” (Trouw, 4 sterren). De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). De recensies zijn lovend.

Bestel snel kaarten, want door de coronamaatregelen is er beperkt plek!
Meer info en tickets voor de films: www.aandeslinger.nl

Aankondigingen

Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld presenteert een overzicht van het werk van fotograaf Bruun van Asten die tot eind januari te bewonderen is.

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is tot eind oktober een expositie van het werk van Marijke Prins te zien.

Om even stil te staan bij de tweede wereldoorlog, in het bijzonder wat het voor de gemeente Houten heeft betekend, is tot 31 oktober 2020 door de Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer” een deelexpositie ingericht in het Archeologie Museum in Houten.

Aankondigingen

De bibliotheken in de gemeente  Houten zijn gesloten. Maar voorlezen kan nog altijd. Kijk en luister met je peuter of kleuter naar het verhaal over Coco uit het Prentenboek van het Jaar.

Jongerenwerk van ‘van Houten&co’ heeft  in de komende kerstvakantie een aantal activiteiten georganiseerd. Ben jij tussen de 10 en 23 jaar? Dan hebben wij je zeker wat te bieden.

De Wereldwinkel Houten gaat zich inzetten voor de landelijke campagne ‘Koop een betere wereld’. Doel is mensen te inspireren (nog) meer bewust te kopen: ‘te wereldwinkelen’.

Aankondigingen

Op 27 september is er voor de laatste keer deze zomer een leuke muziekformatie bij Grandcafe/Bistro Heren van Houten om de zondagmiddag extra gezellig te maken. Het gitaar en saxofoon duo MELLOT speelt van 15.00-18.00 uur.

Schrijf je nu in voor de speciale 24ste editie van de Heren van Houten PUB QUIZ: de OPEN AIR PUBQUIZ op donderdag 9 juli 2020 van 20:00 - 23:00 uur. 

Omroep Houten, DJ Sound Surreal en STARDANCE organiseren  vrijdag 17 april 2020 vanaf 19 uur ‘HEEL HOUTEN DANST’.
En iedereen kan gewoon thuis blijven!!!

Aankondigingen

Op donderdagavond 17 december kun je bij ‘van Houten&co’ de lezing “Het leven en werk van Anders Zorn“ bijwonen. De lezing vindt plaats in Huis van Houten, van 19.30 tot 21.30 uur.

Zaterdagochtend 28 november organiseert the Work-Shop de eerste bijeenkomst van het – coronoproof – wekelijks breicafé “De Blije Breier”. Ervaren breiers, breisters èn beginners zijn welkom tussen 11 en 13 uur in de winkel aan Spoorhaag 101.

Sportmakelaar Claudia van Mechelen en Cultuurmakelaar Bea Nederhoff hebben de handen ineengeslagen om inspirerende avond te organiseren voor zowel sport- als cultuuraanbieders uit de gemeente Houten! Met als motto van de avond: samen creatief scoren! Deze avond is volledig Coronaproof te beleven op maandag 26 oktober in Aan de Slinger.