maandag, 17 april 2017 08:41

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2017

Het 4 en 5 mei Comité Houten organiseert de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei en activiteiten op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag.

Op 4 mei worden ’s middags de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en ’t Waal en het monument in ’t Goy bezocht. ’s Avonds is er een herdenkingsbijeenkomst in de RK-kerk aan de Loerikseweg en is de Nationale Dodenherdenking op ’t Plein in Houten. Ook in Schalkwijk, bij het Monument, is een bijeenkomst.

Op Bevrijdingsdag  vindt vanaf 20.00 uur Freedom on Stage III plaats, in Theater aan de Slinger. Er zijn optredens door talentvolle Houtense jongeren met het thema ‘vrijheid’, met onder andere een bijdrage van leerlingen van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger onder leiding van Mayon van der Klei. 

Bij het theater brandt het bevrijdingsvuur. Leden van Scouting Schonauwen  brengen dit in de nacht van 4 op 5 mei  voor de 15de keer lopend vanuit Wageningen naar Houten. 

Programma 4 mei

’t Goy: 14.45 uur bij de Goyerbrug, hoek Goyerdijk en Nachtdijk

Schalkwijk: 15.15 uur begraafplaats De Brink, 15.35 uur begraafplaats RK-kerk

Tull en ’t Waal: 16.00 uur begraafplaats

Houten: 19.00 uur herdenkingsbijeenkomst in de RK-kerk aan de Loerikseweg

Houten: vanaf 19.45 uur Nationale Dodenherdenking op het Plein in het Oude Dorp

Schalkwijk: vanaf 19.30 uur Nationale Dodenherdenking bij het Monument

Programma 5 mei

Freedom on Stage III in Theater aan de Slinger;  Kaarten à € 2,50 (inclusief drankje na afloop) zijn verkrijgbaar aan de kassa (graag pinnen), via de website van het theater en via de bekende verkooppunten. 

Het hele programma vind je hier handig bijeen op deze flyer.