Aankondigingen

Op zondag 17 september was de boekpresentatie  van Anja Tekelenburg. Het boek "Over (af)vallen en opstaan" is een persoonlijk verhaal over haar leven. Ze beschrijft  haar jeugd waarin ze te maken kreeg met pesten en anorexia.

Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge hebben de handen ineen geslagen en organiseren op vrijdag 19 mei hun eerste Vijfwal Family Run. De Vijfwal Family Run is een obstakel run voor het hele gezin, waarbij met name plezier hebben voorop staat.

Tessel Kersten schittert in het fantastische vernieuwde programma van Johnny de Mol: 'Hotel SynDROOM'
Johnny de Mol heeft opnames gemaakt in Schalkwijk: thuis, bij Mieke van Paassen en in het Eetatelier en Haltnahuis waar Tessel werkt.

Aankondigingen

Op vrijdagavond 15 december 2017 organiseert Echt in Tull en ’t Waal een Kerstworkshop. Tijdens de workshop maak je als deelnemer een kersthanger aan een tak of een kerstslinger.

Op vrijdagmiddag 15 december organiseert Tuin Brassica een workshop Aboriginal art schilderen (dot painting) in het teken van de kerst.

De middag zal verzorgd worden door Inez van de Brink. Onder haar begeleiding beschilder je een dienblad of een kerstpaneeltje in Aboriginal stijl. Zij zal tijdens de workshop ook iets vertellen over de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië.

Op woensdag 24 januari, van 19.30 tot 21.30 uur, gaat bij ‘van Houten&co’ de cursus ‘Aquarelleren’ van start. Maak kennis met de boeiende techniek van het aquarelleren! Tijdens de cursus leer je onder leiding van docent Ingrid Horsten de basisvaardigheden van de schildermethode.

Aankondigingen

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen muziek uit Louisiana en Texas waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon.  Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta.

Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema's die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. 'Het leven is bezig onleefbaar te worden' schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

Op 3 tot 5 november is in Expo Houten drie dagen lang de Bigtwin Bikeshow & Expo de absolute hotspot voor de fans van choppers, customs, cruisers, caféracers en de lifestyle daaromheen.

Aankondigingen

Wij zijn een enthousiaste fotogroep en maken onder de werkgroepnaam Focus+ onderdeel uit van Fotoclub Perspektief in Houten. Voor de tweede maal mogen wij als Focus+ ons werk exposeren in het theater.

Kunstenaar Paul Verheij exposeert vanaf 1 december 2017 tot 31 maart 2018 zijn werk in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.

Verheij schildert met acrylverf op doek en paneel. De onderwerpen van de expositie zijn zeer divers. Het werk van Verheij is geschilderd naar model, in het landschap, stad en van foto’s.

Elke vrijdagmiddag, van 13.30 tot 16.30 organiseert ‘van Houten&co’ in samenwerking met Connected de activiteit ‘Mandala’s tekenen’.

Mandala’s zijn bijzondere kleurplaten met verschillende vormen en symbolen. Het tekenen van Mandala’s bevordert de concentratie en stimuleert de creativiteit. Maar de gezelligheid staat voorop! Een aantal van deze werken zijn nu tentoongesteld in Wijkwerkplaats de Meerkoet.

Aankondigingen

Met het succes van de Cultuurnacht 2017 nog in het achterhoofd, zijn we enthousiast gestart met het organiseren van de 12e editie.

2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Dit is natuurlijk een prachtig thema om op aan te sluiten.

Aan de Achterdijk in Schalkwijk wordt op 28 december 2017 om 12:00 uur het officiele startschot gegeven van de haiku gedichtenwedstrijd.

"De eiland haiku"

Op vrijdag 15 december van 14:00 tot 20:00 uur en zaterdag 16 december van 11:00 tot 17:00 uur wordt in winkelcentrum Castellum gewerkt aan een mooi winters ijssculptuur door een professionele 'ijscarver' Een spektakel om te zien! Jij mag het ook zelf even uitproberen!

Aankondigingen

Op zondag 24 december komt het Amsterdam Symphony Orchestra met haar 70 leden met de trein naar Houten en begeleidt live de animatiefilm ‘'Het Standvastige Tinnen Soldaatje’, gevolgd door de feelgoodfilm ‘Le Concert’.

Op 8 december organiseert SHINE Houten de Purple Party!

 Zaterdag 2 December organiseert Salsadansschool Mariposa weer een spetterende Carribean Party in Houten (UT).

Kom lekker dansen bij Salsadansschool Mariposa en neem je vrienden mee!

Aankondigingen

Op maandag 11 december van 19.45 tot 20.45 uur kunnen mensen komen kennismaken met het zaalsport bij de Houtense Stichting Samen Verder. De Houtense Stichting Samen Verder (HSSV) organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Donderdag 14 december vindt de wintereditie van de Koffieplus voor senioren plaats waarbij er kennis kan worden gemaakt met het beweegprogramma “ZekerBewegen”. Geïnteresseerden zijn van 10.00 – 12.00 uur welkom in de kantine van Sportcentrum The Dome (Kruisboog 34). Meld u aan en kom een kijkje nemen, de koffie is gratis!

Hoe oud bent u in 2040? Hoe ziet uw leven en dat van uw (klein)kinderen er dan uit? De keuzes die we nu maken, bepalen onze duurzame toekomst. Daarover gaat de Inspiratiedag Energie voor Houten. Wij nodigen u graag uit om op 9 december mee te doen aan deze dag.