Aankondigingen


Onze 102-jarige dorpsgenoot zal maandag 27-1-2020 van 21.30-22.30 uur SBS6 op TV te zien zijn. Hij figureert in het programma “100 jaar jong”.

Wilt u graag gevarieerde bewegingsoefeningen doen, waarbij conditietraining, spel, muziek en geheugentraining terugkerende onderdelen vormen? Dan zijn de gymnastieklessen van ‘van Houten&co’ iets voor u.

Dinsdag 19 november as. houdt Pieter Frederiks een lezing over de opgravingen die in de loop van de jaren, voorafgaand aan de bouw van de nieuwbouwwijk Castellum, hebben plaatsgevonden. Er valt over de bewoningsmogelijkheden in de periode van ca 800 v. Chr. – de moderne tijd, heel veel te vertellen.

Aankondigingen

In juni beginnen weer een aantal workshops bij The Work-Shop in Houten.

‘van Houten&co’, biedt een workshop aan waarin je leert kleding te kiezen die passen bij jouw type huidskleur en de kleur van je haar en je ogen.

De TechniekFabriek in Houten maakt zich op voor de laatste workshopreeksen van dit schooljaar. 

Aankondigingen

Vanaf juni mag Aan de Slinger weer films draaien. De voorbereidingen zijn getroffen om dit veilig te laten plaatsvinden.

Op vrijdag 22 mei om 20.15 uur wordt het vierde en daarmee het laatste concert in de serie ‘Live Line’ uitgezonden, ditmaal met Emile Baars en DJ Alex.

Op vrijdag 15 mei 2020 om 20.15 uur wordt het derde online concert in de serie ‘Live Line’ uitgezonden, ditmaal met trombone muzikant Steve Yocum, zangeres Ingrid Simons en zanger Dennis Haverlag.

Aankondigingen

Kunst om de Hoek Houten (KodH) bestaat dit jaar 25 jaar. Normaal zou dit, samen met ’75 jaar Bevrijding’,  gevierd worden met de traditionele Kunstfietsdagen in het laatste weekend van juni. Vanwege de corona maatregelen kan men nu niet op ontdekking gaan langs ateliers en expositieruimten, maar de kunstfietsdagen kunnen wèl kunstmomenten worden!

De afgelopen maanden is kei en kei hard gewerkt aan het samenstellen en opbouwen van een expositie over de Tweede Wereldoorlog in een unieke omgeving op Fort Honswijk. De manschappen verblijven op de eerste verdieping van de contrescarp ademen van nature al een sfeer uit van een ver militair verleden. In de entourage een expositie over WOII maakt het geheel nog mysterieuzer en spannender.

Tot eind februari is een overzicht van het werk van Wan Mai Linh Ly te zien in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. Een tentoonstelling van papiersnedes, collages, cyanotypes en laser gesneden werken, allemaal geïnspireerd door planten en de natuur.

Aankondigingen

Nu tieners t/m 12 jaar weer met elkaar kunnen sporten in de buitenruimte, organiseren de jongerenwerkers van ‘van Houten&co’ iedere middag op dinsdag t/m vrijdag een sportactiviteit. Iedere dag wordt een andere wijk aangedaan.

Eetatelier bedankt iedereen die zo lief is voor elkaar en elkaar helpt in deze moeilijke tijd. Wilt u ook iemand bedanken voor de hulp die u van hem of haar kreeg? Nomineer hem of haar dan voor een gratis maaltijd van Eetatelier To Go! Elke zaterdagavond biedt het Eetatelier 4 verse maaltijden gratis aan als bedankje.

Het is voor iedereen in deze periode belangrijk om gezond te blijven en om gezond te blijven moeten we voldoende bewegen. Om deze reden is Fysiovandaag gestart met Houten in beweging. Iedereen kan mee doen vanuit huis, ook mensen met een kwetsbare gezondheid.

Aankondigingen

Omroep Houten, DJ Sound Surreal en STARDANCE organiseren  vrijdag 17 april 2020 vanaf 19 uur ‘HEEL HOUTEN DANST’.
En iedereen kan gewoon thuis blijven!!!

Stichting Cultuurnacht Houten organiseert op zaterdan 28 maart 2020 de vijftiende Cultuurnacht Houten. Een echte traditie die niet meer weg te denken is uit Houten.

Nieuw in Houten!! Vrijdag 7 februari opent het Tienercafé in Houten zijn deuren.

Aankondigingen

Op 3 maart 2020 organiseert Plusklas Houten een interactieve film- en discussieavond met als thema 'Talent ontwikkelen: een hele prestatie'.

Je wilt graag aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan informatie en waar begin je met isoleren van je woning?

Zowel Breitner als Israëls zijn gevierde kunstenaars, die elkaar gedurende hun gehele carrière hebben bewonderd, benijd en geïnspireerd. Op donderdag 20 februari is er een lezing aan met als onderwerp ‘Vriendschap en Rivaliteit’, gehouden in Huis van Houten van 19.30 tot 21.30 uur.